Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ! «Θα καψαλιστούμε, θα ψηθούμε ζωντανοί» (video)




Πολλοί χαρακτηρίζουν την Κριστίν Λαγκάρντ ως σκληρή αλλά από ότι φαίνεται η επικεφαλής του ΔΝΤ έχει και μια άλλη πλευρά η οποία φάνηκε όταν μίλησε για την κλιματική αλλαγή με γλαφυρό τρόπο.Ίσως περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε!
Μόνο «θα πεθάνουμε όλοι» δεν είπε η Κριστίν Λαγκάρντ όταν κλήθηκε να μιλήσει για την κλιματική αλλαγή. Αλλά η φράση πως «θα καψαλιστούμε, θα ψηθούμε ζωντανοί» μάλλον δίνει αυτή την αίσθηση.

Ενδεχομένως η επικεφαλής του ΔΝΤ να ήθελε να στείλει ένα «ηχηρό» μήνυμα σε όσους αντιτίθεται στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Με πρώτο, φυσικά, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μάλλον όμως εκείνον δεν τον… νοιάζει. Λαγκάρντ κλιματική αλλαγή

Λαγκάρντ… Νοστράδαμος!

Η Κριστίν Λαγκάρντ βρέθηκε την Τρίτη (24.10.2017) σε οικονομικό φόρουμ στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Από εκεί, έστειλε ένα… «μαύρο» μήνυμα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ο κόσμος, είπε, θα έχει σοβαρό πρόβλημα αν αποτύχει να σταματήσει την κλιματική αλλαγή και την ανισότητα.

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα, οδεύουμε προς ένα «σκοτεινό» μέλλον στα επόμενα 50 χρόνια» τόνισε η Λαγκάρντ.

«Θα ψηθούμε!»

Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. «Θα καψαλιστούμε, θα ψηθούμε αν ο κόσμος αποτύχει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή».
Ήταν μια σαφέστατη αναφορά στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Υπεγράφη το 2015 από 195 χώρες και στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίου και να αποτρέψει την άνοδο της θερμοκρασίας περισσότερο από 2 βαθμούς στα επόμενα 50 χρόνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν μια διαδικασία τριών ετών για να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου