Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Βοσνία: Αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την παλαιότερη τεχνητή πέτρινη σφαίρα του κόσμου [φωτό]



Αρχαιολόγος ισχυρίζεται αυτός ο ογκόλιθος είναι η παλαιότερη τεχνητή σφαίρα του κόσμου. Μπορεί να μοιάζει με έναν βράχο από ένα χαμένο ναό στις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς, αλλά ο αρχαιολόγος που ανακάλυψε αυτήν την παράξενη σφαίρα στη Βοσνία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την αρχαιότερη τεχνητή πέτρα-σφαίρα του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι η αρχαιότερη τεχνητή σφαίρα του κόσμου και ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη διαθέτει μια προηγμένη εντυπωσιακή τεχνολογία ενός χαμένου πολιτισμού που χρησιμοποιούνταν 1.500 χρόνια πριν.

Αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια απόδειξη ότι η «σφαίρα» είναι κάτι περισσότερο από ένα ασυνήθιστο προϊόν της φύσης.

Ο αμφιλεγόμενος αρχαιολόγος Σεμίρ Οσμανάγκιτς έκανε τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις του στο δάσος Podubravlje στη Βοσνία.

Έχουν γραφτεί αρκετά πρωτοσέλιδα για το έργο του σχετικά με την υποτιθέμενη ύπαρξη αρχαίων πυραμίδων στην κοιλάδα Visoko, η οποία πιστεύει ότι είναι κρυμμένη σε κοινή θέα σε ένα σύμπλεγμα λόφων.

Πιστεύει επίσης ότι η έρευνά του για τις πυραμίδες της Βοσνίας θα αποδειχθεί, και η ανακάλυψη θα είναι μεγαλύτερο εύρημα και από τον Τουταγχαμών.

Ο Δρ Οσμανάγκιτς, είναι γνωστός ως «Βόσνιος Ιντιάνα Τζόουνς» ο οποίος τώρα ζει στο Όστιν του Τέξας και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο για να ερευνήσει αρχαιολογικούς χώρους.

Ανακάλυψε την «μπάλα πέτρα» κοντά στην πόλη Zavidovici στην κεντρική Βοσνία και Ερζεγοβίνη και είπε ότι είναι η μεγαλύτερη τεχνητή μπάλα στον κόσμο. Έχει μια ακτίνα μεταξύ 1,2 έως 1,5 μέτρα.

Το φαινόμενο από τις μπάλες πέτρες έχει συνδεθεί με τους αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο με το πιο διάσημο να είναι οι πέτρινες σφαίρες της Κόστα Ρίκα.
















Αμφισβήτηση για τη Σφαίρα

Ο Λέκτορας Mandy Edwards από το πανεπιστήμιο Ατμόσφαιρας και Περιβαλλοντικών Επιστημών πιστεύει ότι η σφαιρική πέτρα μπορεί να είναι ένα παράδειγμα σύμπηξης.

Αυτό έγινε όταν μια συμπαγής μάζα του βράχου σχηματίζεται από την κατακρήμνιση των φυσικών μεταλλικών στοιχείων μέσα στο χώρο από κόκκους ιζημάτων.

Το αποτέλεσμα είναι συχνά σφαιρικού σχήματος, με τη διαδικασία που σχηματίζουν οι φημισμένοι ογκόλιθοι Koutu στη Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: Αναστάσιος Ντίνος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου