Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Έπεσαν οι μάσκες! Η Μέρκελ χτίζει βάση στην Τουρκία!

Σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας μόνιμης βάσης στην Τουρκία όπου θα φιλοξενούνται στρατεύματα και αεροπλάνα εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Η βάση αυτή θα δημιουργηθεί μέσα στο αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ήδη σταθμεύουν μαχητικά Τορνέιντο αλλά και μονάδες υποστήριξης των αεροσκαφών για τις επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και την οποία χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί.

Η Γερμανία όμως, σύμφωνα με το περιοδικό, σκοπεύει να μονιμοποιήσει περεταίρω την θέση της σ” αυτή την περιοχή, αγοράζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της υπάρχουσας βάσης και χτίζοντας τις δικές της εγκαταστάσεις.

Το κόστος αυτής της κίνησης υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 65 εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων θα ξοδευτούν για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Προς το παρόν, στη βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκονται έξι Τορνέιντο, ένα σκάφος εναέριου ανεφοδιασμού καθώς και 200 άνδρες προσωπικό. Όπως γράφει το δημοσίευμα, η Γερμανία θα ξοδέψει περί τα 34 εκατομμύρια για την δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου στρατηγείου, 10 εκατομμύρια ευρώ για την εξυπηρέτηση των Tορνέιντο, και κάπου 15 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις για περίπου 400 στρατιώτες.

Στις συγκεκριμένη βάση θα υπάρχουν επίσης ένα νοσοκομείο καθώς και πολλές εγκαταστάσεις για την διασκέδαση και την άθληση των στρατιωτών, οι οποίες θα κοστίσουν περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Γερμανίας ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή ενώ από την άλλη ισχυροποιεί την θέση της Τουρκίας στον γεωπολιτικό παιχνίδι σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

hellasforce

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου