Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Incunabula Papers



Incunabula (Αρχέτυπο)

Ένας Κατάλογος με Σπάνια Βιβλία, Χειρόγραφα & Περίεργα, Θεωρίες συνωμοσίας, Σύνορα Επιστήμης & Εναλλακτικοί Κόσμοι

Το λατινικό «incunabulum» σημαίνει «κούνια» ή «κουκούλι» ή «εμβρυακό στάδιο» και που έδωσε την ονομασία σ’ όλα τα βιβλία προγενέστερα του 1501, της πρώιμης δηλαδή εποχής της τυπογραφίας, που έχουν τυπωθεί χωρίς τη χρήση κινητών στοιχείων… «Incunabula» συνηθίζεται να ονομάζονται όλα τα παλιά και σπάνια βιβλία, εκείνα που συνήθως αποσύρονται αμέσως από την κυκλοφορία ή εξαφανίζονται κάπου μεταξύ της …Ζώνης του Λυκόφωτος.

Κανένα από τα βιβλία που είναι προς πώληση εδώ, δεν τυπώθηκαν πριν από το 1501 κι όλα απαντούν στην περιγραφή «σπάνια και ερμητικά» ακόμη και τα χαρτόδετα βιβλία μαζικής αγοράς, για να μην αναφέρουμε τις κόπιες ανέκδοτων χειρογράφων, τα οποία δεν μπορούν να ληφθούν από καμία άλλη πηγή! Το σύμβολο Incunabula (Αρχέτυπο) επιλέχθηκε για την εταιρεία μας για το, σαν κουκούλι σχήμα του, σαν αυγό, σα φλασκί όπως, το σχήμα του χάους σύμφωνα με τον Chuang Tzu.

Μεταξωτά λευκά σεντόνια της γέννησης και του θανάτου, βιβλία, λευκές σελίδες
… το νεκροταφείο των ιδεών



Ο κατάλογος αυτός δημιουργήθηκε για ένα σκοπό. Nα σας προειδοποιήσει για μια τεράστια συγκάλυψη, μια συνωμοσία τόσο βαθιά, ώστε κανένας άλλος ερευνητής δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της! (εκτός από ορισμένους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών· περιττό να το πούμε) και τόσο επικίνδυνο που, η εικόνα του «στριφτού φύλλου» στον τίτλο μας φαίνεται αρκετά κατάλληλη, ξέρουμε τουλάχιστον δύο δολοφόνους μέχρι στιγμής που έχουν σχέση με αυτό το υλικό.

Σε αντίθεση με άλλες θεωρίες συνωμοσίας, όπως η Κούφια Γη, οι Άνδρες με τα Μαύρα, οι ακρωτηριασμοί βοοειδών, UFO, Reich & Tesla, η Θεωρία Incunabula εναρμονίζεται με τα γνήσια σύνορα της κβαντικής μηχανικής και τα μαθηματικά του χάους και δεν εξαρτάται από τα γιατροσόφια κανενός κομπογιαννίτη ή ψευτοεπιστήμης για απόδειξη. Αυτό θα γίνει σαφές σε όποιον μπει στον κόπο να διαβάσει το υλικό υπόβαθρο που προτείνουμε και προσφέρουμε προς πώληση.

Λόγω της άνευ προηγουμένου φύσης των αρχείων Incunabula, έχουμε συμπεριλάβει σύντομες περιγραφές ορισμένων από τα βιβλία, τα φυλλάδια, ή τα αδημοσίευτα χειρόγραφα, τα εφήμερα και περίεργα (curiosa) που είναι διαθέσιμα. Κάποια από αυτά είναι εξαιρετικά καυτά και σεξουαλικής φύσεως, έτσι μια δήλωση ηλικίας πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε παραγγελία.

1. Wolf, Fred Alan.
Παράλληλοι Κόσμοι: Η αναζήτηση για Άλλους Κόσμους
(Νέα Υόρκη, Simon & Schuster, 1988) ύφασμα, 351 σελ, 25 δολάρια

Συντάχθηκε από έναν επιστήμονα για μη-επιστήμονες, απλοϊκό και αστείο, σε κάνει να νιώθεις λίγο υποτιμητικά. Παρ’ όλα αυτά, ο Wolf χρησιμοποιεί τη φαντασία του (ή τη φαντασία άλλων επιστημόνων), τόσο καλά που φαίνεται να χτυπάει κατά λάθος σε ορισμένες αλήθειες (εκτός αν ξέρει περισσότερα από όσα αποκαλύπτει). Για παράδειγμα: Τα παράλληλα σύμπαντα πρέπει να έχουν όλα προκληθεί ταυτόχρονα «στην αρχή» προκειμένου να υπάρχει η κβαντική αβεβαιότητα, γιατί δεν υπήρχε παρών παρατηρητής στο Big Bang, έτσι δεν υπάρχει τρόπος να καταρρεύσει η Κυματοσυνάρτηση και να παραχθεί ένα σύμπαν από όλες τις φυσαλίδες της δυνατότητας (σελ.174). Εάν ένα ηλεκτρόνιο μπορεί να εξαφανιστεί σε ένα σύμπαν και να εμφανιστεί σε ένα άλλο (όπως προτείνεται από το υλικό των Everett / Wheeler), μια διαδικασία που ονομάζεται «κβαντική διάνοιξη σηράγγων» τότε ίσως οι πληροφορίες μπορούν να υποβληθούν σε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα διάνοιξης.

Ο Wolf προτείνει (σελ. 176), ότι αυτό μπορεί να ευθύνεται για ορισμένα «ψυχικά φαινόμενα, εναλλακτικές καταστάσεις συνείδησης» ακόμη και φαντάσματα και πνεύματα! Τα πραγματικά ταξίδια μεταξύ των κόσμων, πρέπει, φυσικά, να περιλαμβάνουν διάνοιξη και από τα δύο ηλεκτρόνια και πληροφορίες -οποιοσδήποτε επιστήμονας θα μπορούσε να το προβλέψει- αλλά η αναφορά σε «εναλλακτικές καταστάσεις» της συνείδησης είναι άκρως αποκαλυπτική!

Αλλού (σελ.204), ο Wolf εικάζει ότι μία μελλοντική «πολύ ανεπτυγμένη … ηλεκτρονική μορφή βιοανάδρασης» θα μας επιτρέπει να παρατηρούμε κβαντικά φαινόμενα στα ηλεκτρόνια του σώματός μας, κάνοντας την αυξημένη συνείδηση και τον ίδιο τον οργανισμό μας μια «μηχανή του χρόνου» η οποία είναι αυτό που ο ίδιος αποκαλεί, μια συσκευή για ταξίδια ανάμεσα στα σύμπαντα. Έρχεται τόσο κοντά στην αλήθεια και, στην συνέχεια το αποφεύγει!

Για παράδειγμα (σελ.199) επισημαίνει ότι η κυματοσυνάρτηση έχει μια τιμή μεταξύ μηδέν και ένα, μέχρι να καταρρεύσει. Εάν η κυματοσυνάρτηση δεν καταρρεύσει, το «πράγμα» που περιγράφει υπάρχει σε δύο κόσμους ταυτόχρονα. Πόσο παράξενο γι’ αυτόν να μην αναφέρει ότι, η φρακταλική γεωμετρίαασχολείται επίσης με τιμές μεταξύ μηδέν και ένα! Όπως γνωρίζουμε το μυστικό του ταξιδιού μεταξύ των κόσμων έχει τις ρίζες του στο γάμο της κβαντικής με το χάος, ιδιαίτερα στα ασύλληπτα μαθηματικά των tesseracts fractal (απεικονίστε ένα Mandelbrot σετ τεσσάρων διαστάσεων, έναν από τους απλούστερους μεταδιαστασιακούς «χάρτες» ή «καταστροφικές τοπολογίες») Ο Wolf φαίνεται τόσο απληροφόρητος για το γεγονός αυτό, που θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι, δυστυχώς, δεν είναι μέρος της συνωμοσίας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και δεν συναντώνται σε κανένα άλλο υλικό, είναι οι εικασίες του Wolf σχετικά με τη σχιζοφρένεια. Λαμβάνουν οι σχιζοφρενείς πληροφορίες από άλλους κόσμους; Θα μπορούσε ένας σχιζοειδής παρατηρητής πραγματικά να παρατηρήσει (στα διάσημα πειράματα διπλής σχισμής) ένα κύμα να γίνεται δύο σωματίδια και, στη συνέχεια, ένα σωματίδιο ή θα μπορούσε μια τέτοια παρατήρηση να γίνεται από έναν εξαιρετικά κενό και με απλό μυαλό παρατηρητή (ένα είδος αφελούς Ζεν ίσως;)

Αν ναι, το τέλειο θέμα για τα πειράματα παράλληλων κόσμων θα ήταν μία παραδόξως περίπλοκη ανοησία, ένας «μαγνητισμένος σχιζοφρενής» ο οποίος πρέπει να γνωρίζει για τη διάσπαση σε δύο κόσμους που συμβαίνει όταν γίνεται μια κβαντική μέτρηση. Περιέργως, μια τέτοια ψυχική κατάσταση ακούγεται πολύ κοντά στο «θετικό για σχιζοφρένεια» ορισμένων ακραίων ψυχεδελικών εμπειριών, καθώς και των ασκήσεων διαλογισμού-οπτικοποίησης των πραγματικών ταξιδιωτών ανάμεσα σε δύο κόσμους. Παρά τις ατέλειες, είναι ένα σημαντικό έργο.

2. Herbert, Nick.
Κβαντική Πραγματικότητα
(NAL 1986) ύφασμα, 40 δολάρια

Μια αριστοτεχνική και διαυγής έκθεση με διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας που περιγράφονται λογικά από τις διάφορες ερμηνείες της κβαντικής μηχανικής. Η Θεωρία των Everett / Wheeler δίνεται εδώ με το σαφέστερο δυνατό τρόπο με απλούς όρους, δεδομένης της ευαισθητοποίησης των συγγραφέων (εκείνη την εποχή) της πειραματικής επαλήθευσης.

3. Ενταύθα.
Ταχύτερα από το φως: Υπερφωτεινά Κενά στη Φυσική
(NAL, 1988) ύφασμα, 30 δολάρια

Μερικοί από τους θεωρητικούς που αγγίζουν την υπόθεση των «πολλών κόσμων» δίνουν μεγάλη έμφαση στις στρεβλώσεις του χρόνου και την εμπλοκή των «ταξιδιών στο χρόνο» Αυτό βέβαια φαίνεται στα θεωρήματα, αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί (μέχρι τώρα) ότι δεν έχει σοβαρές συνέπειες. Η Θεωρία του Χάους, δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην χρονική κατευθυντικότητα απ’ ότι οι περισσότερες κβαντικές θεωρίες (με εξαιρέσεις όπως του R. Feynman και το «βέλος του χρόνου») και προσφέρει ισχυρές ενδείξεις της εξέλιξης για το παρελθόν, παρόν, μέλλον που πραγματικά βιώνουμε.

Όπως το θέτει ο K. Sohrawardi, Το σύμπαν είναι σε μια κατάσταση ύπαρξης, είναι αλήθεια, αλλά η κατάσταση δεν είναι στατική με τον τρόπο που προτείνεται από την έννοια της «αντιστρεψιμότητας» στην κλασική φυσική. Η «γενναιοδωρία» της Ύπαρξης, να το πω έτσι, προκύπτει και το αποτέλεσμα δεν είναι η αναστρεψιμότητα, αλλά η πολλαπλότητα, η μη μετρήσιμη ηχηρή -σαν Χάος- γονιμότητα της δημιουργίας. Παρ’ όλ’ αυτά, το δεύτερο βιβλίο του Herbert είναι μια λαμπρή υποθετική εργασία και τον οδήγησε απευθείας σε ένα ορισμένο κύκλο επιστημόνων και σώματος έρευνας σε σχέση με τα διαστασιακά ταξίδια, αντί για «ταξίδι στο χρόνο» με αποτέλεσμα το τρίτο βιβλίο του (βλέπε επόμενο σημείο) τελικά να χτυπήσει φλέβα χρυσού.



4. «Jabir ibn Hayaan» (Nick Herbert).

Εναλλακτικές Διαστάσεις
(Η δημοσίευση καταστέλλεται από τους Harper & Row, το 1989) ασελιδοποίητο μη διορθωμένο, 179 σελ, 100 δολάρια. (Έχουμε 5 σετ προς πώληση, μετά τα οποία μόνο αντίγραφα θα είναι διαθέσιμα σε 125 δολάρια)

Ενώ εργαζόταν στο «Ταχύτερα από το Φως» ο Herbert ήρθε σε επαφή με μία από τις «ομάδες ταξιδιών» που λειτουργούν κάπου στην Καλιφόρνια, ίσως και με μία κλίση προς τον Σουφισμό (ο «Jabir ibn Hayaan» ήταν ένας διάσημος Σούφι αλχημιστής του 10ου αιώνα). Σύμφωνα με τον πρόλογο του «Εναλλακτικές Διαστάσεις», ο οποίος είναι εκνευριστικά ασαφής και υπαινικτικός, αυτή η ομάδα φαίνεται να τον έχει εκπαιδεύσει και να τον έχει στείλει τουλάχιστον ένα ταξίδι στην Αμερική. Ο Herbert δείχνει ότι, αυτός είχε ήδη τόση πολύ εμπειρία σε εναλλακτικές καταστάσεις της συνείδησης και την ικανότητα να απεικονίζει πολύπλοκες γεωμετρίες του χώρου και του χρόνου που μόνο κάποια ελάχιστη «μυητική» ειδίκευση αποδεικνύονταν αναγκαία.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την ασάφεια και τη συντομία, αυτό το βιβλίο είναι η πιο ακριβής και καλά ενημερωμένη εργασία για τα ταξίδια μεταξύ των κόσμων σε όλη τη συλλογή μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε οποιαδήποτε βαθιά θεωρητική εργασία, και μόνο μερικά χαρτιά σχετίζονται με τις πρακτικές πτυχές, αλλά ο Herbert παρέχει μια θαυμάσια εικόνα του συνόλου του τομέα.

Γράφει για τον κοινό άνθρωπο, με τη συνήθη σαφή και συνοπτική προσέγγιση στη θεωρία, ο Herbert είναι η πρώτη «δημοφιλής» μελέτη για να κάνει όλες τις βασικές συνδέσεις: Η υπόθεση των Everett / Wheeler, το θεώρημα Bell, η Γέφυρα E/R, φρακταλική γεωμετρία και μαθηματικά του Χάους, Κυβερνητικά (cybernetically) ενισχυμένη βιοανάδραση (η λέξη «κυβερνητικά» έχει την έννοια της διεύθυνσης ή της ρύθμισης, του ελέγχου και της επικοινωνίας συστημάτων ζώντων οργανισμών και μηχανών κατασκευασμένων από τον άνθρωπο), ψυχοτροπικές και σαμανικές τεχνικές, κρυσταλλογραφία, θεωρία του μορφογεννητικού πεδίου, τοπολογία καταστροφής, κλπ.

Φυσικά είναι ισχυρότερος στη συζήτηση για τις κβαντικές πτυχές του ταξιδιού, λιγότερο σίγουρος όταν ασχολείται με τα μαθηματικά έξω από το πεδίο του και πιο εμπνευσμένος, όταν περιγράφει (σελ.98-101) τεχνικές απεικόνισης και «ενσωματωμένης έκστασης» (πρώην stasis, μένοντας έξω από το σώμα, ως εκ τούτου, η ενσωματωμένη έκσταση περιγράφει παραδόξως την μεταδιαστασιακή εμπειρία).

Ο Herbert, δεν ισχυρίζεται ότι καταλαβαίνει το ίδιο το ταξίδι και, πηγαίνει τόσο μακριά ώστε να δείξει ότι, ακόμη και οι (ανώνυμοι) πρωτοπόροι που έκαναν τις πρώτες ανακαλύψεις μπορεί να μην έχουν κατανοήσει πλήρως τη διαδικασία, περισσότερο από ότι ο εφευρέτης της ατμομηχανής κατανοούσε την Κλασική φυσική (σελ.23). Αυτό συνδέεται σίγουρα με όσα γνωρίζουμε για τα εν λόγω πρόσωπα.

Δυστυχώς, οι έξι εικόνες που θα υπήρχαν στον πίνακα περιεχομένων δεν περιλαμβάνονται στις κόπιες- μία από αυτές ήταν ένα «Διάγραμμα για Μεταδιαστασιακό express», για το οποίο θα άξιζε να σκοτώσεις! Οι εκδότες υποστηρίζουν ότι ο Herbert δεν υπέβαλε ποτέ τις εικόνες. Αρνούνται να πουν γιατί ανέστειλαν την έκδοσή του βιβλίου «Εναλλακτικές Διαστάσεις» και μάλιστα στην αρχή, αρνήθηκαν ότι είχαν ποτέ ασχοληθεί με τέτοιο τίτλο! Επιπλέον ο Herbert προφανώς χάθηκε, αν δεν είχε μπλέξει σε βρώμικο παιχνίδι, μπορεί να έχει επιστρέψει μόνιμα στη Γη.

Εκφράζουμε τη λύπη μας που πρέπει να πουλήσουμε αντίγραφα ενός ελαττωματικού βιβλίου σε μια τέτοια εξωφρενική τιμή, θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε μια μαζική έκδοση προσιτή σε όλους, αλλά αν οι Harper & Row μάθουν ποτέ τι κάνουμε, θα χρειαστούμε χρήματα για δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων! Έτσι, αγοράστε το όσο μπορείτε, είναι έργο με απαραίτητο υπόβαθρο για την κατανόηση της συνωμοσίας.

5. Thomsen, Dietrick Ε.
Ένα Γνωστό Σύμπαν που Αναζητά να Γίνει Γνωστό
(Κόπια, ανάτυπο, Science News, Vol.123, 1983) 5 δολάρια

Ασυναίσθητα αποδεικνύει την απήχηση μεταξύ της πραγματικότητας της κβαντικής θεωρίας και του Σουφισμού (για παράδειγμα) «ο Greatest Shaykh» Ibn’Arabi, που στο «Η Έδρα της Σοφίας» ασχολείται με ένα ρητό που αποδίδεται στον Θεό από τον Mohammad (αλλά όχι στο Κοράνι): «Ήμουν ένας κρυμμένος θησαυρός και ήθελα (επί λέξει «αγάπησα»), να γίνω γνωστός, γι’ αυτό δημιούργησα το σύμπαν, που θα μπορούσα να γνώριζα».

5α. Έχουμε επίσης μερικά ανάτυπα (στην ίδια τιμή) του πνευματώδους βιβλίου του Thomsen «η Κβάντα Γενικά» 101 πράγματα για να κάνετε με τη Γάτα του Schrodinger» (ο.π 129, 1986).

6. DeWitt, Bryce Σ. & Neill Graham.
Η Ερμηνεία των Πολλών Κόσμων της Κβαντομηχανικής
(Princeton, NJ, 1973)ύφασμα, 50 δολάρια

Το πρότυπο (και μακριά από το «εύκολο») εργάζεται πάνω στην υπόθεση των Everett / Wheeler – μια Βίβλος για τους πρωτοπόρους.

7. Cramer, John G.
Εναλλακτικά Σύμπαντα II
(Αναλογικά, Νοέμβριος 1984)

Η εκλαΐκευση της θεωρίας από έναν εξέχων φυσικό, χωρίς ανιχνεύσιμη συνωμοσία. Πουλάμε αντίγραφα του ίδιου του Sci Fi magAzine για 10 δολάρια το καθένα.

8. Greenberg, D.M., ed.
Νέες Τεχνικές & Ιδέες στην Θεωρία της Κβαντικής Μέτρησης
(Vol. 480 Χρονικά της ΝΥ Academy of Sciences, 1986), ύφασμα, 50 δολάρια

Περιέχει το πολύτιμο, αν και κάπως ιδιότροπο άρθρο του DZ Albers, «Πώς να τραβήξετε μια φωτογραφία ενός άλλου Everett World». Επίσης, το πολύ σημαντικό «Μακροσκοπικό Φαινόμενο Σήραγγας σε Πεπερασμένες Θερμοκρασίες» από τον P. Hanggi (τον υποψιαζόμαστε για μέλος συνωμοσίας).

9. (Άγνωστος).
Κατάλογος μαθημάτων για το 1978-1979, Ινστιτούτο Μελετών Χάους και Φαντασιακής Γιόγκα
Κόπια, 15 δολάρια

Ένα εσωτερικό έγγραφο από το Ινστιτούτο, όπου επιτεύχθηκε η πρώτη σημαντική ανακάλυψη (πιθανότατα στα τέλη του χειμώνα ή αρχές της άνοιξης του 1979), αν και δεν κάνει ξεκάθαρη αναφορά στο ταξίδι ή στο «αυγό» ο κατάλογος είναι πρωταρχικής σημασίας για την κατανόηση του πνευματικού και ιστορικού υπόβαθρου του γεγονότος.

Σύμφωνα με μια- μη αξιόπιστη- πηγή (βλ. ESCAPE FROM EARTH PRIME!, # 15 σε αυτόν τον κατάλογο), το Ινστιτούτο βρισκόταν κάπου στο Dutchess County, Νέα Υόρκη, όπου ο ιδρυτής και διευθυντής, Δρ Kamadev Sohrawardi, είχε προσληφθεί από την IBM το 1960, τα παράτησε και άρχισε έρευνες στη «Φυσική της συνείδησης» εικάζεται επίσης ότι ο Sohrawardi ήταν Bengali αγγλικής, ινδουιστικής και μουσουλμανικής καταγωγής, καταγόταν από παλιά οικογένεια των Σούφι και ξεκίνησε στην Τάντρα. Όλα αυτά διαφωνούν με ενδείξεις από άλλες πηγές και ίσως δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε. Άλλες ομάδες παίρνουν τα εύσημα για την Ανακάλυψη και ο Sohrawardi μπορεί να ήταν ένας απατεώνας -αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κατάλογος είναι αυθεντικός και ο ισχυρισμός του Sohrawardi είναι ο πιο βέβαιος.

Με την πρώτη ματιά, ο κατάλογος εμφανίζει ένα παράδειγμα της αλαζονείας της ύστερης/πρόσφατης Νέας Εποχής. Έτσι, υπάρχουν μαθήματα «Οπτασίες από Χρώμα και Φως στον Διαλογισμό Sufi», «Εσωτερική Αλχημεία στον Ύστερο Ταοϊσμό», «Μεταφυσική των Ismaili δολοφόνων», «Φαντασιακή Yoga & η Ψυχοτοπολογία της Φαντασίας», «Τεχνικές Ερμητικών & ΝεοΠαγανικών Σπουδών» (προφανώς βασισμένες στις διδασκαλίες της Golden Dawn – Χρυσής Αυγής), «Τεχνικές Απεικόνισης της Μαγείας Ιάβα», «Σκάλες για τον Παράδεισο: Σαμανική Έκσταση & η χαρτογράφηση της Συνείδησης», «Στίρνερ, Νίτσε & Στόουν Οικονομία της ηλικίας: Μια εξέταση των μη-Απολυταρχικών Κοινωνιών Hunter / Gatherer» και αρκετά ενδιαφέρουσα! – «Θεωρία συνωμοσίας».

Το μάθημα στη «σαμανική», μπορεί να ήταν ένα παράθυρο για την έρευνα στα ψυχοτρόπα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των exotica όπως, ayahuasca (Yage, harmaline), ibogaine, yohimbine, Telepathine και βιταμίνη Κ, καθώς και τα πιο απλά ψυχοτρόπα στο τέλος της δεκαετίας του ’70.

Ωστόσο, ο κατάλογος περιέχει επίσης καταπληκτικά μαθήματα αιχμής της επιστήμης, κάθε συνδυασμός των οποίων θα μπορούσε να προσφέρει το κλειδί ή το τελικό κομμάτι του παζλ για την Ανακάλυψη, προφανώς ο Sohrawardi δίδαξε ή επέβλεπε τους περισσότερους από αυτούς . Έτσι, «Το Σύμπαν σε ένα κόκκο άμμου» υποσχέθηκε πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα της εγκεφαλικής δραστηριότητας, της ενισχυμένης ανατροφοδότησης, της μορφογεννητικής θεωρίας πεδίου του Sheldrake, της Καταστροφικής Θεωρίας όπως εφαρμόζεται στη συνείδηση​​, στην έρευνα των σαφών ονείρων, του Rene Thom, της εργασίας του John Lilly «Εναλλακτικές Καταστάσεις» και άλλα θέματα που σχετίζονται με το μυαλό.

Στη συνέχεια, στο «Παράξενοι Ελκυστές και τα Μαθηματικά του Χάους», ο Sohrawardi μίλησε για θέματα άγνωστα εκτός των περιθωρίων του ακαδημαϊκού χώρου μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και έκανε την εκπληκτική πρόβλεψη ότι, το Χάος στον μακροσκοπικό κόσμο με κάποιο τρόπο, βρίσκεται, για να αντικατοπτρίσει την αβεβαιότητα στο μικροσκοπικό ή τον Κβαντικό Κόσμο, μια αλήθεια που εξακολουθεί να μην αναγνωρίζεται στους «επίσημους» επιστημονικούς κύκλους σήμερα.

Θεώρησε ότι οι n-διαστασιακοί παράξενοι ελκυστές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μοντελοποιηθεί η κβαντική συμπεριφορά των σωματιδίων / κυμάτων και ότι, η «λεγόμενη κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης» θα μπορούσε πραγματικά να χαρτογραφηθεί με ορισμένες παράξενες επιπτώσεις της καταστροφικής τοπολογίας του Thom. Κάνοντας αναφορές στην εργασία του Ilya Prigogine ή οποία εξακολουθούσε να κυκλοφορεί σε ιδιωτική μη-εκτυπωμένη μορφή εκείνη την εποχή, ο Sohrawardi υποστηρίζει ότι το «δημιουργικό χάος» (σε αντίθεση με το «ντετερμινιστικό» ή το εντροπικό χάος), αποτελεί το σύνδεσμο που θα ενοποιήσει την Κβαντική, την Πολυπλοκότητα και την ίδια τη Συνείδηση σε μια νέα επιστήμη.

Τέλος, στο «Ανώτερο Σεμινάριο στους Πολλούς Κόσμους», δηλώνει ωμά ότι τα εναλλακτικά σύμπαντα που προβλέπονται στη Σχετικότητα (Θεωρία της Μαύρης Τρύπας) είναι τα ίδια με τους Πολλούς Κόσμους που προβλέπονται από την Κβαντική, είναι τα ίδια με τις φρακταλικές διαστάσεις που αποκαλύφθηκαν στο Χάος! Αυτή η – μίας σελίδας – περιγραφή του μαθήματος είναι το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε σε μια εξήγηση του, γιατί τα ταξίδια σε άλλους κόσμους λειτουργούν πραγματικά. Ως εκ τούτου, ο κατάλογος είναι ένα απαραίτητο έγγραφο για τον σοβαρό σπουδαστή της Συνωμοσίας.



10. Beckenstein, J.
«Μαύρες Τρύπες και Εντροπία»
(κόπια, ανάτυπο από το περιοδικό Physical Review, Vol.D7, 1973,28σ), 15 δολάρια

Μία από τις πρώτες (προ-Ανακάλυψης) εικασίες με υπαινικτικές συμβουλές σχετικά με την κβαντική και το χάος -ως εντροπία- αν και καμία γνώση της Θεωρίας του Χάους δεν επιδεικνύεται. Το έγγραφο αυτό αναφέρεται σε ένα εσωτερικό σημείωμα του Ινστιτούτου Μελετών για το Χάος και τη Φαντασιακή Yoga, που πιστεύεται ότι έχουν συνταχθεί από τον ίδιο K. Sohrawardi (βλ. # 9).

11. Sohrawardi, Δρ Kamadev.
«Phlogiston και Κβαντικός Αιθέρας»
(Ανάτυπο από τον J. του Paranormal Φυσικής, Vol.XXII, Βομβάη, 1966), 40 δολάρια

Ένα πρώτο έγγραφο από τον Sohrawardi, σχετικά με την κβαντική και την πνευματικότητα της Ανατολής, πιθανότατα χρονολογούνται από την περίοδο κατά την οποία εξακολουθούσε να εργάζεται για την IBM, αλλά κάνοντας επισκέψεις στο Millbrook, σε κοντινή απόσταση από το Dutchess Co, και συμμετείχε στα τελετουργικά της Κοινωνίας της Πνευματικής Ανακάλυψης, υπό τον Δρ Timothy Leary και την ψυχεδελική γιόγκα του Bill Haines Ashram Sri Ram, ο οποίος μοιράζονταν την έδρα του Leary στο κτίριο ενός ντόποιου εκατομμυριούχου.

Η βασική αντίληψη αφορά την ταυτότητα των “Πολλών Κόσμων” των Everett / Wheeler ‘s και των «Άλλων Κόσμων» του Σουφισμού, του ταντρικού Ινδουισμού και του Βουδισμού Βατζραγιάνα. Εκείνη την εποχή, ο Sohrawardi προφανώς πίστευε ότι θα μπορούσε να το«αποδείξει» αυτό με την αναβίωση των – για πολλά χρόνια νεκρών – θεωριών Phlogiston και Αιθέρα υπό το φως των κβαντικών ανακαλύψεων! (Θεωρία Phlogiston-με βάση τη λογική του αλχημιστή σούφι Jabir ibn Hayaan – το πρωτότυπο Jabir- προτάθηκε σοβαρά τον 18ο αιώνα για να ενοποιήσει τη θερμότητα και το φως ως «ένα πράγμα».) Εντελώς άχρηστη ως επιστήμη, αυτή η μεταφορά, ωστόσο, ενέπνευσε τον Sohrawardi αργότερα στο πραγματικά σημαντικό έργο του για τις εναλλακτικές πραγματικότητες.

12. ενταύθα.
«Μηδέν Έργο & Ιατρικός Παλαιολιθισμός»
East Village Άλλα, Vol.IV # 4 (Δεκέμβριος1968)
κόπια, ανάτυπο, μονό φύλλο 11 1/2 x 17 5 δολάρια

Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιστημονικές εικασίες, αλλά μια συναρπαστική ματιά στο πολιτικό υπόβαθρο του εφευρέτη του ταξιδιού (ή μάλλον, ενός από τους εφευρέτες). Κάνοντας αναφορά στο Γαλλικό Καταστασιακό και τις Ολλανδικές ιδέες Provo που βοήθησαν στην πυροδότηση των «Γεγονότων» και τις αναταραχές της άνοιξης του ’68 σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, ο Sohrawardi προσβλέπει σε έναν κόσμο χωρίς «την αλλοτριωτική φυλακή της δουλείας», επαναφορά στην «ενότητα με τη φύση της Παλαιολιθικής Εποχής» και παρόλα αυτά βασισμένος με κάποιο τρόπο στην «πράσινη τεχνολογία και το εξωτικό της κβαντικής»

Άγριο και ασαφές όπως είναι, το κείμενο αυτό θέτει ωστόσο ένα συναρπαστικό επιστημονικό ζήτημα υπό το φως των μετέπειτα επιτευγμάτων του συγγραφέα – ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο. Όλες οι «Πρώτες ανακαλύψεις» που γνωρίζουμε με οποιοδήποτε βαθμό βεβαιότητας (εκείνων στη Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια και Java – η πραγματική ακολουθία είναι ασαφής), χωρίς εξαίρεση, εισήλθαν σε παράλληλους κόσμους χωρίς κατοίκους, εικονικά δάση κόσμων. Η επιστημονική φαντασία στοιχειοθέτησε άλλους κόσμους σχεδόν σαν τον δικό μας, που κατοικείται από «εμάς» με μόνο μερικές μικρές διαφορές, κόσμοι «κοντά» στο δικό μας. Αντ’ αυτού, καθόλου άνθρωποι! Γιατί; Δύο πιθανές εξηγήσεις:

1. Δεν μπορούμε να εισέλθουμε σε κόσμους που περιέχουν «αντίγραφα» του εαυτού μας χωρίς να προκαλέσουμε παράδοξο και παραβιάζοντας την αρχή της συνέπειας του «μέγα-σύμπαντος», ως εκ τούτου, μόνο οι άγριοι (ή απολίτιστοι) κόσμοι είναι ανοιχτοί σε Ταξίδι.

2.Υπάρχουν και άλλοι κόσμοι, κατά μία έννοια, μόνο ως πιθανότητες. Προκειμένου να «καταστούν πλήρως αληθινοί» θα πρέπει να παρατηρηθούν. Στην πραγματικότητα, τα παράλληλα σύμπαντα είναι δημιουργημένα μέσω παρατήρησης μόλις ένας ταξιδιώτης «φτάνει» σε ένα από αυτά. Ο Sohrawardi ήθελε έναν παλαιολιθικό κόσμο ατελείωτων δασών, με άφθονο παιχνίδι και συναθροίσεις, παρθένα, άδεια, αλλά ελαφρώς στοιχειωμένα. Ως εκ τούτου, αυτό πήρε! Κάθε εξήγηση δημιουργεί προβλήματα υπό το πρίσμα του τι πραγματικά συνέβη, ίσως υπάρχει και μια τρίτη θεωρία, ανυποψίαστη ακόμα.

13. (Άγνωστος).
Ong’s Hat: ένα έγρωμο φυλλάδιο του Ινστιτούτου Σπουδών του Χάους
(φωτοαντίγραφο του πρωτότυπου έγχρωμου φυλλαδίου) 25 δολάρια

Αυτό το παράξενο έγγραφο, ως ένα φυλλάδιο για μια Νέα Εποχή υποχώρησης της υγείας, αποκαλύπτει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της ομάδας Sohrawardi ή μιας στενά συνδεδεμένης ομάδας, παρέχεται μια αρκετά ακριβή περιγραφή του «Αυγού» καθώς και ένας πιστευτός απολογισμός της πρώτης (ή μίας από τις πρώτες) Ανακαλύψεις. Ωστόσο, οτιδήποτε άλλο στο φυλλάδιο φαντάζουν ως παραπληροφόρηση. Το Pine Barrens του New Jersey δεν ήταν ποτέ το κέντρο της έρευνας εναλλακτικών κόσμων, καθώς και όλα τα ονόματα στο κείμενο είναι ψευδή. Συμπεριλαμβάνεται μία ανύπαρκτη διεύθυνση. Παρ’ όλα αυτά, εξαιρετικά πολύτιμο για υπόβαθρο.

14. «Sven Saxon».
Ο επιζήσας της Εποχής του Λίθου
(Loompanics, Port Townsend, Ουάσιγκτον 1985), 20 δολάρια

«Φαντάσου τον εαυτό σου ξαφνικά ριγμένο κάτω, μπρούμυτα στη μέση ενός μεγάλου σκοτεινού δάσους χωρίς άλλους πόρους, εκτός από το μυαλό σου» λέει στον πρόλογο. «Τι θα κάνεις;» Τι πράγματι; και ποιος νοιάζεται; – εκτός από έναν μεταδιαστασιακό ταξιδιώτη! Η Loompanics ειδικεύεται σε βιβλία πάνω σε εξαφανίσεις και επιβίωση που αφορούν σε μια καλή συμφωνία απόδρασης της φαντασίας, αλλά όπως γνωρίζουμε, αυτή η κατάσταση είναι πολύ πραγματική για τον Επισκέπτη σε Άλλους Κόσμους.

Μέρος 1: Αυτός που έσπαζε πυρόλιθους, ένα εξαιρετικό εικονογραφημένο εγχειρίδιο για τα παλαιολιθικά εργαλεία παραγωγής, 2: Κυνήγι παγίδευση με μηδενική τεχνολογία, 3: Συνάθροιση (συμπεριλαμβανομένου και του medica materia), 4: Καταφύγιο, 5: Πρωτόγονος Πόλεμος 6: Άνθρωπος και Σκύλος: η συμβίωση μετά-ειδών, 7: Επιβίωση κρύου καιρού, 8: Πολιτισμός (Ο Sven συνιστά την απομνημόνευση πολλών τραγουδιών, ποιημάτων και ιστοριών και καταλήγει λέγοντας «απομνημονεύστε αυτό το βιβλίο-γιατί δεν μπορείτε να το πάρετε μαζί σας.» Πού είναι ο Mr.Saxon τώρα; Αναρωτιόμαστε).



15. Balcombe, HaroldS.
Απόδραση από την Πρώτη Γη!
(Foursquare Press, Ντένβερ, Κολοράντο, 1986), 15 δολάρια

Αυτό – δυστυχώς! – είναι το βιβλίο που ξεσκέπασε τη συνωμοσία για πρώτη φορά. Λέμε «δυστυχώς» γιατί το ESCAPE, κατά τα φαινόμενα, είναι ένα κομμάτι ολοκληρωτικής παρανοϊκής μπούρδας. Γραμμένο σε ξέπνοη, υπό-Φορτεανική πεζογραφία χωρία γραμματική, χωρίς υποσημειώσεις και αισθησιακά γυμνό, το βιβλίο βυθίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη, αγνοείται ακόμη και από την περιθωριακή στημένη συνωμοσία. Ήμασταν σε θέση να αγοράσουμε απούλητο απόθεμα από τον Τύπο που το δημοσίευσε λίγο πριν πέσει έξω η επιχείρηση και σταματήσει να απαντάει στην αλληλογραφία της.

Ο Balcombe (τον οποίο δεν είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε και ο οποίος μπορεί να έχει εξαφανιστεί), είναι ο συγγραφέας ενός άλλου βιβλίο που έχουμε δει, αλλά δεν προσφέρεται προς πώληση -που ονομάζεται «Οι Άρχοντες των Ναρκωτικών από την Κοίλη Γη» (1984) στον οποίο ισχυρίζεται ότι, η CIA προμηθευόταν LSD και κοκαΐνη δια μέσου ιπτάμενου δίσκου των Ναζί κάτω από την Ανταρκτική. Σύμφωνα με τον Balcombe, η πρώτη σημαντική Ανακάλυψη οφείλονταν όχι μόνο στον K. Soharawardi – παρά τη σημασία του ως θεωρητικός, αλλά και σε ένα μοχθηρό δίκτυο δογματιστών, αναρχικών, κομμουνιστών, φανατικών χίπις και αποστατών προδοτών επιστημόνων που έκαναν περιουσίες από το εμπόριο ναρκωτικών (σελ. 3). Ο Balcombe υπόσχεται να πει ονόματα και στην πραγματικότητα εμφανίζονται μερικά σκληρά γεγονότα σχετικά με τους πρωτοπόρους.

Η χρηματοδότηση (και κάποια έρευνα) προήλθε τη δεκαετία του ’70 από μία «κλίκα του Χάους» των πρώιμων χάκερς του Silicon Valley που ενδιαφέρονταν για πολύπλοκα δυναμικά συστήματα, την τυχαιότητα, την τύχη και τα τυχερά παιχνίδια! Καθώς και μια μυστηριώδη ομάδα από «άρχοντες των ναρκωτικών» (ο αγαπημένος όρος του Balcombeγια) με διασυνδέσεις με ορισμένους ιδρυτές της Discordian Illuminati. Τα χρήματα διοχετεύονταν μέσω μίας ομάδας με το όνομα Μαυριτανική Ορθόδοξη Εκκλησία, μια χαλαρή συνομοσπονδία μουσικών της τζαζ, oldtime hipsters, λευκούς «σούφι» και μαύρους μουσουλμάνους, ποδηλάτες και πλανόδιους εμπόρους (βλέπε «Ο οδηγός ενός Αιρεσιολόγου για το Μπρούκλιν», # 24 σε αυτή τη λίστα ), οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον Sohrawardi στο Millbrook στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Ο Sohrawardi ήταν ένας αφελής ιδεαλιστής και κάπως απρόσεκτος σχετικά με τις συναναστροφές του. Έλαβε μυστική υποστήριξη από ανθρώπους οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονταν με ορισμένους μυστικούς κύκλους με ενδιαφέρον στην ψυχεδελική και περιθωριακή επιστήμη του μυαλού. Σύμφωνα με τον Balcombe, δεν ήταν η CIA (MK-ULTRA), αλλά ένα ανεπίσημο παρακλάδι διαφόρων ομάδων με μασονικές συνδέσεις! Η Συνωμοσία είχε διεισδύσει σχεδόν από την αρχή, αλλά στην πραγματικότητα ενθαρρύνονταν με την ελπίδα να σταχυολογήσει χρήσιμες πληροφορίες για παράλληλους κόσμους, ή τουλάχιστον για τις «τεχνικές ψυχικής προσαρμογής» που αναπτύχθηκε ως μέρος της βασικής έρευνας.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Sohrawardi και οι διάφορες ομάδες και οι σύνδεσμοί του (τώρα αναφέρεται αόριστα ως «Ο Κήπος των Διχαλωτών Μονοπατιών» ή GFP, είχαν μάθει για τους κύκλους των Μυστικών Υπηρεσιών (τώρα χαλαρά ομαδοποιούνται ως «Δύναμη Ελέγχου Πιθανότητας» ή PCF και είχε με τη σειρά του τοποθετήσει διπλούς πράκτορες, και διείσδυσε περαιτέρω υπόγεια. Το 1978 ή 79 μια πραγματική συσκευή για μετα-διαστασιακά ταξίδια, το «Αυγό» (ονομάζεται επίσης Cocoon ή Cucurbit, που σημαίνει κολοκύθα και αλχημικό φλασκί) αναπτύχθηκε με άκρα μυστικότητα, κατά πάσα πιθανότητα στο ινστιτούτο του Sohrawardi στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σίγουρα όχι σε ένα εργαστήριο – υποκατάστημα δήθεν κρυμμένο στο Pine Barrens του New Jersey κοντά στο από παλιά εξαφανισμένο χωριό Ong’sHat (βλ. # 13 σε αυτόν τον κατάλογο).

Το PCF δεν ήταν σε θέση να αποκτήσει ένα αυγό για αρκετά χρόνια και δεν κατάφεραν μία Ανακάλυψη μέχρι ο (Balcombe πιστεύει) το 1982. Οι ομάδες της California, ωστόσο, άρχισαν την παραγωγή Αυγού και έκαναν μια Ανακάλυψη (στο «Big Sur 2») στις αρχές του 1980 (και πάλι, η χρονολογία είναι του Balcombe). Ο Balcombe δε γνωρίζει με σαφήνεια τίποτα για την κατάσταση στην Java.

Παραμένει ασαφές αν οι ομάδες της Ανατολικής Ακτής και της Δυτικής Ακτής εισήλθαν και οι δύο στον ίδιο εναλλακτικό κόσμο, ή σε δύο διαφορετικούς αλλά παρόμοιους κόσμους. Η επικοινωνία ανάμεσα στα δύο φυλάκια μέχρι στιγμής αποδεικνύεται αδύνατη, διότι, όπως συμβαίνει, το αυγό δεν μεταφέρει μη συνειδητή ύλη. Οι ταξιδιώτες φτάνουν Εκεί, γυμνοί όπως γεννήθηκαν, στην εποχή του Λίθου, χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ραδιόφωνο, χωρίς ρούχα … χωρίς φωτιά και χωρίς εργαλεία! Μόνο το αυγό, σαν ένα διαμάντι Faberge για δώρο Πάσχα σχεδιασμένο από τον Νταλί, μόνο στη μέση της φύσης. Ο Balcombe περιλαμβάνει μία θολή φωτογραφία από ένα Αυγό, και αναφέρει ότι η μηχανή, είναι κατά ένα μέρος υπολογιστής, αλλά και εν μέρει – ζών κρύσταλλο, όπως ο ιός ή το DNA, αλλά και εν μέρει «γυμνό κβαντικό πράγμα».

Τα Αυγά είναι δαπανηρά στην παραγωγή τους, έτσι ώστε οι πρωτοπόροι αναγκαζόταν να επιστρέφουν μετά από κάθε εξόρμηση και να παραιτηθούν από μία μόνιμη εγκατάσταση στη Γη, μέχρι να ανακαλύπτονταν ένα φθηνότερο μέσο μεταφοράς. Ωστόσο, η μετανάστευση μέσω του Αυγού κατέστη δυνατή όταν ανακαλύφθηκε το «ταντρικό» ή «διπλόκροκο» φαινόμενο: Δύο άτομα οποιοσδήποτε συνδυασμός ηλικίας, φύλου κ.λπ μπορούν να Ταξιδέψουν με το Αυγό κάνοντας έρωτα, ειδικά αν κάποιος από το ζεύγος έχει ήδη κάνει το ταξίδι μερικές φορές και «ξέρει τον δρόμο», χωρίς περίτεχνες τεχνικές απεικόνισης και ούτω καθεξής. Ο Balcombe έχει την τιμητική του με αυτές τις ζουμερές πληροφορίες και ξοδεύει ένα ολόκληρο κεφάλαιο (8) λεπτομερώς στις «διαστροφές» που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.

Το ταλέντο για Ταξίδια κυμαίνεται από λαμπρό έως μηδέν, ίσως όχι περισσότερο από 15 % της ανθρωπότητας να μπορεί να το κάνει, αν και οι λιγότερο ταλαντούχοι και ακόμη και τα παιδιά μπορούν να «μεταφερθούν» από την Ταντρική τεχνική και εκτεταμένες μέθοδοι εκπαίδευσης έχουν βελτιώσει κάπως τις πιθανότητες. Η California 2 περιέχει σήμερα περίπου 1.000 μετανάστες διάσπαρτους κατά μήκος της ακτής και οι ανατολικοί οικισμοί έχουν προσθέσει έως και 500 ή 600. Λίγα παιδιά έχουν γεννηθεί «εκεί» μερικά μπορούν να Ταξιδέψουν, κάποια δεν μπορούν, αν και το ποσοστό των ταλαντούχων φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι στον γενικό πληθυσμό της Αρχικής – Γης. Και να «κολλήσουν» στη Γη 2, σε κάθε περίπτωση δεν είναι σοβαρή τιμωρία! Εκτός αν αντιτάσσεστε στον Κήπο της Εδέμ και την «πρωτότυπη κοινωνία ελεύθερου χρόνου» των παλαιολιθικών πελεκητών πυρόλιθου.

Ο Balcombe ισχυρίζεται ότι η PCF απογοητεύτηκε σοβαρά από τον ευαίσθητο «νόμο» του ταξιδιού, δεδομένου ότι ήλπιζε να χρησιμοποιήσει τους παράλληλους κόσμους για παράδοση οπλικών συστημάτων! Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να πειραματίζονται, με την ελπίδα για μία πιο «μηχανιστική» τεχνική, εν τω μεταξύ αφιερώνουν τις προσπάθειές τους (α) στην κατάργηση όλων των διαρροών πληροφοριών, (β) συνωμοτεί εναντίον του ανεξάρτητου GFP και τη διείσδυση στους οικισμούς της Γης 2, (γ) προσπαθεί να ανοίξει νέους κόσμους όπου θα μπορούσε να είναι δυνατή η τεχνολογία.

Όμως παρεμποδίζεται από την έλλειψη ταλέντων: Το είδος του ατόμου που μπορεί να κάνει το Ταξίδι δεν είναι συνήθως το είδος του ατόμου που συμπάσχει με την «πατριωτική πειθαρχία του PCF» και απατεώνων από μασονικές ομάδες, αλλά μερικά από αυτά καταλήγουν λιποτάκτες ή διπλοί πράκτορες και, ούτως ή άλλως οι περισσότεροι από αυτούς είναι πάρα πολύ παράξενοι για τη γεύση του αυστηρά αντιδραστικού εσωτερικού πυρήνα της ηγεσίας του PCF, η οποία αναρωτιέται (όπως ο Balcombe) αν οι παράγοντες αυτοί είναι «καλύτεροι από τα αποβράσματα που κατασκοπεύουν;»

Περισσότεροι κόσμοι έχουν ανακαλυφθεί – Γη 3 και Γη 4 αναφέρονται στο ESCAPE! (και γνωρίζουμε ότι η Γη 5 άνοιξε το 1988), αλλά όλοι αυτοί είναι κόσμοι «άδειων» δασών προφανώς σχεδόν ταυτόσημοι με τη Γη 2. Εν ολίγοις, το στυλ του Balcombe είναι απαίσιο και η στάση του αποκρουστική, αλλά το βιβλίο του παραμένει η πιο ακριβής εικόνα της Συνωμοσίας μέχρι σήμερα. Αν πρόκειται να παραγγείλετε μόνο ένα είδος από μας, τότε αυτό είναι.

16. (Ανώνυμος)
Βιονικό Ταξίδι: Μια Οργονομική Θεωρία του Μέγα-Σύμπαντος
(κόπια με τίτλο Top Secret–Eyes Only) 15 δολάρια

Αν αυτό το έγγραφο προέρχεται από πηγές της PCF, όπως πιστεύουμε, αυτό δείχνει την κακή ποιότητα της αρχικής έρευνας που διεξάγεται από τους εχθρούς του Sohrawardi και της GFP, και μπορεί να εξηγήσει την σχετική έλλειψη προόδου της PCF στον τομέα (ιδίως αν ληφθεί υπόψη ο πολύ μεγαλύτερος προϋπολογισμό τους !) Ο συγγραφέας επιχειρεί να αναβιώσει την Θεωρία της Οργόνης του W. Reich, με τα «βιόντα» ως «σωματίδια δύναμης της ζωής» και κάποιο είδος συσσωρευτή οργόνης («κουτί» του Ράιχ) ως πιθανό υποκατάστατο για το Αυγό. Ένα νοσηρό ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην «αξιοποίηση της δύναμης της θανατηφόρας οργόνης» ως όπλο για χρήση σε άλλους κόσμους. Αναφορές γίνονται επίσης στις «μαγικές τεχνικές του σεξ» από το Ordo Templi Orientis του Aliester Crowley ακόμα και εικασίες για ανθρώπινη θυσία ως πιθανή πηγή «μεταδιαστασιακής ενέργειας». Ένα νοσηρό και εκκεντρικό έγγραφο, στερείται επιστημονικής αξίας (κατά τη γνώμη μας), αλλά παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για τη νοοτροπία και τη μέθοδο της PCF.



17. Corbin Henry
Δημιουργική φαντασία στον Σουφισμό του Ibn’Arabi
(Princeton, NJ, 1969) ύφασμα, 50 δολάρια

Ένα από τα λίγα βιβλία που αναφέρονται από τον τίτλο στον κατάλογο του Ινστιτούτου Μελετών για το Χάος και τη Φαντασιακή Γιόγκα (βλ. # 9 σε αυτήν τη λίστα) Η «mundus imaginalis» που ονομάζεται επίσης Κόσμος των Αρχέτυπων ή «Ισθμός» (Αραβικά, Barzakh) βρίσκεται ανάμεσα στον Κόσμου του Θείου και τον υλικό Κόσμο της Δημιουργίας. Ουσιαστικά αποτελείται από «πολλούς κόσμους» μεταξύ των οποίων δύο «σμαραγδένιες πόλεις» που ονομάζονται Jabulsa και Jabulqa (πολύ ενδιαφέρον λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην Java2). Ο μεγάλος σούφι Ισπανό-Μαυριτανός του 14ου αιώνα Ibn” Arabi αναπτύξει μια μεταφυσική της «Δημιουργικής Φαντασίας» με την οποία ο μύστης θα μπορούσε να επιτύχει την πνευματική πρόοδο μέσω άμεσης ενατένισης των αρχετύπων, συμπεριλαμβανομένων των τομέων του τζίνι, πνευμάτων και αγγέλων. Ο Ibn” Arabi μιλά επίσης για επτά εναλλακτικές Γαίες που δημιουργήθηκαν από τον Αλλάχ, η καθεμιά με τη δική της Μέκκα και την Κάαμπα της! Μερικοί θεωρητικοί παράλληλων συμπάντων – πιστεύουν ότι Ταξίδι χωρίς καμία τεχνολογία (ακόμα και το αυγό) μπορεί να είναι δυνατό υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι μυστικιστές το έχουν ήδη επιτύχει. Αν ναι, τότε ο Ibn” Arabi πρέπει να ήταν ένας από αυτούς.

18. Gleick, James.
ΧΑΟΣ: Φτιάχνοντας μια Νέα Επιστήμη
(Viking Penguin, Νέα Υόρκη, 1987) ύφασμα, 30 δολάρια

Η πρώτη και εξακολουθεί να είναι η πιο ολοκληρωμένη εισαγωγή στο χάος, απαραίτητο να διαβαστεί – αλλά με ορισμένες επιφυλάξεις. Πρώτον: Ο Gleick δεν έχει κανένα φιλοσοφικό ή ποιητικό βάθος, αρχίζει πραγματικά το βιβλίο με ένα απόσπασμα από τον John Updike ! Καμία αναφορά στη μυθολογία του χάους μυθολογίας ή σε πηγές της Ανατολής. Καμία αναφορά ορισμένων μη- Αμερικανών επιστημόνων του Χάους, όπως ο Rene Thom και ο Ilya Prigogine! Αντ “αυτού, παράλληλα με τις ομολογουμένως χρήσιμες πληροφορίες, κανείς παίρνει μια λεπτή κατήχηση πάνω στο «ντετερμινιστικό χάος» με το οποία εννοούμε την τάση να κοιτάξουμε στο χάος ως όπλο για την καταπολέμηση του χάους, για να «σώσουμε » την κλασική φυσική – και να μάθουμε να προβλέπουμε το Χρηματιστήριο ! (Σε αντίθεση με αυτό που ονομάζουμε «κβαντικό χάος» του Sohrawardi και των συμμάχων του, το οποίο φαίνεται στο χάος ως μία δημιουργική πηγή, το κέρας της Αμάλθειας της εξέλιξης και της ευαισθητοποίησης) Προσοχή: υποψιαζόμαστε ότι ο Gleick είναι ένας πράκτορας της PCF που έχει ενσωματωμένο στο κείμενό του λεπτά σημεία παραπληροφόρησης με στόχο να αποσπάσει την προσοχή από την επιστημονική κοινότητα του χάους, από κάθε ενδιαφέρον για «άλλους κόσμους».

19. Pak Hardjanto.
Η Εμφανής Κατάρρευση της Κυματοσυνάρτηση ως n-Διαστασιακή Καταστροφή
(ανάτυπο, κόπια, 1980),15 δολάρια)

Ένα από τα πρώτα έγγραφα του ελάχιστα γνωστού επιστημονικού διευθυντή της «ομάδας ταξιδιών» της Ιάβας που διαδέχθηκε την Ανακάλυψη, ενδεχομένως κατά το έτος που δημοσιεύτηκε αυτό το δοκίμιο ή λίγο αργότερα. Ο Hardjanto είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Sohrawardi από το 1960. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μοιραζόντουσαν όλες τις πληροφορίες, αλλά και ο καθένας κρατούσε τον άλλον μυστικό από τις αντίστοιχες οργανώσεις τους. Οι πρωτοπόροι της Java 2 έγιναν γνωστοί στο GFP και το PCF μόλις περίπου το 1984 ή 85.

Το άρθρο αυτό, το μόνο επιστημονικό έργο που διαθέτουμε από τον Hardjanto, τον εμφανίζει να είναι ένας θεωρητικός ίσος ή ακόμη και ανώτερος από τον ίδιο τον Sohrawardi και, αν ο Hardjanto είναι επίσης ο ανώνυμος συγγραφέας του επόμενου στοιχείου, όπως πιστεύουμε, τότε εμφανίζεται ένας τρομερός «μεταφυσικός» επίσης!

Η «Εμφανής Κατάρρευση» ενώ σίγουρα δεν είναι ένα σχέδιο για την κατασκευή Αυγού, αποτελεί ωστόσο ένα από τα λίγα κομμάτια των «σκληρών» επιστημών δημοσιεύονται ανοιχτά στο θέμα μας. Δυστυχώς, τα θεωρήματα και τα διαγράμματα του είναι αναμφίβολα κατανοητά μόνο σε μια χούφτα εμπειρογνωμόνων. Τα τοπολογικά σχέδια πελαγώνουν κυριολεκτικά το μυαλό, ειδικά ένα με τίτλο «Κατάρρευση Υφισταμένου Υπερκύβου μέσα σε Δίνη 5 Διαστημάτων» !

20. (Ανυπόγραφο, πιθανότατα του Pak Hardjanto)
Ένα Όραμα της Hurqalya
(Incunabula Press, 1988), 20δολάρια

Το πρωτότυπο αυτό ινδονησιακό κείμενο εμφανίστηκε ως ένα φυλλάδιο στο Yogjakarta (E. Java ) το 1982. Εμείς οι ίδιοι στο Αρχέτυπο αναθέσαμε τη μετάφραση και το δημοσιεύσαμε σε αυτή την όμορφη έκδοση, συμπεριλαμβανομένων όλων των εικόνων από το πρωτότυπο, με δικά μας έξοδα. Αν κάποιος δεν ήξερε τίποτα για τη συνωμοσία ή τη Θεωρία των Πολλών Κόσμων, ένα όραμα φαίνεται εκ πρώτης να είναι μια μυστική οδός ενός προσκολλημένου στην kebat, η ετερόδοξη – επηρεασμένη από τους σούφι – ελεύθερη μορφή απόκρυφου / συνδετικού συγκροτήματος αιρέσεων που έχει καταλήξει να είναι επιρροή στους κύκλους της GFP δεδομένου ότι η ιδέα του «πνευματικού δασκάλου» (γκουρού) έχει αντικατασταθεί από τον όρο «δάσκαλος», κάποιες kebatinan αιρέσεις, χρησιμοποιούν αυθόρμητες μη ιεραρχικές οργανωτικές δομές.

Ωστόσο, υπό το φως της γνώσης μας για την υλική ύπαρξη άλλων κόσμων, το Όραμα παίρνει μια εντελώς νέα διάσταση, ως κυριολεκτική περιγραφή του τι βρήκαν στην Ιάβα2 ο Hardjanto και πρωτοπόροι συνάδελφοί του. Ανακάλυψαν έναν άλλο ακατοίκητο κόσμο, αλλά με μια τεράστια διαφορά. Ο συντάκτης της Vision περπατάει έξω από το «αλχημικό Αυγό» του σε μία τεράστια και εγκαταλελειμμένη αρχαία Πόλη ! Εκείνος την αποκαλεί Hurqalya (μια παραδοσιακή ονομασία των σούφι για τον Άλλο Κόσμο ή alam’e Mithal) Αισθάνεται συνολική μοναξιά, αισθάνεται ότι οι οικοδόμοι της πόλης έχουν μετακινηθεί από καιρό αλλού, και παρόλα αυτά όμως ακόμα κάπως υπάρχουν κάπου.

Ο συγγραφέας συγκρίνει την Hurqalya με την αρχαία ερειπωμένη πόλη της Borobadur στην E.Java, αλλά παρατηρεί αμέσως ότι δεν υπάρχουν αγάλματα ή εικόνες, όλη η διακόσμηση είναι αφηρημένη και σοβαρή, αλλά «ούτε ισλαμικό ούτε βουδιστικό ούτε ινδουιστικό ούτε χριστιανικό, ούτε οποιοδήποτε στυλ είδα ποτέ» Τα «παλάτια» της Hurqalya είναι μεγάλα, κυκλώπεια, σχεδόν μονολιθικά, μακριά από το «βαρύ» στην ατμόσφαιρα, παρά τον μαύρο βασάλτη από τα οποία φαίνεται να έχουν χαραχθεί.

Η πόλη κόβεται από το νερό … είναι στην πραγματικότητα μία πόλη νερού στο ύφος της Royal Enclave του Yogjakarta (τώρα δυστυχώς είναι εγκαταλελειμμένη) αλλά ασύγκριτα μεγαλύτερη. Κανάλια, υδραγωγεία, τα ποτάμια και τα κανάλια διασχίζουν ελικοειδώς την πόλη, ρέουν αρχικά μέσα από ήρεμα ηφαιστειογενή βουνά πράσινα στη Δύση, το νερό ρέει προς τα κάτω μέσα από την πόλη που είναι χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά, σταδιακά κάμπτοντας σε μια λεκάνη και κάτω στη γαλήνια Ανατολική θάλασσα, όπου πάνω από εκατό κανάλια ρέουν σκοτεινά και καθαρά στο πράσινο αλάτι των ωκεανών .

Παρά τον αέρα της καταστροφής – τεράστια δέντρα έχουν αναπτυχθεί μέσα από τα κτίρια, διαχωρίζοντάς τα – βρύα, φτέρες και ορχιδέες καλύπτουν τους υπό κατάρρευση τοίχους με υποπράσινο χρώμα, φιλοξενώντας παπαγάλους, σαύρες, πεταλούδες, παρά αυτή την ερημιά, το μεγαλύτερο μέρος της ύδρευσης εξακολουθεί να ρέει: σπασμένα κανάλια ανοιχτά από αιώνες επιτρέπουν καταρράκτες, διαρροές και πιτσιλιές σε απρόσμενα μέρη, έτσι ώστε η πόλη να είναι τυλιγμένη σε ένα μωσαϊκό από ήχους νερών και φωνές ωδικών πτηνών.

Πιο εκπληκτικά, το νερό ρέει σε διάφορα επίπεδα ταυτόχρονα, έτσι ώστε τα υδραγωγεία διασχίζουν τα κανάλια τα οποία με τη σειρά τους ρέουν πάνω από βυθισμένη ρεύματα που χύνονται σε πηγάδια, υπόγειες δεξαμενές και μυστηριώδης υπονόμους σε ένα απίστευτο συγκρότημα επιπέδων, σωλήνες, αγωγούς και αρδευόμενες κήπους σε βεράντες που μοιάζουν με (αν κρίνουμε από τα σκίτσα του συγγραφέα) ένα ονειρεμένο τοπίο του Escher ή του Piranesi.

Παρατηρώντας τον από πάνω, ο Δήμος θα πρέπει να χαρτογραφηθεί ως ένας ιστός αράχνης αραβούργημα (με υπέργειες γέφυρες, ρέματα στο επίπεδο του εδάφους, αλλά και υπόγεια) βεντάλια που ανοίγει για να γεμίσει την περιοχή της λεκάνης, εκεί στο λιμάνι με τις τεράστιες ραγισμένες αποβάθρες με βασάλτη.

Η κλίση στην οποία η πόλη είναι χτισμένη είναι ακανόνιστα ενωμένη στο αρχαία στυλ όπως πολλές σκάλες της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι δρόμοι – νήματα τρόπο επάνω και προς τα κάτω, που ορίζονται φαινομενικά τυχαία, προσθέτοντας στην αρχιτεκτονική πολυπλοκότητα του στρώματος των πλωτών οδών με ένα λαβύρινθο με επιστρωμένες διαβάσεις, τοξωτά γεφύρια, σπειροειδείς ράμπες, στραβά σοκάκια, πλατείες, λεωφόρους, πάρκα, περίπτερα, μπαλκόνια, διαμερίσματα, επαναλαμβάνοντας ζοφερούς «ναούς» των οποίων οι θεότητες, αν υπάρχουν, φαίνεται να μην έχουν αφήσει καμία διεύθυνση προώθησης … όλα κενά, όλα εντελώς εγκαταλελειμμένα. Και δεν υπάρχουν πουθενά οποιαδήποτε ανθρώπινα συντρίμμια, σπασμένα εργαλεία, οστά ή στοίβες με σωρούς, καμία απόδειξη κατοίκησης, σαν οι αρχαίοι οικοδόμοι της πόλης να μάζεψαν και πήραν τα πάντα μαζί τους όταν αναχώρησαν, «ίσως σε έναν από τους άλλους επτά κόσμους της Mithal alam’e» – με άλλα λόγια, σε μια «ανώτερη διάσταση».

Έτσι τελειώνει το όραμα της Hurqalya, εγείροντας περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντά! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι περιγράφει ακριβώς αυτό που ανακαλύφθηκε στην Java2 το 1980 ή 81. Αλλά αν η θεωρία «Δημιουργημένο από τον Παρατηρητή» για τα ταξίδια σε άλλους κόσμους είναι αλήθεια, η «Hurqalya» αντιπροσωπεύει το «φανταστικό αποτύπωμα» του τι ο Hardjanto (ή όποιος) ανέμενε να βρει. Ωστόσο, και πάλι, αν η θεωρία αυτή είναι ψευδής … ποιος έχτισε τη Hurqalya; Μία εξήγηση (που προκύπτει από τα θεωρήματα της στρέβλωσης του χρόνου-που μέχρι στιγμής έχουν παραμείνει άλυτα) υποδηλώνει ότι οι οικοδόμοι «μετακινήθηκαν» κατά τους προϊστορικούς χρόνους στην πρώτη Γη και έγιναν οι μακρινοί πρόγονοι της Ιάβας (Java Man) Μια άλλη εικασία: οι οικοδόμοι έχουν πράγματι προχωρήσει σε ένα «μακρινό» εναλλακτικό σύμπαν… και τελικά μπορεί να τους βρούμε.

Ένας μικρός οικισμός υπάρχει τώρα στην Hurqalya. Μόλις οι αμερικανικές ομάδες άκουσαν για την ύπαρξη της πόλης, τα μέλη τόσο της GFP όσο και της PFC ήταν σε θέση να το απεικονίσουν και να ταξιδέψουν εκεί από την Αμερική (οι κάτοικοι της Ιάβας μπορούν να κάνουν το ίδιο από την πρώτη Ιάβα στην Αμερική2). Από το 1985 και οι τρεις ομάδες έχουν επεκτείνει πλέον τις διερευνητικές τους προσπάθειες για «άνοιγμα» σε νέους κόσμους στη σειρά της Java. Προφανώς οι μάγοι της Ινδονησίας και οι μύστες της έκστασης είναι πολύ καλοί σε αυτό και πιστεύουμε ότι έχουν φθάσει στη Java7 – χωρίς, ωστόσο, εύρεση επαναλήψεων της πόλης ή οποιοδήποτε ίχνος των οικοδόμων – μόνο περισσότερο άδειο δάσος.

21. Von Bitter Rucker, Dr R.
«Η Γάτα Ήταν Ζωντανή, Αλλά Φαινόταν Διαολεμένα Φοβισμένη» Μερικές Απροσδόκητες Ιδιότητες των Κυτταρικών Αυτόματων στο Φως της Υπόθεσης Everett / Wheeler
(Σύνθετα Δυναμικά Συστήματα- Ενημερωτικό Δελτίο Νο 8, 1989), ανάτυπο, 10 δολάρια)

Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και τι ξέρει; Δεν υπάρχει άλλος σοβαρός μαθηματικός που να έχει μέχρι στιγμής κάνει καμία σύνδεση μεταξύ των κυτταρικών αυτομάτων και των Πολλών Κόσμων. Ειρωνεία (;) Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η καημένη γάτα του Schrodinger μπορεί να είναι και ζωντανή και νεκρή, ακόμα και αφού το κουτί ανοιχτεί. ΕΑΝ τα παράλληλα σύμπαντα «στοιβάζονται» με κάποιο μυστήριο τρόπο που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να αποδείξει με ένα κομμάτι του λογισμικού που έχει αποκτήσει και το πουλάει σε εξωφρενική τιμή, είδαμε επίσης και διαφήμιση για το πρόγραμμα αυτό σε ένα περιοδικό που ονομάζεται MONDO 2000, που δημοσιεύθηκε στο Berkeley και είναι αφιερωμένη στην «πραγματικότητα του χάκινγκ». Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια μέλη της Συνωμοσίας είχαν αυτή την περίεργη ιδέα!

22. Kennedy Alison.
Ψυχοτρόπα Ναρκωτικά στον «Κοινό Κόσμο και Πειράματα Σαφών Ονείρων
(Ψυχεδελικές Μονογραφίες Δοκίμια, 1981, ανάτυπο, 5 δολάρια)

Αυτή η συγγραφέας φαίνεται να έχει εμπιστευτικές πληροφορίες. Η αντίληψη της πρόκλησης τόσο ισχυρής παραίσθησης από ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς (σε ένα σωστό «τυφλό» πείραμα) και μπορεί πραγματικά να υπάρξει, σε υλική πραγματικότητα, η ιδέα ότι τα -ενισχυμένα με φάρμακα- διαυγή όνειρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να ανακαλύψουν αντικειμενικές πληροφορίες από «άλλα οντολογικά επίπεδα της ύπαρξης» και η «πρόβλεψη» ότι «ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων που χρησιμοποιούν συσκευές παρακολούθησης βιοανάδρασης με τη βοήθεια υπολογιστή» θα καταστήσουν δυνατή την «επίσκεψη» σε άλλους «κόσμους» στον «εσωτερικό χώρο» (γεγονός που υποδηλώνει ότι η συγγραφέας προσκολλάται στη θεωρία των παράλληλων συμπάντων της «δημιουργίας από τον παρατηρητή») -όλο αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συγγραφέας είναι πιθανώς μέλος μιας από τις ομάδες ταξιδιών της Καλιφόρνια.



23. (Ανώνυμος)
Μια συλλογή από cult φυλλάδια, Εφήμερα & Curiosa από τη Βιβλιοθήκη ταξιδιωτών
(Χαρτοφυλάκιο της Looseleaf, φωτοτυπημένα πρωτότυπα) που πωλούνται από πολλούς, 25 δολάρια)

Ο άγνωστος συντάκτης αυτής της συλλογής (τον οποίο για λόγους ευκολίας θα ονομάσουμε «X»), την άφησε πίσω του, όταν «εξαφανίστηκε» και, ήρθε στην κατοχή μας. Γνωρίζουμε κάτι για την καριέρα του συντάκτη από ανώνυμο έγγραφο γραμμένο από τον ίδιο και βρέθηκε με την συλλογή, την οποία αποκαλούμε «Η Ποιητική Εφημερίδα Ενός Ταξιδιώτη» (#24 σε αυτόν τον κατάλογο), καθώς και ένα φυλλάδιο που πιστεύεται ότι είναι από τον ίδιο συγγραφέα, Λαογραφία του «Άλλοι Κόσμοι» (# 25). (το έγχρωμο φυλλάδιο του Ong’sHat ανακαλύφθηκε επίσης στην ίδια συλλογή, και πωλείται από εμάς ως #13) Η συλλογή περιέχει τα παρακάτω θέματα:

1) Μια ιστορία και Κατήχηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Μαυριτανών, η οποία εντοπίζει την προέλευση της αίρεσης του πρόωρου (1913) Ισλάμ των Μαύρων Αμερικανών, οι «Περιπλανώμενοι Επίσκοποι», οι Beats της δεκαετίας του ’50 και η κίνηση των ψυχεδελικών εκκλησιών του ’60 – ωστόσο, ηθελημένα αόριστη για τη δεκαετία του ’70 και του ’80.

2) 2) Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελεύθερων Θρησκειών, ένα φυλλάδιο – μανιφέστο που επιχειρηματολογεί για έναν «τέταρτο τρόπο», ένα μη-αυταρχικό πνευματικό κίνημα σε αντίθεση με την κυρίαρχη, φονταμενταλιστική θρησκεία της Νέα Εποχής. Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελεύθερων Θρησκειών λέγεται ότι περιλαμβάνει διάφορες αιρέσεις, Discordians, SubGeniuses, Κοπτικοί Ορθόδοξοι άνθρωποι του Herb, ομοφυλόφυλους, νεο-παγανιστές, Μαγικός Ιουδαϊσμός, Αιγυπτιακή εκκλησία της Νέας Ζηλανδίας, Kaos Kabal του Λονδίνου, Libertarian Congregationalists, κλπ., και τη Μαυριτανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αρκετές από αυτές τις αιρέσεις εμπλέκονται στην συνωμοσία, αλλά δε γίνεται έκδηλη αναφορά των Ομάδων Ταξιδιών εδώ.

3) Πνευματικός υλισμός, από την «Νέα Καθολική Εκκλησία της Πανταρχίας, ο Hochkapel με τους SS, Max και Marx», ένα πραγματικά περίεργο φυλλάδιο αφιερωμένο στους «Αγίους» Μαξ Στίρνερ και Καρλ Μαρξ, που αντιπροσωπεύουν μια ομάδα ενός ιδρύματος από τον 19ο αιώνα του Ατομικιστή Stephen Pearl Andrews, αλλά πιθανόν ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 ως Ομάδα Ταξιδιών. Χρησιμοποιεί τον Νίτσε για να υποστηρίξει ότι, η υλική πραγματικότητα αποτελεί την πνευματική αξία και την αρχή του Άπειρου «η οποία εκφράζεται με την ύπαρξη πολλών κόσμων». Υποστηρίζει μια ουτοπία που βασίζεται στον «ατομικισμό, τον τηλεπαθητικό σοσιαλισμό, τον ελεύθερο έρωτα, την υψηλή τεχνολογία, την ερημιά της Εποχής του Λίθου και την κβαντική παραξενιά»! Είναι περιττό να πούμε πως δε δίνεται διεύθυνση.

4) Η Ιερή Τζιχάντ της Παναγίας του Χάους, αυτή η -κατά τα άλλα δύσκολο να εντοπιστεί- ομάδα, ζητά «αντίσταση σε όλες τις προσπάθειες για τον έλεγχο της πιθανότητας». Παραθέτει Φουκώ και Μποντριγιάρ για το θέμα της «εξαφάνισης», στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το να εξαφανιστείς χωρίς να χρειάζεται να σκοτώσεις τον εαυτό σου, μπορεί να είναι η απόλυτα επαναστατική πράξη. Ο Μονόλιθος της Συναίνεσης της Πραγματικότητας είναι γεμάτος με ρωγμές του κβαντικού Χάους … Ιογενής επίθεση σε όλα τα μέτωπα, νίκη στο Χάος σε κάθε κόσμο!»

5) Ο Ναός του Αντίνοου, μία ταξιδιωτική ομάδα παιδόφιλων, εραστών νεαρών αγοριών και νεο-παγανιστών αφιερωμένη στον Έρωτα και τον Γανυμήδη. (Προσοχή: Αυτό το φύλλο οδηγιών χρήσης περιέχει ελάχιστη νομική γραφική ύλη) «μελαγχολικά αναρωτιόμαστε αν το αγόρι-θεός μπορεί να εκδηλωθεί μόνο σε κάποιο άλλο κόσμο από αυτή τη θλιβερή πουριτανική μολυσμένη βυζοκρατία – τότε, χαιρέκακα, ξαφνικά θυμόμαστε: ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλοι κόσμοι!»

6) Ένα κολάζ, προφανώς φτιαγμένο από τον ίδιο τον Χ, που αποτελείται από ένα «μάνταλα» κατασκευασμένο από διακόπτες Παράξενων Ελκυστών και διάφορες Καταστροφικές Τοπολογίες συνυφασμένο με φωτογραφίες νέων κοριτσιών και αγοριών κομμένες από ιταλικά περιοδικά μόδας. Κάνοντας ερωτική τη μαθηματική απεικόνιση αναμφίβολα βοηθά να το θυμόμαστε και να το απεικονίσουμε αυτό, ενώ λειτουργεί το Αυγό.

24. (Ανώνυμος)
Ποιητική Εφημερίδα ενός Ταξιδιώτη Ή, οδηγός ενός Αιρεσιολόγου για το Μπρούκλιν
(Αρχέτυπο Press, φυλλάδιο, 15 δολάρια. Πιστεύεται είναι από τον «Χ», τον συντάκτη της συλλογής, και αντιγράφτηκε από εμάς από το χειρόγραφο)

Προφανώς ο X το ξεκίνησε αυτό με την πρόθεση να δώσει λεπτομέρειες από τις εμπειρίες του με μία Ταξιδιωτική Ομάδα και την ενδεχόμενη «μετάφραση» στους διάφορους οικισμούς των εναλλακτικών κόσμων, αλλά, δυστυχώς, εγκατέλειψε το σχέδιο νωρίς, πιθανώς λόγω της παρεμβολής του PCF.

Ξεκινά με μια συνοπτική περιγραφή της πνευματικής αναζήτησης του Χ, σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ξένων αιρέσεων του Μπρούκλιν: της Santeria στο Coney Island, της Cabala σε Williamsburg, των Σούφι στην Atlantica Avenue, κλπ. Είναι απογοητευμένος ή στράφηκε μακριά (είναι ακόμα και αφελής σε κάποια περίπτωση) Γίνεται φιλικός με μία Κουβανέζα με μικτή, ισπανική, μαύρη, αμερικανο – ινδικής και κινεζικής καταγωγή, η οποία διοικεί ένα φυτολογικό κατάστημα (προμήθειες για μαγεία και βότανα). Όταν εκείνος την ρωτά σχετικά με τους «άλλους κόσμους», εκείνη υπεκφεύγει, αλλά υπόσχεται να τον συστήσει σε κάποιον που ξέρει περισσότερα για αυτά τα θέματα.

Διατάζει την εγγονή της, μία 14χρονη με το όνομα Teofila, να συνοδεύσει το Χ μέσα από τις «άγριες γειτονιές» στο μαγαζί του γέρου. Το κορίτσι φορώντας ένα μπλουζάκι που γράφει «Υπέρ-βαρετός Σύλλογος Σκέιτμπορντ», και μάλιστα ταξιδεύει με skateboard, «γλιστρώντας μπροστά μου όπως ο Ερμής ο ψυχοπομπός» Ο X, σαφώς έλκεται από την Teofila και γίνεται ενοχλητικά σιωπηλός και άχαρος.

Ο γέρος, που ονομάζεται «Shaykh», ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι από Σουδάν, αλλά μιλάει καθαρά τη γλώσσα της Αλαμπάμα, έχει ένα κατάστημα με σκουπίδια και φοράει ένα παλιό φέσι Shriners. Η στάση του απέναντι στον Χ είναι σοβαρή στην αρχή, αλλά ο Χ είναι γοητευμένος μάλλον από το ασυνάρτητο και οργισμένο του σουλατσάρισμα, το οποίο αποκαλύπτει με έκπληξη μια εκπληκτικά μεγάλη, αν και ακανόνιστη ανάγνωση της περσικής ποίησης, της Βίβλου, του Meister Eckhardt, του William Blake, της μυθολογίας Γιορούμπα και της κβαντικής μηχανικής. Αφήνοντας την κοπέλα στο κατάστημα, ο γέρος παίρνει τον Χ στο πίσω γραφείο του, «γεμάτο με άγρια εκλεκτικά σκουπίδια, αφελή έργα ζωγραφικής, φτηνή Ανατολικολογία, κεριά Hoo Doo, βάζα από πέταλα λουλουδιών και μία περίτεχνη ξυλόσομπα, που αναδύει κόκκινο, διαχέοντας κύματα ζεστής υπνηλίας».

Ο Shaykh εκφοβίζει τον Χ να κάνουν κοινή χρήση μιας μεγάλης πίπας με χασίς αναμεμειγμένο με κεχριμπάρι και μεσκαλίνη, τότε ξεκινά μια ροή επίθεσης της συνείδησης για τη «Βαβυλώνα, την Αυτοκρατορία, την Απάτη, το Μεγάλο Ψέμα ότι δεν υπάρχει πουθενά να πάνε και τίποτα για να αγοράσουν, εκτός από τις απομιμήσεις πέμπτου βαθμού της ζωής τους, οι μαλακισμένες ουτοπικές θρησκείες τους, οι ψυχρές λατρείες, ο ψυχρός αυτο-ακρωτηριασμός… τους καλώ και αλίμονο στην Ιερουσαλήμ!»

Ο X, τώρα «μαστουρωμένος μέχρι τα μπούνια», υποκύπτει στην μαγεία του Shaykh και ξεσπάει σε δάκρυα. Αμέσως ο γέρος σηκώνεται και σερβίρει στον X ένα φλιτζάνι τσάι «γλυκόμαυρο όπως η Τζαμάικα και αρωματισμένο με κάρδαμο» και αρχίζει να αφήνει υπαινιγμούς για «μια διέξοδο, όχι σε κάποια γνωστική Χώρα του Ποτέ με το σώμα να φεύγει σαν κλανιά σε μια αμμοθύελλα, χωρίς αδελφό, γιατί ο αόρατος κόσμος δεν είναι μόνο το πνεύμα, αλλά και η σάρκα – η Jabulsa και η Jabulqa, η Hyperborea, η Hurqalya – είναι τόσο πραγματικές όσο και το Μπρούκλιν, αλλά, διάολε, πιο όμορφες!»

Αργά το απόγευμα, ο X πρέπει να επιστρέψει σπίτι πριν νυχτώσει και ετοιμάζεται να αφήσει τον Shaykh- που του δίνει μερικά φυλλάδια και τον προσκαλεί να ξαναπάει. Προς έκπληξη του Χ, η Teofila εξακολουθεί να περιμένει έξω από το κατάστημα, και προσφέρεται να τον συνοδεύσει στο μετρό. Το κορίτσι είναι τώρα πιο φιλικό ο και Χ λιγότερο νευρικός. Ξεκινάει μια συνομιλία ρωτώντας τη για την Hyperborea και η Teofila απαντάει, «Ναι, ξέρω πού είναι, έχω πάει εκεί.»

Η κύρια αφήγηση τελειώνει εδώ, αλλά έχουμε προσθέσει κάποια άλλα ποιητικά κομμάτια που περιλαμβάνονται στο αρχικό φυλλάδιο, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να προσβάλλουν ορισμένους αναγνώστες, υπό το πρίσμα της σημασίας της «τεχνικής tantrik» των άλλων-κόσμων. (Και αφήστε να σας υπενθυμίσω ότι μια δήλωση της ηλικίας πρέπει να περιλαμβάνονται με κάθε παραγγελία.) Αυτά τα μάλλον πορνογραφικά αποσπάσματα, δείχνουν ότι ο Χ, είναι πολύ ντροπαλός για να επιχειρήσει ο ίδιος οτιδήποτε από μόνος του, στην πραγματικότητα ξελογιάστηκε από την Teofila, και ότι η επόμενη του «εκπαίδευση» για πλοήγηση με το Αυγό, αποτελούνταν από πολλές «προπονήσεις για διπλό yolking» με μία πολύ ενθουσιώδη νεαρή δασκάλα.

Πιστεύουμε ότι ο Χ έκανε στη συνέχεια μια εκτεταμένη επίσκεψη στην Αμερική2 και Java2, ότι επέστρεψε στην πρώτη Γη σε κάποια μυστική αποστολή ή αποστολή δολιοφθοράς για την GFP, ότι συνέθεσε ένα έγγραφο σχετικά με Λαογραφία των Άλλων Κόσμων (βλ. αρ. 25), ότι η Teofila με κάποιο τρόπο υπέπεσε στην αντίληψη των πρακτόρων της PCF στη Νέα Υόρκη, εγκατέλειψαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στη Java2, όπου προφανώς κατοικούν τώρα.

25. (Ανώνυμος)
Λαογραφία των Άλλων Κόσμων
(Αρχέτυπο Press, φυλλάδιο,15 δολάρια. Ό ίδιος συγγραφέας όπως στο # 24, το αντιγράψαμε εμείς από το χειρόγραφο.)

Ο ανώνυμος Ταξιδιώτης μας από το Μπρούκλιν φαίνεται να έχει συνθέσει αυτή τη μικρή πραγματεία μετά την πρώτη εκτεταμένη παραμονή του στη Γη 2. Ασχολείται με τις ιστορίες ταξιδιωτών και κατοίκων σε οικισμούς άλλων κόσμων, και τις εμπειρίες των πρωτοπόρων.. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο ισχυρισμός ότι η ESP και άλλες υπερφυσικές ικανότητες, αυξάνονται στα παράλληλα σύμπαντα, ότι η επίδραση μεγεθύνεται περνώντας μέσα από τη σειρά των ανακαλυφθέντων «επιπέδων», και ότι μια μικρή ομάδα ψυχικών ερευνητών έχει, συνεπώς, εγκατασταθεί στη Java7. Ο «ναός» της Hurqalya (ή ό, τι μπορεί να είναι αυτά τα τεράστια κτίρια) χρησιμοποιείται για μαθήματα διαλογισμού, πολεμικές τέχνες και ψυχικό πειραματισμό. Ο X ισχυρίζεται ότι η τηλεπάθεια είναι πλέον αποδεκτή ως γεγονός «εκεί», με ισχυρές ενδείξεις για την τηλεκίνηση και ίσως ακόμη και Ταξίδι χωρίς Αυγό.

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι, οι διάφορες αναφορές για θεάσεις «πνευμάτων» γύρω από τους οικισμούς, ήταν τα ζώα που υποτίθεται ότι είδαμε σε υψηλότερα επίπεδα, και τους θρύλους που έχουν προκύψει σχετικά με τους χαμένους οικοδόμους της Hurqalya. Κάτι σα λατρεία έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτά τα υποθετικά πλάσματα που (λέγεται) ότι «κινούνται προς το μέρος μας, ακόμη και καθώς προχωράμε προς αυτά, μέσα από τις διαστάσεις, μέσω του Χρόνου -ίσως προς τα πίσω μέσω του Χρόνου»!

Ο X επισημαίνει ότι, αυτός ο μύθος χτυπά μια απόκοσμη απήχηση με «περίπλοκη θεωρία σύζευξης κύματος» στην κβαντική μηχανική, η οποία υποθέτει ότι το «παρόν» (το «τώρα» του μέγα-σύμπαντος) είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης δύο άπειρων κβαντικών κυμάτων πιθανότητας, το ένα κινούμενο από το παρελθόν στο μέλλον, το άλλο κινούμενο από το μέλλον στο παρελθόν, ότι ο χωροχρόνος είναι ένα φαινόμενο της παρεμβολής των δύο αυτών κυμάτων και- ότι οι πολλοί κόσμοι είναι φυσαλίδες σε αυτή την ακτογραμμή!

26. Eliade, Mircea
Σαμανισμός: Αρχαϊκές Τεχνικές Έκστασης
(Τύπος Πανεπιστήμιου Σικάγο), 30 δολάρια

Αυτή η «Βίβλος» του σύγχρονου νεο-σαμανικού κινήματος χρησίμευσε επίσης ως μεταφορική γραφή για τους πρωτοπόρους της υπερδιαστασιακής φυσικής συνείδησης και τους εξερευνητές των εναλλακτικών κόσμων. Όχι μόνο περιέχει αμέτρητες πρακτικές συμβουλές για τους Ταξιδιώτες, καθώς και μια πνευματική ατμόσφαιρα που ευνοεί την σωστή κατάσταση του νου για Ταξίδια, πιστεύεται επίσης ότι το μυθικό υλικό του Eliade για τους πρωτότυπους σαμάνους της Λίθινης Εποχής που μπορούσαν σωματικά και πραγματικά να επισκεφθούν άλλους κόσμους, προσφέρει ισχυρές ενδείξεις για τη δυνατότητα Ταξιδιών χωρίς Αυγό – η οποία παραμένει όμως μέχρι στιγμής στη σφαίρα του «φολκλόρ», των εικασιών και των φημών.



27. Lorde, John
Λαβύρινθος της Προδοσίας
(Βιβλία Red Knight, Wildwood, NJ, 1988) 204 σελ, 10 δολάρια

Μπορεί να θυμάστε ότι μετά την απαγωγή Patty Hearst ανακαλύφθηκε ότι ένα φθηνό πορνογραφικό θρίλερ, που δημοσιεύθηκε πριν από τo γεγονό, φάνηκε να προέβλεπε κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας. Συγχρονικότητα του Γιουγκ; Ή μήπως ο Απελευθερωτικός Στρατός Symbionese, διάβασε αυτό το βιβλίο αποφάσισε να δράσει; Παραμένει ένα μυστήριο.

Ο Λαβύρινθος της Προδοσίας είναι επίσης ένα πορνογραφικό θρίλερ, με φτηνιάρικο εξώφυλλο 4 χρωμάτων, προχειρότητα στην εκτύπωση και φρικτό στυλ. Στην αγορά προωθείται ως επιστημονική φαντασία, όμως δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σχετικά με την εσωτερική γνώση του συγγραφέα. Ο «John Lorde» ξέρει όχι μόνο για την συνωμοσία, αλλά προφανώς ήταν εκεί. Το βιβλίο αυτό είναι πιθανώς ένα μυθιστόρημα, ένα μουσικό κλειδί, καθώς φαίνεται να περιέχει διαστρεβλωμένα πορτρέτα του Sohrawardi και του Harjanto (απεικονίζονται ως κακοποιοί τύπου Fu Manchu), καθώς και αρκετούς πραγματικούς πράκτορες, τόσο της GFP όσο και της PCF και ακόμη ένα χαρακτήρα, προφανώς βασίζεται στην πραγματική ζωή του «Χ» , συγγραφέα πολλών τίτλων στη λίστα μας (# s 24 & 25) .

Ο ήρωας, ο Jack Masters, είναι ένας πράκτορας μίας ανώνυμης ομάδας κατασκοπείας Αμερικανών πατριωτών που, χαριτολογώντας αποκαλούν τους εαυτούς τους Κβαντική Αστυνομία. Η αποστολή τους είναι να επανακτήσουν τον έλεγχο των εναλλακτικών κόσμων για «τις δυνάμεις της λογικής και της τάξης» και «να δημιουργήσουν πρόβλημα στους πράκτορες του Χάους σε κάθε γνωστό σύμπαν» Το «Μυστικό υπόγειο των Κβαντικών Μπάτσων» περιέχει μια σειρά από Αυγά που επιτρέπουν την πρόσβαση σε κρυφές βάσεις για τους άλλους κόσμους, συμπεριλαμβανομένης της «Άλλης Αμερικής» και της «Άλλης Ινδονησίας».

Ο Jack Masters ερευνά τις δραστηριότητες ενός Chaote που ονομάζεται Ripley Taylor, ένας «παιδεραστής και μαύρος μάγος που διοικεί μία Ομάδα Ταξιδιών έξω από ένα κατάστημα με βιβλία κόμικς σε μια «φυλετικά μικτή γειτονιά» της Νέας Υόρκης. Οι μπάτσοι ελπίζουν να πιάσουν τον Taylor με τη «έφηβη εγκληματία φίλη» του, να τον εκβιάσουν και να τον μετατρέψουν σε διπλό πράκτορα.

Ο ήρωας τώρα, έχει σχέση με την Amanita, μια όμορφη γυναίκα καλλιτέχνη από το Lower East Side, που φαίνεται να ξέρει πολλά για τον Taylor και την Ομάδα Ταξιδιωτών, αλλά φαίνεται να έλκεται αρκετά από τον ανδροπρεπή Jack Masters. Στην αρχή την υποψιάζεται για διπλό πράκτορα, αλλά σύντομα αποφασίζει ότι πρέπει να τη «μετατρέψει» κάνοντας την «να με ερωτευτεί και μάλιστα τρελά». Το πρόβλημα του Jack είναι ότι το δικό του «ταλέντο» δεν θα είναι αρκετό για σόλο ταξίδια, και στην πραγματικότητα ποτέ δεν έχει καταφέρει να «περάσει απέναντι» – δεδομένου ότι οι μπάτσοι δεν ασκούν τις τεχνικές Tantrik! Την υποψιάζεται ότι είναι μία «Αλλόκοσμη» και ελπίζει ότι μπορεί να τον μεταφέρει από εκεί μέσω της «περίφημης διπλόκροκης μεθόδου».

Εν τω μεταξύ, ο Taylor χλεύασε την απόπειρα εκβιασμού, έκαψε το κατάστημα με τα κόμικς και διέφυγε «στην τέταρτη διάσταση – ή ίσως και την Πέμπτη». Ο Masters θερμαίνει τη σχέση του με την καλλιτέχνη Amanita, και την πείθει επιτέλους να τον «μεταφράσει» – μετά από τρία κεφάλαια αδιάκοπου πορνό που απεικονίζει το ζευγάρι σε πολλές- ελάχιστα γνωστές -τελετουργικές πρακτικές, να το πω έτσι. (Ο συγγραφέας υψώνεται πάνω από τη δική του μετριότητα εδώ, και επιτυγχάνει κάτι σαν «μωβ μυθιστόρημα μαζικής κατανάλωσης», εμπνευσμένο από την αναβλύζουσα σεξουαλικά διεγερτική πεζογραφία, ιδιαίτερα στην στοματο-γεννητική περιοχή.) Ο Masters τώρα, φαίνεται αντάξιος των περιστάσεων με μία ευκαιρία για ένα τέταρτο κεφάλαιο, για ένα «Αυγό Κυβερνητικού θέματος» που γίνεται το σκηνικό για μία οξεία τελετουργική αισχρότητα.

Αμέσως μετά την άφιξή τους στο «Si Fan» (το όνομα του συγγραφέα για την Hurqalya), η Amanita προδίδει τον ήρωα μας και τον παραδίδει γυμνό σε μια από τις φυλές των «σαμάνων του χάους που κατοικούν σε αυτά τα Λεμουριανά ερείπια». Σε αυτό το σημείο, ο Λαβύρινθος αρχίζει να προσθέτει στις γνώσεις μας για την κατάσταση της πραγματικής ζωής, καταγράφοντας με περισσότερη ή λιγότερη ακρίβεια την κατάσταση των πραγμάτων και του τρόπου ζωής στη σημερινή Hurqalya, τουλάχιστον όπως φαίνεται μέσα από τα μάτια ενός παρανοϊκού κατασκόπου της δεξιάς πτέρυγας.

Οι χίλιοι περίπου κάτοικοι έχουν κάνει μερικές αλλαγές στην Hurqalya, προτιμώντας μια ζωή «πρωτόγονης νωθρότητας» και ελάχιστης ανάμιξης με τη Φύση. Σεξ, παραισθησιογόνα μανιτάρια και αυτοσχέδιοι διαγωνισμοί τραγουδιού, περιλαμβάνονται στη νυχτερινή ζωή, με τις ημέρες να διατίθενται για τη σοβαρή επιχείρηση της «μαγείας, τον γυμνισμό, το πελέκισμα λίθων και ίσως μια-δυο ώρες ψαρέματος ή μάζεμα μούρων.

Δεν υπάρχει καμία κοινωνική τάξη. «Οι άνθρωποι με τα κόκαλα στις μύτες τους κάθονται και τσακώνονται για τη Θεωρία της Μαύρης Τρύπας ή για συνταγές για μαρσιποφόρο στιφάδο, τεμπέλης καπνός από κάποιες φυλές ανεβαίνει μέσα από το θολό χρυσομπλέ απόγευμα, τα παιδιά αυνανίζονται στα δένδρα, μέλισσες οι έχουν τις μουσούδες τους στις ορχιδέες, σινιάλο από το τύμπανο ακούγεται στο βάθος, η Amanita τραγουδά ένα παλιό τραγούδι από τους Inkspots, το θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία …».

Ο Masters – ή μάλλον ο συγγραφέας- ισχυρίζεται πως είναι αηδιασμένος από όλη αυτή την «αναρχική πανκ ανηθικότητα, όλη αυτή την αγάπη της ζούγκλας!» -Αλλά η αμφιθυμία του αποκαλύπτεται με τη συνεχή επιθυμία του για την Amanita και την ευκολία με την οποία πέφτει στη δική του μίζερη έκδοση του dolce far niente στη «Si Fan».

Δε θα αποκαλύψουμε το υπόλοιπο της πλοκής, όχι επειδή είναι τόσο μεγάλη, αλλά επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό άνευ σημασίας (ο Taylor φεύγει σε μακρινές διαστάσεις, ο Masters παίρνει το κορίτσι και επιστρέφει στην πρώτη Γη με θρίαμβο, κλπ. κλπ), η πραγματική αξία του βιβλίου έγκειται σε αυτές τις εικόνες της καθημερινής ζωής στην Hurqalya. Δυστυχώς, ο Λαβύρινθος της Προδοσίας εξακολουθεί να είναι η μοναδική πηγή μας για το εν λόγω υλικό.

Η Συνωμοσία της άρνησης στον κόσμο, όλης της γνώσης για τους Πολλούς Κόσμους, διατηρείται και από τις δύο δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παράλληλων συμπάντων, η GFP και η PCF και οι δύο έχουν τους λόγους τους για το απόρρητο, την υπεκφυγή, τα ψέματα, την παραπληροφόρηση, τη διαστρέβλωση, ακόμα και τη βία. Ο Λαβύρινθος της Προδοσίας δεν είναι η μόνη πηγή μας για να ισχυριστούμε ότι, άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της βαθιάς εμπλοκής τους σε όλα αυτό.

Αλλά εμείς στο Αρχέτυπο πιστεύουμε ότι η αλήθεια θα βγει έξω, επειδή πρέπει. Το να σταθείς εμπόδιο, είναι πιο επικίνδυνο από το να την φανερώσεις. Η ελευθερία της πληροφόρησης είναι η μόνη μας προστασία – θα το πούμε σε όλους, παρ’ όλη την περιφρόνηση ή τις απειλές και η εμπιστοσύνη του κοινού μας θα μας προστατεύσει από την οργή ορισμένων ιδιωτικών συμφερόντων – αν κι όχι από το γέλιο του αδαών κι αμόρφωτων!

Θυμηθείτε: οι Παράλληλοι Κόσμοι υπάρχουν. Έχουν ήδη βρεθεί.

Μια μεγάλη συγκάλυψη σας αρνείται όλη τη γνώση.

Μόνο η Incunabula μπορεί να σας διαφωτίσει, διότι μόνο η Incunabula τολμά.

Σας ευχαριστώ, Emory Cranston

***

Εμπνευστής αυτού του καταλόγου, εμφανίζεται ο αινιγματικά παράξενος Έμορυ Κράνστον, τον οποίο όλοι αναζητούν, άλλοι για να έρθουν σε επαφή με μια απ’ τις λατρευτικές ομάδες «Ταξιδευτών» κι άλλοι για να τον εξοντώσουν, ένα όνομα σχεδόν μυθικό, που θυμίζει τόσο πολύ τον «Μορφέα» του Matrix, που πιθανότατα να αποτέλεσε το πρότυπο για τη δημιουργία του κινηματογραφικού χαρακτήρα! Εναλλακτικές πραγματικότητες που έχουν ήδη ξεκλειδωθεί, μυστικοί υπερκόσμοι στους οποίους κάποιοι κατάφεραν να διεισδύσουν και τώρα σιωπηλά εξερευνούν, σκοτεινές οργανώσεις που έχουν εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό και προσπαθούν με μανία να τους σταματήσουν, κ.ο.κ…

Ναι, θα μπορούσε κάλλιστα να πρόκειται για το σενάριο μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας ή ενός παιχνιδιού ρόλων ή ενός ταξιδιού των Χ. Φ. Λάβκραφτ και Κάρλος Καστανέντα, άλλωστε και οι δύο είχαν διεισδύσει βαθιά στους κόσμους που περιγράφονται στις σελίδες της Incunabula και στα έργα που περιλαμβάνει η λίστα! Η ιστορία δε που πλαισιώνει τον απαγορευμένο κατάλογο, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις περιγραφές των συγγραφέων, μόνο που εμφανίζεται ως … πολύ αληθινή!

@Ιων Μάγγος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου