Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Εξέγερση στο κέντρο αλλοδαπών της Μόριας - Πρόσφυγες και μετανάστες συγκρούονται με την Aστυνομία (εικόνες, βίντεο)



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Επεισόδια και ταραχές λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων στη Μόρια όπου από νωρίς το απόγευμα υπήρξε διαμαρτυρία ανήλικων προσφύγων για «παράνομη κράτησή» τους και για απορρίψεις αιτήσεων ασύλου.

Πληροφορίες από το lesvosnews.net αναφέρουν ότι η διαμαρτυρία ξεκίνησε μετά τον τραυματισμό ανήλικου πρόσφυγα ο οποίος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Κέντρο και επιχειρούν να εισβάλουν μέσα. Οι εξεγερμένοι πρόσφυγες τους πετάνε μπουκάλια και πέτρες.

O δημοσιογράφος Andrew Conelly ανέβασε φωτογραφία στο twitter που δείχνει πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του hotspot.

Με τα επεισόδια ασχολείται εκτενώς και το RT














Ένταση είχε σημειωθεί στον καταυλισμό της Μόριας πιο πριν όταν ομάδα προσφύγων και παράνομων μεταναστών προπηλάκισε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Επίθεση με μπουκάλια με νερό δέχθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ είχαν προηγηθεί φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι μετανάστες δεν κατάφεραν να πειστούν, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν μπουκάλια με νερό εναντίον του υπουργού. Οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί δεν δίστασαν να επιτεθούν και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και την συνοδεία του, που επισκέφτηκαν νωρίτερα τον καταυλισμό. Ο ίδιος ο υπουργός δεν τραυματίστηκε, αλλά δέχτηκε μπουκάλια με νερό πάνω του από τους οργισμένους μετανάστες. Να τονισθεί πως δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου