Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η ΣΟΔΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ! 12 αναπάντεχες χρήσεις που θα σας εκπλήξουν




Γυαλίζει ασημικά, απομακρύνει δυσάρεστες μυρωδιές, κάνει τέλεια απολέπιση στο δέρμα. Λίγη μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει μερικά μικρά θαύματα.

Δείτε τις 12 εκπληκτικές χρήσεις της:

1. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα γύρω από το πιατάκι του κατοικίδιού σας, για να κρατήσετε μακριά τα έντομα.

2. Προσθέστε ελάχιστη μαγειρική σόδα στο conditioner που χρησιμοποιείτε μετά το λούσιμο, για να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά την ψαλίδα.

3. Επίσης, μια φορά την εβδομάδα, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας, λουστείτε κανονικά και ξεβγάλτε. Θα απομακρύνετε αποτελεσματικά τα κατάλοιπα των προϊόντων styling και θα δώσετε έξτρα λάμψη στα μαλλιά σας.

4. Κάντε απολέπιση με το δικό σας σπιτικό scrub, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε αναμειγνύοντας τρεις μεζούρες μαγειρική σόδα με τρεις μεζούρες νερό. Απλώστε στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις, και ξεβγάλτε καλά.

5. Καθαρίστε αποτελεσματικά χτένες και βούρτσες, βουτώντας τις σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Ξεβγάλτε τις και αφήστε τις να στεγνώσουν.

6. Προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο απορρυπαντικό του πλυντηρίου, για έξτρα λαμπερά ρούχα που τρίζουν από καθαριότητα.

7. Γυαλίστε τα ασημικά φτιάχνοντας ένα φυσικό γυαλιστικό με τρεις μεζούρες μαγειρική σόδα και μια μεζούρα νερό. Βουτήξτε στο μείγμα ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι, τρίψτε τα ασημικά, ξεβγάλτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

8. Τοποθετήστε ένα μπολ με μαγειρική σόδα στο ψυγείο, για να εξουδετερώσετε τις ενοχλητικές οσμές.

9. Ρίξτε, επίσης, λίγη μαγειρική σόδα στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ σας, για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές.

10. Το ίδιο κόλπο λειτουργεί τέλεια και για τα πολυφορεμένα αθλητικά σας παπούτσια: Ρίχνετε μαγειρική σόδα στο εσωτερικό τους, και την αφήνετε να απορροφηθεί για ένα τουλάχιστον βράδυ.

11. Φτιάξτε το δικό σας dry shampoo, ανακατεύοντας λίγη μαγειρική σόδα με λίγο ταλκ, και εφαρμόζοντας το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών σας. Κάνετε ελαφρύ μασάζ, βουρτσίζετε για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα και έχετε ολόφρεσκα μαλλιά… χωρίς λούσιμο.

12. Προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα σε υγρό σαπούνι χεριών, για να απομακρύνετε από τα χέρια σας επίμονες οσμές όπως το σκόρδο ή το κρεμμύδι, αφού μαγειρέψετε.



ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου