Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

NASA: Μυστήριο με νέα ανακοίνωση για «ακραίο συμβάν» σχετικά με τα βαρυτικά κύματα




Όπως είναι λογικό οι φήμες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, αναφορικά με το τι μπορεί να αποκαλύψουν το LIGO, το VIRGO και άλλα 70 παρατηρητήρια του έξω κόσμου, καθώς όλοι όσοι εμπλέκονται κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστόΜυστήριο, αγωνία και ενθουσιασμός έχει περιβάλλει τους φίλους του διαστήματος, τους αστρονόμους, τους φυσικούς και γενικότερα, όποιον μπορεί να εμπλέκεται με το θαυμαστό μυστηριώδη κόσμο που υπάρχει έξω από τα στενά όρια της στρατόσφαιρας της Γης, καθώς η NASA, αποκάλυψε πως θα κάνει μία ανακοίνωση, τη Δευτέρα, σχετικά με ένα «ακραίο συμβάν» που σχετίζεται με τα βαρυτικά κύματα.


Όπως είναι λογικό οι φήμες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, αναφορικά με το τι μπορεί να αποκαλύψουν το LIGO, το VIRGO και άλλα 70 παρατηρητήρια του έξω κόσμου, καθώς όλοι όσοι εμπλέκονται κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό.


Αρκετοί πιστεύουν ότι μπορεί η ανακοίνωση να αφορά μία πέμπτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, ή ακόμα και την ανακάλυψη ενός νέου, αθέατου μέχρι τώρα είδους βαρυτικών κυμάτων.
Οι δύο ανιχνευτές LIGO στις ΗΠΑ και ο ανιχνευτής VIRGO στην Ευρώπη (στην Πίζα της Ιταλίας) ανακοίνωσαν την πρώτη τους από κοινού ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, η οποία είναι κατά σειρά, η τέταρτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων από το διάστημα, ενώ πρόκειται για την πρώτη ανίχνευση που γίνεται από ένα δίκτυο τριών ανιχνευτών αντί για δύο, όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες τρεις φορές.

Η προηγούμενη ανίχνευση έγινε στις 14 Αυγούστου. Τα βαρυτικά κύματα προέρχονται από τη συγχώνευση δύο μαύρων οπών με μάζες περίπου 31 και 25 ηλιακών μαζών σε απόσταση 1,8 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Η νέα μαύρη τρύπα που προέκυψε από τη συγχώνευση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτιμάται ότι έχει μάζα περίπου 53 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του ηλίου μας, πράγμα που σημαίνει ότι κατά την κατακλυσμική διαδικασία, περίπου τρεις ηλιακές μάζες μετατράπηκαν σε ενέργεια βαρυτικών κυμάτων.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου