τζίντζερ-πιπερόριζα
λόγω των ισχυρών αντι-φλεγμονωδών, αναλγητικών,αντι-παρασιτικών, αντι-ιικών και αντι-βακτηριακών ιδιοτήτων του το τζίντζερ θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα του 21ου αιώνα...
είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα που το καθιστούν εξαιρετικά επωφελές για τη γενική υγεία μας...
είναι γνωστό,από τη μακρά ιστορία της χρήσης του, για τη βελτίωση της πέψης ,την ανακούφιση από τον πόνο που προκαλείται από την ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα και παράλληλα την αύξηση της ευελιξίας και της κινητικότητας,για την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις,το άσθμα και πολλά άλλα θέματα υγείας...
ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καρπωθούμε τις ιδιότητες του τζίντζερ είναι και το ρόφημά του
ας δούμε πως:
θα χρειαστούμε
ένα φλιτζάνι νερό
ένα φλιτζάνι τριμμένη ρίζα τζίντζερ
ένα φλιτζάνι τριμμένη ρίζα κουρκούμι
βιολογικό μέλι για να ενισχύσουμε τη γεύση του
μία πρέζα μαύρο πιπέρι
μιά φέτα λεμόνι
μιά κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή γάλα καρύδας
και
ρίχνουμε το νερό και τις ρίζες σε ένα μικρό κατσαρολάκι και
τα σιγοβράζουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά
στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα ή το λάδι
και το πιπέρι τα οποία κάνουν το κουρκούμι πιό εύκολα απορροφήσιμο μεγιστοποιώντας τα οφέλη του
προσθέτουμε το μέλι και δυό τρεις σταγόνες λεμόνι
ανακατεύουμε και
σερβίρουμε σε ένα φλιτζάνι!!!
το ρόφημα αυτό ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού μας,
βοηθάει όσους πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα,
από φλεγμονώδεις νόσους των εντέρων ή
τις γυναίκες που υποφέρουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- το τζίντζερ και το κουρκούμι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μορφή σκόνης, αν και πολλοί γιατροί συστήνουν για ισχυρότερα αποτελέσματα τη φρέσκια ρίζα............
- το τζίντζερ όταν καταναλώνεται τακτικά, μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την κινητικότητα των ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα...
...............
σε επόμενη ανάρτηση περισσότερες πληροφορίες για τη θαυμάσια αυτή ρίζα!!!
πηγές πληροφόρησης και:
http://www.naturalnews.com/050177_ginger_turmeric_tea.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19216559
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18403946
http://www.naturalnews.com/049018_ginger_natural_medicine_home_gardening.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17725149
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17957907
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17621727
http://www.dailymail.co.uk/health/article-85239/How-ginger-ease-agony-arthritis.html
http://thedailycoin.org/?p=62833
thalia
λόγω των ισχυρών αντι-φλεγμονωδών, αναλγητικών,αντι-παρασιτικών, αντι-ιικών και αντι-βακτηριακών ιδιοτήτων του το τζίντζερ θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα του 21ου αιώνα...
είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα που το καθιστούν εξαιρετικά επωφελές για τη γενική υγεία μας...
είναι γνωστό,από τη μακρά ιστορία της χρήσης του, για τη βελτίωση της πέψης ,την ανακούφιση από τον πόνο που προκαλείται από την ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα και παράλληλα την αύξηση της ευελιξίας και της κινητικότητας,για την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις,το άσθμα και πολλά άλλα θέματα υγείας...
ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καρπωθούμε τις ιδιότητες του τζίντζερ είναι και το ρόφημά του
ας δούμε πως:
θα χρειαστούμε
ένα φλιτζάνι νερό
ένα φλιτζάνι τριμμένη ρίζα τζίντζερ
ένα φλιτζάνι τριμμένη ρίζα κουρκούμι
βιολογικό μέλι για να ενισχύσουμε τη γεύση του
μία πρέζα μαύρο πιπέρι
μιά φέτα λεμόνι
μιά κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή γάλα καρύδας
και
ρίχνουμε το νερό και τις ρίζες σε ένα μικρό κατσαρολάκι και
τα σιγοβράζουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά
στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα ή το λάδι
και το πιπέρι τα οποία κάνουν το κουρκούμι πιό εύκολα απορροφήσιμο μεγιστοποιώντας τα οφέλη του
προσθέτουμε το μέλι και δυό τρεις σταγόνες λεμόνι
ανακατεύουμε και
σερβίρουμε σε ένα φλιτζάνι!!!
το ρόφημα αυτό ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού μας,
βοηθάει όσους πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα,
από φλεγμονώδεις νόσους των εντέρων ή
τις γυναίκες που υποφέρουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- το τζίντζερ και το κουρκούμι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μορφή σκόνης, αν και πολλοί γιατροί συστήνουν για ισχυρότερα αποτελέσματα τη φρέσκια ρίζα............
- το τζίντζερ όταν καταναλώνεται τακτικά, μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την κινητικότητα των ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα...
...............
σε επόμενη ανάρτηση περισσότερες πληροφορίες για τη θαυμάσια αυτή ρίζα!!!
πηγές πληροφόρησης και:
http://www.naturalnews.com/050177_ginger_turmeric_tea.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19216559
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18403946
http://www.naturalnews.com/049018_ginger_natural_medicine_home_gardening.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17725149
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17957907
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17621727
http://www.dailymail.co.uk/health/article-85239/How-ginger-ease-agony-arthritis.html
http://thedailycoin.org/?p=62833
thalia
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου