Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αρχαία φυλή «λευκών γιγάντων» περιγράφουν στους μύθους τους οι Ινδιάνοι της Αμερικής!




Πολλές φυλές ιθαγενών ινδιάνων της Αμερικής, έχουν έναν παρόμοιο μύθο: ότι μια φυλή λευκών γιγάντων περπάτησαν κάποτε τη Γη.



Ο μύθος είναι ιερή ή θρησκευτική αφήγηση της οποίας το περιεχόμενο σχετίζεται με την προέλευση ή τη δημιουργία φυσικών, υπερφυσικών ή πολιτιστικών φαινομένων. Στην σημερινή εποχή η έννοια του μύθου δεν λαμβάνεται σοβαρά, θεωρώντας ότι όσα λέει είναι ψεύτικα. Ο Αριστοτέλης όμως έλεγε ότι ο μύθος είναι η ιστορία με μάσκα, και έτσι θα δούμε και τους μύθους των ινδιάνων της Αμερικής που λένε για τους λευκούς γίγαντες στις παραδόσεις τους.

Δείτε μερικούς μύθους σύμφωνα με το higherperspectives.com.

Κομάντσι.
Ο Αρχηγός Rolling Thunder των Κομάντσι, ινδιάνων στην περιοχή Great Plains, μίλησε για τους λευκούς γίγαντες πίσω στο 1857:

«Αμέτρητα φεγγάρια πριν, μια φυλή λευκών ανδρών, 10 πόδια υψηλό, και πολύ πιο πλούσιο και ισχυρό από οποιαδήποτε λευκούς ανθρώπους που ζουν τώρα, κατοικούσαν κάποτε σε μία μεγάλη έκταση της χώρας, που εκτείνεται από την ανατολή έως τη δύση του Ηλίου. Είχαν πολυάνθρωπες πόλεις που βρίσκονταν σε κοιλάδες και τις προστάτευαν με οχυρώσεις.

Ήταν γενναίοι και πολεμοχαρείς,κυβερνώντος πάνω στη γη που είχαν αποσπάσει από τους αρχαίους κατόχους της, με υπεροπτικό ύφος. Τα χλωμά πρόσωπα μπροστά σε αυτούς ήταν πυγμαίοι, τόσο στην τέχνη όσο και τα χέρια. »

Ο Rolling Thunder είπε επίσης ότι το Μεγάλο Πνεύμα αφάνισε τους λευκούς γίγαντες, επειδή παραστράτησαν από τη δικαιοσύνη και το έλεος και έγιναν πάρα πολύ υπερήφανοι.



Ναβάχο.
Οι Ναβάχο λένε επίσης για μια φυλή λευκών γιγάντων, που τους ονόμαζαν Starnake. Ο μύθο τους περιγράφει ως «βασιλική φυλή λευκών γιγάντων προικισμένη με τεχνολογία εξόρυξης που κυριάρχησε στη Δύση, υποδουλώνοντας μικρότερες φυλές, και είχε οχυρά σε όλη σχεδόν την Αμερική. Λένε ότι για κάποιο λόγο εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί η «πήγαν πίσω στους ουρανούς.»

Choctaw.
Η φυλή Choctaw λέει για μια φυλή γιγάντων που κατοικούσαν κάποτε την περιοχή που είναι τώρα το Tennessee. Οι πρόγονοι των Choctaw πολέμησαν εναντίον τους όταν έφτασαν στο Μισισιπή κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής τους. Τους ονομάζουν Nahullo και ότι είχαν υπέροχο ανάστημα.

Manta.
Σύμφωνα με τουςς Manta λαό του Περού, υπήρχαν κάποτε γίγαντες που έζησαν ανάμεσά τους. Σύμφωνα με το μύθο τους: «έφτασαν εκεί, με μεγάλα πλοία κατασκευασμένα από καλάμια. Μια ομάδα ανδρών που έχουν μέγεθος τέτοιο που, από το γόνατο προς τα κάτω, το ύψος τους ήταν τόσο μεγάλο όσο όλο το ύψος ενός κανονικού ανθρώπου, αν και τα άκρα τους είχαν μεγαλύτερο μέγεθος από το σώματός τους, και αυτό ήταν ένα τερατώδες πράγμα, με μακριά μαλλιά που φτάνουν μέχρι τους ώμους. Τα μάτια τους ήταν τόσο μεγάλα όσο μικρά πιάτα. «Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο ουρανός τους αφάνισε λόγω του σεξουαλικών τους συνηθειών, οι οποίες ήταν αποκρουστικές για τους ντόπιους.

Paiutes.
Οι Paiutes έχουν ένα προφορικό μύθο του λευκού κανιβάλου με τα κόκκινα μαλλιά, με ύψος περίπου 10 πόδια και ζούσε κοντά στη σπηλιά του Λάβλοκ στη Νεβάδα. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν αυτή η προφορική παράδοση είναι αλήθεια ή αν έχει παραμορφωθεί την πάροδο του χρόνου και ήταν απλά κανονικού μεγέθους κανίβαλοι που ζούσαν κοντά σε Σπήλαιο Λάβλοκ.

Κάποιοι παρόμοιοι μύθοι των Piutes λένε τις ίδιες ιστορίες με τις προηγούμενες φυλές απλά χωρίς να τους ονομάζουν γίγαντες. Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει λείψανα ατόμων με κόκκινα μαλλιά στην περιοχή, αλλά τα μαύρα μαλλιά μπορεί να έχουν μετατραπεί σε κόκκινο με την πάροδο του χρόνου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου