Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει τη Γη στις 13 και 14 Οκτωβρίου.




Μία μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει τη Γη μεταξύ 13 και 14 Οκτωβρίου . Ταυτόχρονα σε 11 12 Οκτωβρίου καθώς και στις 15 Οκτωβρίου η μαγνητόσφαιρα της γης αναμένεται να αυξηθεί.

Κάτω από την επίδραση της περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε πιθανόν κάποια προβλήματα στα ηλεκτρονικά οπου μπορούν να «πέσουν» και το φαινόμενο γενικά να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στις επικοινωνίες, υποβάθμιση της ποιότητας των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων,καθώς επίσης μπορεί να απενεργοποίηση και κάποιους δορυφόρους.

Η επίδραση των μαγνητικών καταιγίδων στους ανθρώπους σχεδόν πάντα χαρακτηρίζεται από πονοκεφάλους, ημικρανίες, υψηλό αίσθημα παλμών της καρδιάς ,αϋπνία,πτώση πίεσης. Οι γιατροί αποδίδουν αυτό στο γεγονός ότι όταν το μαγνητικό πεδίο κυμαίνεται, η τριχοειδής ροή του αίματος επιβραδύνεται και εμφανίζεται η πείνα οξυγόνου στους ιστούς.

Οι μαγνητικές καταιγίδες στη γη ξεκίνησαν στις 6 Σεπτεμβρίου ακολουθώντας μία σειρά ισχυρών εκρήξεων από τον ήλιο. Το φαινόμενο το παρακολουθούν στενά οι επιστήμονες.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου