Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ (video)




Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα μυστήρια του διαστήματος χάνονται στα ίδια τα αχανή βάθη του, κατά τον ίδιο περίπου τρόπο που μας ξεγλιστρούν και οι υποθέσεις για την ύπαρξη νοήμονων όντων σε αυτό…


Μία σημαντική επισήμανση έκανε ο γνωστός youtuber Streetcap1 και μας θύμισε ένα περίεργο φαινόμενο εμφάνισης δύο άγνωστων αντικειμένων το ένα δίπλα στο άλλο, που συνέβη πριν μερικά χρόνια, το 2012.

Όπως μπορείτε και εσείς να δείτε, δύο ισομεγέθη αντικείμενα το ένα δίπλα στο άλλο και στην ίδια απόλυτη ευθεία, βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο.

Θυμίζουν έντονα τους μπροστινούς προβολείς αυτοκινήτων, αλλά φυσικά πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό. Πρόκειται για δύο μεγάλες σφαίρες που είτε τις ενώνει ένας μεγάλος άξονας, είτε περιβάλλονται από ξεχωριστούς δακτύλιους.

Λόγω του δισδιάστατου της εικόνας, δεν είναι εύκολο να υποθέσει κανείς, αν αυτά ταξιδεύουν μαζί δίπλα-δίπλα ή αν βρίσκονται με απόσταση βάθους μεταξύ τους, όμως το γεγονός ότι έχουν το ίδιο συγκριτικά μέγεθος φαίνεται να αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για δύο πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, παραδείγματος χάριν του Ερμή και της Αφροδίτης.

Κατά συνέπεια αυτό που εξετάζουμε, τείνει να χαρακτηριστεί ως δύο ATIA ή ένα συγκρότημα αποτελούμενο από δύο σφαίρες.

Την αυθεντική φωτογραφία από το Soho της NASA μπορείτε να δείτε εδώ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου