Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «ΚΟΚΚΙΝΟΣ» ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ…ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΦΤΕΙ Ο ΜΑΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ,ΒΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ… ΑΣΧΗΜΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΥΧΤΑ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)




To κάνουν γαργάρα… ενώ οι Γάλλοι ετοιμάζονται να διαλύσουν τα πάντα αφού… τόλμησαν να αγγίξουν το ασφαλιστικό τους και μαζί και την περηφάνια τους. Εσείς τι λέτε; Δεν κοντοζυγώνει; Μια ανάσα δρόμος….

Που λέτε, γίνεται ο κακός χαμός στη Γαλλία για την μνημονιακών διαστάσεων εργασιακή μεταρρύθμιση «made in Germany”, που πρέπει να περάσει ο Ολαντ για τον οποίο «ολα βαίνουν καλώς» στη χώρα και «όλα γίνονται για το καλό των Γάλλων» ..Επειδή λοιπόν όλα γίνονται για το «καλό των Γάλλων», οι βίαιες συγκρούσεις αναμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία έγιναν ξανά σύντομη γαργάρα στα δελτία ειδήσεων της γαλλικής τηλεόρασης, όπως σημειώνει σε άρθρο της η Μαρία Δεναξά στο Press-gr.com



Κι επειδή δεν πρέπει να ξεσηκώνουμε τον κόσμο στην Ευρώπη η οποία «ξαναβρίσκει τους ρυθμούς ανάπτυξης» μόνο όμως στα παχιά τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών της νάνων, μέχρι αργά το απόγευμα διεθνή ΜΜΕ όπως το ΒBC για παράδειγμα, δεν είχε βγάλει άχνα για τον αναβρασμό της γαλλικής κοινωνίας που αντιδρά στον κόφτη των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων. Το θέμα πέρασε και πάλι στα πολύ ψιλά της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας ….



Πάντως όπως το βλέπω, η εργασιακή μεταρρύθμιση θα περάσει και θα πουν κι ένα τραγούδι οι γάλλοι.
Οσο για την επόμενη ημέρα, οι image makers των lobby των Βρυξελλών ετοιμάζουν τον άνθρωπο τους.
Ο «εκλεκτός» είναι ο τεχνοκράτης Εμμανουέλ Μακρόν, που ανατράφηκε στον κόρφο των Ροτσιλντ και σπονσοράρουν οι τραπεζίτες του City και η Goldman Sachs οι οποίες ετοιμάζονται να κάνουν κουμάντο και στη Γαλλία.
Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Πάρτε μια γεύση τώρα απο το «Ολα Βαίνουν Καλώς στη Γαλλία» του κυρίου Ολαντ. Σημερινές εικόνες απο Παρίσι, Ρεν, Νάντη, Μασσαλία, Λιλ κ.αλλου…

Cheers!



Α, ξέχασα! Στα λιγοστά ρεπορτάζ που μεταδίδονται καθώς και απο τα πρακτορειακά τηλεγραφήματα, μαθαίνουμε αναλυτικά πόσες συλλήψεις έγιναν, πόσοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πόσες καταστροφές προκλήθηκαν, πόσοι «ταραξίες» πήραν μέρος κτλ… αλλά «κιχ» για την εργασιακή μεταρρύθμιση, τις τρομερές αλλαγές που επιφέρει, γιατι αντιδρούν οι Γάλλοι.






Μετά τα ρεπορτάζ και τα πρακτορειακά τηλεγραφήματα αντιγράφουν διάφοροι συντάκτες απο ξένες χώρες κι έτσι η «ενημέρωση» εκτός απο «σωστή» και «αντικειμενική» είναι και «πλήρης»!
Αυτά τα ωραία…



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ:

Είκοσι επτά άτομα προοσήχθησαν και 24 συνελήφθησαν για ρίψεις αντικειμένων εναντίον των δυνάμεων της τάξης, βιαιότητες και ζημιές στο Παρίσι στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης «Nuit Debout» (Άγρυπνη Νύχτα) από τους αστυνομικούς, ανακοινώθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πρακτορείου.

Όπως διαβάσαμε , έως τις 03:30 (04:30 ώρα Ελλάδας) οι δυνάμεις της τάξης υφίσταντο ρίψεις αντικειμένων. Δεν υπάρχει κανείς τραυματίας, ούτε από την πλευρά των δυνάμεων της τάξης ούτε απ’ αυτή των διαδηλωτών», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Δικαστικές διώξεις θα ασκηθούν σε βάρος των συλληφθέντων.

Οι συλλήψεις αυτές προστίθενται στις 21 που είχαν πραγματοποιηθεί χθες Πέμπτη στο Παρίσι στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της αναθεώρησης του κώδικα εργασίας κατά την οποία σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε «300 ταραχοποιούς» και σε αστυνομικούς, σύμφωνα με την αστυνομία.



Οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν σήμερα γύρω στη 01:30 (τοπική ώρα) πολλές εκατοντάδες άτομα που αρνούνταν να εγκαταλείψουν την πλατεία της Δημοκατίας στο Παρίσι στο τέλος μιας νέας συγκέντρωσης του κινήματος πολιτών Nuit Debout (Άγρυπνη Νύχτα) η οποία είχε επιτραπεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ενώ επιχειρούσαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, οι δυνάμεις της τάξης, που είχαν ήδη γίνει στόχος νωρίτερα, «δέχθηκαν και πάλι ρίψεις πολυάριθμων αντικειμένων, προερχόμενων κυρίως από ένα κομμάτι μπετόν, κομμάτια από το οποίο αποσπούσαν άτομα με σφυρί και καλέμι», σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη 01:50, «μια εκατοστή διαδηλωτές, ιδιαίτερα βίαιοι και κινητικοί, παραβίασαν το φράγμα που είχε τοποθετηθεί στη λεωφόρο της Δημοκρατίας προκαλώντας πολλές ζημιές», πρόσθεσε η αστυνομία. Δύο ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτων Autolib και δύο μοτοσικλέτες πυρπολήθηκαν, έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου