Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Παράλληλοι κόσμοι επικοινωνούν με την δική μας πραγματικότητα


Σύμφωνα με μία νέα θεωρία, οι παράλληλοι κόσμοι είναι αληθινοί και αλληλεπιδρούν με το σύμπαν μας. Η ύπαρξη της θεωρίας των παράλληλων κόσμων εξηγεί δίαφορες συμπτώσεις της Κβαντικής Μηχανικής.

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, όμως αυτή η θεωρία που ονομάζεται «Πολλαπλοί αλληλεπιδρώντες κόσμοι» ίσως αποδεικνύει πως όλα αυτά τα Σύμπαντα συνδέονται μεταξύ τους. Η Θεωρία, που μοιάζει πολύ με εκείνη τουΠολυσύμπαντος ( Multiverse), αναφέρει πως οι παράλληλοι κόσμοι όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο μας σε κβαντικό επίπεδο, κάτι που μπορεί να καταγραφεί μέσω της Κβαντικής Μηχανικής.


Όπως αναφέρει το RT , αν και βρίσκεται ακόμη στη θεωρία, αυτή η υπόθεση μπορεί να εξηγήσει αρκετές παραδοξότητες που συμβαίνουν στην Κβαντική Μηχανική.

«Η ιδέα των Παράλληλων κόσμων στην Κβαντική Μηχανική υπάρχει από το 1957» ανέφερε ο Wiseman, συνεχίζοντας πως «στην αρκετά γνωστή θεωρία που αναφέρει πως υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι, προστίθονται οι «Πολλαπλοί αλληλεπιδρώντες κόσμοι», μία θεωρία που υποστηρίζει πως το κάθε σύμπαν διακλαδώνεται σε μία σειρά από άλλα σύμπαντα κάθε φορά που πραγματοποιούμε κάποια μέτρηση. Σε κάθε ένα από αυτά τα σύμπαντα η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από την δική μας».

Ο Αμερικανός Θεωρητικός Φυσικός Richard Feynman είχε αναφέρει κάποτε σχετικά με το γεγονός πως υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι,αλλά και την μελέτη τους από την Κβαντική Μηχανική : «Νομίζω πως μπορώ να πω με ασφάλεια οτί κανείς δεν κατανοεί πλήρως την Κβαντική Μηχανική. Κάθε πιθανή εξήγηση των Κβαντικών φαινομένων θα είναι παράδοξη, και η παραδοσιακή Κβαντική Μηχανική δεν παρέχει σχεδόν καμία εξήγηση – απλώς προβλέπει πιθανές εξηγήσεις μέσα από τα εργαστηριακά πειράματα… «

Άρα το πιθανότερο είναι πως δεν θα μπορέσουμε σε άμεσο χρονικό διάστημα να κατανοήσουμε πως λειτουργούν και επεκτείνονται οι παράλληλοι κόσμοι. Το μόνο που έχουμε καταφέρει ως τώρα, είναι να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη και την ανάπτυξή τους , και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την κατανόηση της πραγματικότητας και του κόσμου που ζούμε.
πηγή


μετάφραση ΠΗΓΗ 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου