Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ο Αμβρόσιος ευχήθηκε να τρυπήσουν τα στομάχια όσων δεν κάνουν νηστεία



Παράκρουση και παραλήρημα από τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, τον υμνητή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (για να μην ξεχνιόμαστε), ο οποίος σε μεσαιωνική υστερία απείλησε να «σαπίσει το χέρι του Φίλη» και καταράστηκε (από την πολύ χριστιανική του αγάπη προφανώς) όσους τρώνε κρέατα τις ημέρες της νηστείας να τους τρυπήσουν τα στομάχια.

Ο «τζιχαντιστής» μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όπως διαβάζουμε στην τοπική Πρώτη, περίμενε υπομονετικά στη λιμουζίνα του να έρθουν οι επιτάφιοι των πέντε εκκλησιών του κέντρου της πόλης, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Αν και η Μεγάλη Παρασκευή δεν ενδείκνυται για βαριά λόγια, ο κ. Αμβρόσιος δεν κρατήθηκε.

Όταν ήρθε η ώρα, μπροστά στο πλήθος πιστών, να πει τα συνηθισμένα, αυτός δεν τα είπε, αφού είχε φροντίσει αυτό να το κάνει προηγουμένως ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

Ο Αμβρόσιος, παίρνοντας τη σκυτάλη, αναφέρθηκε στον προφήτη Ηλία, ο οποίος ζήτησε από τους ιερείς του Βααλ να θυσιάσουν σφαγεία και να ζητήσουν από το θεό τους να ανάψει φωτιά. Όταν ήρθε η σειρά του, ζήτησε από τον έναν και μοναδικό Θεό να ανάψει φωτιά, κι έτσι έγινε. Αργότερα ο προφήτης, ζήτησε να θανατωθούν οι ιερείς του Βααλ ως ειδολολάτρες.

Προφανώς ο Αμβρόσιος θέλει να καούν και οι σύγχρονοι Έλληνες Εθνικοί, ως ειδωλολάτρες, περίπου 500.000 Έλληνες συμπολίτες μας;

Στη συνέχεια ο Αμβρόσιος ξεκίνησε την επίθεση του στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, επειδή θέλει να καταργήσει τα θρησκευτικά από τα σχολεία.

«Να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει κάτι τέτοιο», συνέχισε ο Μητροπολίτης, αφήνοντας εμβρόντητους τους συγκεντρωμένους.

Καταράστηκε επίσης όσους ήθελαν το βράδυ της Παρασκευής να φάνε κρέας.

«Να τρυπήσουν τα στομάχια όσων θα συμμετέχουν σε αυτό το δείπνο», είπε ο Αμβρόσιος, ενώ την ώρα εκείνη κάποια γυναίκα που προσπάθησε να τον πλησιάσει, αρνούμενη να δεχθεί αυτά που έλεγε, απομακρύνθηκε από νεωκόρο της τοπικής εκκλησίας.

«Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις», είπε ο παραληρηματικός κήρυκας του μίσους και υμνητής των ναζί Αμβρόσιος. Ήταν ο Δήμαρχος όμως, που κατευθύνθηκε προς το βάθρο των ιερέων, πήρε το λόγο και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας πως είναι δύσκολες στιγμές για όλους, αλλά θα τα καταφέρουμε.

Δείτε το βίντεο με το πρωτοφανές παραλήρημα σαλεμένου νου:






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου