Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΗΡΘΕ η «ΕΤΙΚΕΤΑ»… Υποχρεωτικό ΦΑΚΕΛΩΜΑ μέσω DNA! (ΒΙΝΤΕΟ)




Όλοι οι επισκέπτες και οι τουρίστες στο Κουβέιτ θα πρέπει τώρα να υποβάλλονται σε τεστ DNA και να… φακελώνονται με βάση αυτό, πριν εισέλθουν στο κράτος του Περσικού Κόλπου.

Σε μια παγκόσμια πρωτιά, το Κουβέιτ θέλει να βάλει DNA «ετικέτες» σε όλους τους κατοίκους του, καθώς και σε όσους εισέρχονται στη χώρα, με τη νέα νομοθεσία DNA που θα γίνει νόμος το τρέχων έτος.

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ λέει ότι το αναγκαστικό τεστ DNA δεν θα επηρεάσει την προσωπική ελευθερία και την ιδιωτικότητα των ανθρώπων, αλλά θα πρέπει να γίνει για να παρακολουθεί τους ανθρώπους και να βοηθήσει αν διαπράττουν εγκλήματα.

Οι τουρίστες και οι επισκέπτες στο Κουβέιτ θα δίνουν το DNA τους μέσω δειγμάτων σάλιου ή λίγων σταγόνων αίματος σε ειδική εγκατάσταση για τεστ DNA στο αεροδρόμιο.

Η συλλογή DNA θα γίνει σε ειδικό κέντρο δοκιμών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ και θα υπάρχουν «συνέπειες απόρριψης των διαδικασιών» για τους επισκέπτες οι οποίοι αρνούνται την υποχρεωτική συλλογή.

Οι πολίτες θα εξεταστούν χρησιμοποιώντας κινητά εξεταστικά κέντρα που θα κινούνται μέσα στο κράτος και οι κάτοικοι θα δίνουν το DNA τους όταν υποβάλλουν αίτηση για έκδοση ή ανανέωση των θεωρήσεων παραμονής κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την Kuwait Times, ο νόμος εξέτασης DNA «αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων ασφάλειας». Ο νόμος – ο πρώτος του είδους του στον κόσμο – και η «ετικέτα» DNA θα χρησιμοποιηθούν μόνο για «σκοπούς ποινικής ασφάλειας», σύμφωνα με αξιωματούχους του Κουβέιτ.

«Το Κουβέιτ θα έχει μια βάση δεδομένων συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων DBA όλων των πολιτών, των κατοίκων και των επισκεπτών. Αυτός ο νόμος είναι ο πρώτος του είδους του στον κόσμο και το Κουβέιτ είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που εφαρμόζει το σύστημα», σημειώνει η δημοσίευση.

Υ.Γ. 1997 – Η ταινία Gattaca απεικονίζει τον κόσμο με νόμους επιβολής του DNA.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου