Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ακυρώνονται χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης γιατί δεν υπάρχουν… χρήματα!!!







Την τραγική εικόνα της δημόσιας υγείας αποκαλύπτει με τον πιο γλαφυρό τρόπο η κατάσταση που επικρατεί στο Παίδων Πεντέλης, καθώς ακυρώνονται σοβαρότατες ορθοπεδικές επεμβάσεις γιατί ξεπερνούν τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για το τρέχον έτος.

Όπως είπε στο star.gr η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η ιδιαίτερα ανησυχητική αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή στην Ένωση από την ίδια τη διευθύντρια της ορθοπεδικής κλινικής του Παίδων Πεντέλης, Ιωάννα Πασπάτη, η οποία σε επιστολή της αναφέρει ότι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.


«Η κυρία Πασπάτη στην επιστολή της προς την ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ορθοπεδική κλινική του Παίδων Πεντέλης, καθώς ακυρώνονται πολύ σοβαρές επεμβάσεις, όπως σπονδυλοδεσίες, κ.α γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για να αγοράσει το νοσοκομείο τα υλικά που χρειάζονται για τις επεμβάσεις αυτές», είπε η κυρία Παγώνη στο star.gr.

(Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη)


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του Παίδων Πεντέλης για φέτος δεν ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ και από αυτά μόνο 60.000 ευρώ αναλογούν στην ορθοπεδική κλινική για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες της.


Μάλιστα η συγκεκριμένη κλινική αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά περιστατικά μικρών παιδιών, όπως η παραλυτική σκολίωση, ενώ οι χειρουργοί της κλινικής, επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα προχωρούν στην αναβολή των επεμβάσεων με τον αριθμό των παιδιών στη λίστα αναμονής να αγγίζει ήδη τα 12.


Όπως εξηγεί στο star.gr η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ το κόστος των υλικών για τέτοιες επεμβάσεις είναι ιδιαίτερα υψηλό.




«Τα υλικά για τις επεμβάσεις αυτές είναι πολύ ακριβά. Ενδεικτικά να σας πω ότι τα υλικά για τις σπονδυλοδεσίες κοστίζουν από 6.000 – 8.000 ευρώ για την κάθε περίπτωση», είπε.


Η ΕΙΝΑΠ έχει ήδη απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας και με επιστολή της ζητά από τον υπουργό κ. Ξανθό να δείξει την αναγκαία ευαισθησία και να δώσει τα χρήματα που χρειάζονται για να γίνουν οι επεμβάσεις αυτές.


«Τα παιδιατρικά τμήματα είναι πολύ ευαίσθητος χώρος και γι’ αυτό κινητοποιηθήκαμε, παροτρύνοντας το υπουργείο να δώσει λύση. Πιστεύω ότι ο υπουργός, επειδή ακριβώς πρόκειται για παιδιά θα ευαισθητοποιηθεί. Δεν πιστεύω ότι κανένας υπουργός όταν πρόκειται για παιδιά δεν δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία», είπε η κυρία Παγώνη.

Η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο , καθώς υπάρχει και απουσία αναισθησιολόγων στο Παίδων Πεντέλης με αποτέλεσμα να περιορίζεται κατά πολύ ο αριθμός των σοβαρών επεμβάσεων που γίνονται κάθε μήνα στο νοσοκομείο.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου