Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! Ξεπεράστε τον πονοκέφαλο σε χρόνο ρεκορ- Δείτε πως!



Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο. όπως να επισκεφτείτε το γρηγορότερο ένα φαρμακείο.
Υπάρχουν όμως και εκείνα τα καλά κρυμένα μυστικά τα οποία βρίσκονται στη φύση και πρέπει να ανακαλύψετε. Υπάρχουν παντού….
Μπορείτε να τα απολαύσετε στο φαγητό σας ή ακόμα και να τα πίειτε τη στιγμή που από τον πόνο δεν σας κρατάνε τα πόδια σας.
Ποια είναι άραγε αυτά;

Μενεξές
Ο μενεξές είναι το βότανο που έχει εξαιρετική δράση στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου που προκαλείται από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Ιδιαίτερα οι Γάλλοι πίνουν το αφέψημά του μετά από το ξενύχτι ή το τοποθετούν σε κομπρέσες για γρηγορότερη ανακούφιση.

Μαντζουράνα
Αν και ως βότανο βοηθά σήμερα όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, στην αρχαία Αθήνα ένα άρωμα που παρασκευαζόταν από μαντζουράνα είχε τόσο έντονη μυρωδιά που προκαλούσε πονοκέφαλο στις γυναίκες. Για να παρασκευάσουμε το αφέψημα βράζουμε για λίγα λεπτά ένα κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα, το σουρώνουμε και το πίνουμε με μέλι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Λεμονιά
Το λεμόνι ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον 4ο αιώνα π.Χ. από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο που δίνει ενέργεια στον οργανισμό.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου