Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τηλεπαθητική τεχνολογία ελέγχου και ανάγνωσης του νου



H πρώην διευθύντρια τεχνολογίας της Google, Mary Lou Jepsen, η οποία τώρα εργάζεται στο facebook ως διευθύντρια της εικονικής πραγματικότητας, θέλει να φέρει την τηλεπάθεια στη λίστα των τεχνολογικών αναγκών, πραγματοποιώντας αυτόν τον άθλο μέσα από ένα απλό καπέλο του σκι.

​«Έχω βρει τον τρόπο να θέσω ουσιαστικά τη λειτουργικότητα ενός μηχανήματος μαγνητικής τομογραφίας - ένα μηχάνημα MRI πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που θα φοριέται με τη μορφή ενός καπέλου σκι», είπε η Jepson στο CNBC.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό αν είναι δυνατόν;

Η τρέχουσα τεχνολογία MRI μπορεί να δει ήδη τις σκέψεις σας: «Αν σας βάλω σε ένα μηχάνημα MRI τώρα ... Μπορώ να σας πω ποιες λέξεις είστε έτοιμοι να πείτε, τι εικόνες έχετε στο κεφάλι σας. Μπορώ να σας πω τι μουσική σκέφτεστε», είπε η Jepsen. «Αυτό είναι σήμερα και μιλάω για απλή συρρίκνωση προς τα κάτω», πρόσθεσε.



​Για χρόνια, αυτό το είδος της τεχνολογίας έχει δοκιμαστεί επιτυχώς ξεκινώντας με τα ηλεκτρόδια της CIA για τον έλεγχο του νου κατά τη διάρκεια του MKULTRA... 




​Για χρόνια, αυτό το είδος της τεχνολογίας έχει δοκιμαστεί επιτυχώς ξεκινώντας με τα ηλεκτρόδια της CIA για τον έλεγχο του νου κατά τη διάρκεια του MKULTRA, ή στο “Princeton Engineering Anomalies Research Lab” εν συντομία PEAR και το MIT.

Από το 1953 έως το 1973 η CIA ασχολήθηκε με όλα τα είδη τέτοιων σχεδίων, όπως ο έλεγχος και η ανάγνωση του νου, απομακρυσμένη προβολή και άλλα πειράματα που φέρεται να στόχευαν τους Σοβιετικούς και τους πολιτικούς. Ωστόσο, τα πειράματα έγιναν σε ανθρώπους-πειραματόζωα μη συναινούντων. Και ο επίσημος αριθμός εκείνων που τέθηκαν σε δοκιμασία είναι γνωστός από το διευθυντή της CIA, Richard Helms, ο πίς κατέστρεψε όλα τα αρχεία που αφορούν στο έργο.



H Mary Lou Jepsen σε παλαιότερη ομιλία της στο TED εξηγεί για ποιο λόγο δείχνει τόσο ενδιαφέρον για τον έλεγχο του μυαλού. Η ίδια έχει κάνει εγχείρηση στον εγκέφαλο και ζει με την βοήθεια πολλών χημικών κοκτέιλς με τα οποία έχει πειραματιστεί.

​Ίσως έτσι εξηγούνται πολλά. Εκδίκηση; 
 





​Μερικά περίεργα πενήντα χρόνια αργότερα, η μαύρη τεχνολογία βγαίνει για δημόσια κατανάλωση στον κόσμο. Ήδη, υπάρχουν τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρομπότ που κινούν τα χέρια τους με τις σκέψεις σας.

Η Jepsen δεν είναι η μόνη τεχνοκράτης της Silicon Valley που προσπαθεί να σπρώξει την τεχνολογία ανάγνωσης μυαλού.
Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Elon Musk ανακοίνωσε το Neuralink, μια εταιρεία με ατζέντα μετανθρωπιστική, στόχος της οποίας είναι να συγχωνεύσει το μυαλό μας με τους υπολογιστές.

«Ο Elon Musk μιλάει για νανοσωματίδια πυριτίου τα οποία θα πάλλονται μέσα στις φλέβες μας, για να μας κάνει να είδος ημι-cyborg υπολογιστών», είπε η Jepsen. «Εγώ ήδη εργάζομαι και προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο να το κάνουμε αυτό εδώ κι αρκετά χρόνια και τελικά πρόκειται να συμβεί και το αφήνω στο Facebook να το κάνει», συνεχίζει η Jepsen.

Παρόλα αυτά, ακόμη και αν Jepsen λέει ότι είναι «μη επεμβατική,» ποιος εμπιστεύεται την Google και το facebook όταν έχουν ήδη κατηγορηθεί για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής ξανά και ξανά;

Το τρομακτικό είναι ότι η αποστολή μιας εικόνας μέσα στο κεφάλι κάποιου προσώπου αποδείχθηκε από έναν επιστήμονα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ το 2014, που έστειλε ένα μήνυμα από την Ινδία προς τη Γαλλία.


Βαδίζουμε ολοταχώς προς μια Οργουελική Κοινωνία, όπως περιγράφεται στο 1984, όπου θα διώκονται τα εγκλήματα σκέψης, ενώ ήδη γίνονται προγράμματα για πρόληψη εγκλημάτων όπως είδαμε στην ταινία Minority Report.

Ωστόσο, το ακόμα πιο τρομακτικό είναι, ότι πολλοί είναι αυτοί που γοητεύονται από αυτήν την τεχνολογική "πρόοδο", με τον ίδιο τρόπο που παρουσιάζεται στην Αναγεννησιακή τέχνη ο Μακάβριος Χορός, όπου ο Χάρος χορεύει την Κόρη σε έναν σαγηνευτικό χορό μέχρι θανάτου της...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου