Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Εικόνες και βίντεο φρίκης βρέθηκαν στο κινητό του συλληφθέντα τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη



Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν στην υπόθεση του τζιχαντιστή, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη και παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι Αρχές βρήκαν στο κινητό του τηλέφωνο φρικιαστικές φωτογραφίες, αλλά και βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος να υποβάλει σε βασανιστήρια έναν αιχμάλωτο και να κρατά κομμένα κεφάλια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο 32χρονος από τη Συρία ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του τον Ιούνιο του 2016 μέσω της Λέρου, ενώ το τελευταίο διάστημα έμενε στην Θεσσαλονίκη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι φιλοξενούνταν σε μια δομή προσφύγων στη συμπρωτεύουσα.

Σε έρευνες στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, δεν έχει βρεθεί κάτι που να τον ενοχοποιεί. Ωστόσο υπάρχουν τα στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό του, φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Σύρος συνελήφθη χθες Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου για να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Υπήρχαν πληροφορίες για τον 32χρονο, ωστόσο χθες «κλείδωσαν» όλα τα στοιχεία και με την κατηγορία της συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Χθες στα κρατητήρια έκανε απόπειρα για να δώσει τέλος στην ζωή του με μια κουβέρτα που είχε στο κελί του.

«Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια» φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομης εισόδου του στην χώρα, που του έχουν αποδοθεί.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου