Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ο κύριος είναι ένα τρακόσα.(1,300,000)… Να το αφήσω…;



ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ; …ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ;….ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ….ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΎΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ …!

Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αρχαίο χάλκινο ειδώλιο που χρονολογείται στη Μέση Μινωική περίοδο και που βρέθηκε στην κατοχή τεσσάρων ανδρών ς , οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης εμπορίας αρχαιοτήτων στις 29 Μαΐου, 2015 στη Σητεία όπου το ειδώλιο, το οποίο απεικονίζει ένα νεαρό άνδρα και είναι 30 εκατοστά ύψος, αποτιμάται σε 1.300.000 €.


Μια επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο για τη διενέργεια της αξιολόγησης, έφτασε σε αυτή την εκτίμηση των τιμών με βάση την ηλικία, το υλικό και τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του ειδωλίου, αλλά ως επί το πλείστον σε ασυνήθιστο μέγεθος του, σημειώνοντας ότι είναι το μεγαλύτερη του είδους της που βρέθηκε ποτέ.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν για παραβίαση των νόμων περί αρχαιοτήτων και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις ύποπτοι είχαν θέσει το ειδώλιο προς πώληση. …………. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ [ 21 Απρίλιου 2016]

Ο «κούρος του Λασιθίου» -Ένα μοναδικό εύρημα…!
κρίνεται δε ιδιαίτερα μεγάλης – ανεκτίμητης αξίας, καθόσον τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το καθιστούν μοναδικό εύρημα του είδους του στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης…!

Το εκπληκτικό αγαλματίδιο του 16ου αι. π.Χ ύψους 30 εκ. που βρέθηκε στα χέρια αρχαιοκάπηλων. Έχει κάτι το μοναδικό , έχει ακόμα την επένδυση από τα φύλλα χρυσού στο σώμα του …!!! Κάτι μοναδικό για τα δεδομένα της εποχής που ήρθε στις μέρες μας..ένας θησαυρός της πατρίδας μας που θα ταξίδευε για άλλα μέρη….Ελπίζουμε τώρα με την υπόδειξη του χώρου ευρέσεως να προχωρήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και να γίνουν ανασκαφικές έρευνες. Κάτι πολύτιμο και αναγκαίο που θα φέρει νέες πληροφορίες για τον πολιτισμό μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου