Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Eννιά Πράγματα που θα σας Συμβούν Μόλις Ξεκινήσετε να Τρώτε Μπανάνες με Μαύρα Στίγματα




Eσείς γνωρίζετε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας μόλις ξεκινήσετε να τρώτε μπανάνες με μαύρα στίγματα;

Οι φανατικοί της υγιεινής διατροφής, ξέρουν ήδη τα οφέλη της κατανάλωσης μπανάνας.
Smoothies, πρωτεϊνούχα ροφήματα, φρουτοσαλάτες, είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορεί να καταναλωθεί αυτό το υπέροχο φρούτο.
Πρόσφατες έρευνες στην Ιαπωνία, μας λένε πως τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα όταν μιλάμε για μπανάνες ώριμες! Και τις ώριμες μπανάνες τις καταλαβαίνουμε από τα στίγματα!!
Τα καλύτερα αξεσουάρ γυμναστικής για τέλειο κορμί
1. Προστατεύει από τον καρκίνο

Έρευνες έχουν δείξει πως περιέχουν μια ουσία που λέγεται TNF και η οποία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

2. Ηρεμεί τις καούρες

Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει πολύ στην πέψη. Μπορούν εύκολα να καταναλωθούν και εξίσου εύκολα να βοηθήσουν το στομάχι να απορροφήσει τα όξινα υγρά. Αντί λοιπόν για υγρά και χάπια, όταν έχετε καούρες και δυσπεψία, μπορείτε να καταναλώσετε μια μπανάνα.

3. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Το κάλιο, είναι ένας από τους ρυθμιστικούς παράγοντες της αρτηριακής πίεσης και οι μπανάνες μια από τις πιο πλούσιες τροφές σε κάλιο. Η σταθερή κατανάλωσή της, βοηθά στην σταθεροποίηση της πίεσης.

4. Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη

Οι μπανάνες, περιέχουν τριπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο παράγει σεροτονίνη.
Η σεροτονίνη, είναι ένας νευροδιαβιβαστής, που συνδέεται με την διάθεση και την ψυχολογία του ανθρώπου. Η επίδραση της σεροτονίνης, επιδρά στον οργανισμό με τον ίδιο τρόπο όπως και ο ύπνος.

5. Ανακουφίζει την δυσκοιλιότητα

Είναι μια από τις πιο γνωστές ιδιότητες της μπανάνας. Λόγω των πλούσιων ινών που περιλαμβάνονται, βοηθάει στην εντερική λειτουργία.

6. Είναι άμεση πηγή ενέργειας

Οι μπανάνες, έχουν υψηλή διατροφική και θερμιδική αξία και είναι μια άριστη και υγιεινή πηγή ενέργειας. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε εξαντλημένοι, αντί για καφέ, δοκιμάστε να καταναλώσετε μπανάνες!!! Επιπρόσθετα, το κάλιο βοηθάει στην αποφυγή κραμπών..

7. Αντιμετωπίζεται πιο εύκολα το έλκος..

Το έλκος, είναι συνώνυμο του πόνου και της δυσάρεστης αίσθησης που δίνεται στον οργανισμό και μπορεί να απορροφά τα όξινα υγρά ανακουφίζοντας από τον πόνο!

8. Αντιμετωπίζεται η αναιμία

Οι μπανάνες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και ινών! Είναι γεμάτες από ουσίες που βοηθούν τα αιμοφόρα κύτταρα να αναπαραχθούν πιο γρήγορα και να αντιμετωπιστεί η αναιμία.

9. Αντιμετωπίζονται οι πόνοι περιόδου

Το κάλλιο, οι πλούσιες φυτικές ίνες, ο σίδηρος, είναι ουσίες που χρειάζονται για να ηρεμούν γενικά οι πόνοι, ιδιαίτερα όμως οι πόνοι περιόδου. Επίσης αντιμετωπίζονται οι κράμπες κάτι που βασανίζει τις περισσότερες γυναίκες. Γι’αυτό και είναι σημαντική βοήθεια, όταν οι γυναίκες καταναλώνουν λίγο πριν την περίοδό τους, όπως και κατά την διάρκεια, ώριμες μπανάνες!!
 diaforetiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου