Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Βίντεο: Δεν είναι μόνο τα «παλλόμενα πέη» - Δείτε κι άλλες σκηνές όπου θέλουν κάποιοι να ξεφτιλίσουν την Ελλάδα από την ρίζα


Η 24ωρη παράσταση του του Γιάν Φαμπρ, Mount Olympus, έχει κι άλλες σκηνές... ολύμπιου κάλλους

Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση του νέου διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να αφιερώσει όλο το πρόγραμμα στη… γενέτειρά του, το Βέλγιο, καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις!

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η φετινή διοργάνωση θα αρχίσει με έκθεση του... ίδιου του Γιαν Φαμπρ, στο Μουσείο Μπενάκη, στις 15 Ιουνίου, ενώ στις 28 του ίδιου μήνα θα διαβαστούν κάποια από τα γραπτά του και, δύο ημέρες αργότερα, θα παρουσιαστεί η παράστασή του, «Preparatio Mortis».

Χθες, σε συγκέντρωση- διαμαρτυρία των Ελλήνων καλλιτεχνών, έξω από κεντρικό θέατρο η οποία διήρκεσε αρκετή ώρα, αποφάσισαν ομοφώνως να ζητήσουν την παραίτηση τόσο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, όσο και του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, Τα αιτήματα των παραιτήσεων συντάχθηκαν σε δύο ξεχωριστά κείμενα, τα οποία υπέγραψαν άπαντες, καταγγέλλοντας το διορισμό του Φαμπρ ως αντισυνταγματικό.

Εν τω μεταξύ, η 24ωρη παράσταση - performance, Mount Olympus, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ένα «Βακχευμένο θέμα ολύμπιου κάλλους και αδυσώπητης πρόκλησης», όπως το είχε προλογίσει στο παρελθόν ο ίδιος ο Φαμπρ, εκτός από τα «παλλόμενα πέη» έχει κι άλλες σκηνές... ολύμπιου κάλλους, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο. Στο δεύτερο, κατά σειρά, η ομάδα των ηθοποιών τραβάει για αρκετή ώρα ένα κορδόνι το οποίο βγαίνει από το αιδοίο τους ενώ στο τρίτο χοροπηδούν γυμνοί ή ημίγυμνοι δείχνοντας στους θεατές τα κάλλη τους.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου