Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Αυτος ειναι ο 50χρονος που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων & αποπλάνηση ανηλίκων κάτω των 15 ετών




Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μαστροπείας ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.


Σε συνέχεια σημερινού Δελτίου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας , δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μαστροπείας ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

Πρόκειται για τον ΧΑΛΚΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.







Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, από το έτος 2013.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτες και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο ( Live Streaming ).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου διαμοίρασε σε έτερους χρήστες του ανωτέρω προγράμματος υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
κινητό τηλέφωνο με (2) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card ,
εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου κάρτα μνήμης και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash
ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Για την κατοχή των φωτογραφιών και βίντεο του προαναφερόμενου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την ως άνω παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου ημεδαπού παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου