Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Παγιδέψτε τα Ενοχλητικά Κουνούπια με Φυσικό Τρόπο Χωρίς τη Χρήση Χημικών! Μάθετε Πως!



Αν ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση χημικών για να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά κουνούπια στον κήπο ή την αυλή σας, φτιάξετε μια οικονομική και έξυπνη παγίδα, στην οποία θα παγιδεύονται τα ενοχλητικά αυτά έντομα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, απλά γεμίστε μια λεκάνη με λίγο νερό και τοποθετήστε τη κάτω από μια λάμπα, για παράδειγμα έναν φανοστάτη. Η λεκάνη θα πρέπει να έχει μαύρο χρώμα.





Στη συνέχεια, ρίξτε λίγες σταγόνες λάδι ή κάποιο άλλο παχύρρευστο υγρό στο νερό. Το λάδι θα πρέπει να είναι αρκετά πυκνό, ώστε να ακινητοποιεί τα φτερά του κουνουπιού από τη στιγμή που αυτά έρχονται σε επαφή με την ουσία. Το αποτέλεσμα είναι το έντομο να μην είναι σε θέση να πετάξει.

Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να αναφέρουμε κάποιες πληροφορίες για τη βιολογία των κουνουπιών, ώστε να κατανοήσετε πως λειτουργεί η παγίδα. Τα κουνούπια περνούν την περισσότερη διάρκεια της ζωής τους μέσα στο νερό ως προνύμφες (σκουληκάκια) τρώγοντας οργανικά κατάλοιπα. Ο θερμός καιρός και η ξηρασία μπορεί να σκοτώσει τις προνύμφες, γι’αυτό χρειάζονται εστίες με υγρασία και ήπιες θερμοκρασίες για να αναπτυχθούν. Στην επιφάνεια του νερού νυμφώνονται και εμφανίζεται το ενήλικο φτερωτό έντομο. Από τη στιγμή που ζευγαρώσει το ενήλικο θηλυκό κουνούπι, χρειάζεται αίμα για να ωριμάσουν τα αυγά μέσα του. Αυτός είναι ο λόγος που μας τσιμπούν με μανία. Επιπλέον, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που δέχονται τα τσιμπήματα των κουνουπιών, αλλά και άλλα θηλαστικά και πτηνά υποφέρουν από τον ίδιο λόγο.

Όσον αφορά το χρώμα του μπολ, το σκούρο χρώμα είναι κατάλληλο επειδή τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο από σκοτεινά χρώματα σε σύγκριση με τα απαλά χρώματα. Αντί για λάδι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ναφθαλίνη ως εναλλακτική λύση. Επίσης όλα τα είδη λαδιού είναι κατάλληλα, από το ελαιόλαδο μέχρι το λάδι βαζελίνης και το φοινικέλαιο.

Από τη στιγμή που τα φτερά του κουνουπιού έρθουν σε επαφή με το λάδι, ακινηοποιείται και δεν είναι σε θέση να πετάξει με αποτέλεσμα να παγιδεύεται στην επιφάνεια του νερού. Το νερό προσελκύει κουνούπια, τα οποία γεννούν τα αυγά τους στην επιφάνειά του.
Όταν στήσετε την παγίδα, θα πρέπει να ελέγξετε αν το ελαιώδες στρώμα πάν
ω από το νερό είναι ομοιογενές και ομοιόμορφο σε όλη του την επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι οι προνύμφες που θα εκκολαφθούν στο νερό θα θανατωθούν, δεδομένου ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να αναπνεύσουν λόγω του ελαιώδους στρώματος της επιφάνειας. Τα κουνούπια δελεάζονται από το φως πάνω από τη λεκάνη, και προσέρχονται σε αυτή για να γεννήσουν τα αυγά τους, τα οποία παραμένουν στην επιφάνεια του νερού.

Αντιμετώπιση Κουνουπιών Με Οικολογικές Μεθόδους - Νεκρά Έντωμα Κουνουπιών σε Λεκάνη με Νερό
Όπως αντιλαμβάνεστε, ένα από τα μυστικά της καταπολέμησης των κουνουπιών και ιδιαίτερα των κουνουπιών «Τίγρης» με τη μέθοδο αυτή είναι να προλαμβάνει και να εμποδίζει την εναπόθεση των αυγών στην επιφάνεια του νερού, τα οποία καταστρέφονται. Επίσης καταπολεμούνται αποτελεσματικά οι προνύμφες. Η μέθοδος της παγίδευσης σε στρώμα λαδιού είναι αποτελεσματική και εύκολη και εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο στην αυλή σας. Αν έχετε κατοικίδια ζώα, σίγουρα η λεκάνη θα τους κινήσει την περιέργεια, έτσι είναι προτιμότερο να την τοποθετήσετε σε ένα ψηλό τραπέζι, έτσι ώστε τα σκυλιά και τα άλλα κατοικίδιά σας να μην μπορούν να τη φτάσουν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και τα κουνούπια που έχουν παγιδευτεί είναι αρκετά. Το εμβαδόν του εξωτερικού χώρου σας που καλύπτει αυτή η μέθοδος είναι περίπου 600 τετραγωνικά μέτρα. Αφού τα κουνούπια κάνουν τη δράση τους, ψάχνουν για νερό και υγρασία για να γεννήσουν τα αυγά τους και τα βρίσκουν στη μαύρη λεκάνη.
Το νερό είναι απαραίτητο για αυτά, ώστε να αναπτυχθούν οι προνύμφες τους και να επιβιώσουν. Κάθε ενήλικο θηλυκό πτερωτό έντομο γεννά πάνω από 40 αβγά που συχνά φτάνουν τα 80. Σε αντίθεση με τα κοινά κουνούπια, τα κουνούπια τίγρης συνήθως γεννούν τα αυγά τους σε μικρές λακκούβες και σε κοιλότητες πάνω σε βράχους ή δέντρα, όπου οι φυσικοί τους θηρευτές δεν μπορούν να τα εντοπίσουν, έτσι με τη μέθοδο αυτή, επίσης διασφαλίζουμε πως και τα κουνούπια τίγρης παγιδεύονται.


Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου: share24.gr via astoupeiras.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου