Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Πένθος και οργή στο Λονδίνο




Δύο ημέρες μετά την τραγωδία στον πύργο κατοικιών στο βόρειο Κένσινγκτον του Λονδίνου και οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μία αδυσώπητη πραγματικότητα.

Στον ολοσχερώς κατεστραμμένο πύργο από την πυρκαγιά υπάρχουν πτώματα που δεν θα αναγνωριστούν ποτέ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 65 αγνοούμενοι, οι οποίοι σημαίνει επί της ουσίας πως θα πρέπει να συγκαταλέγονται στη λίστα των νεκρών.


Remaining Time-0:20
Fullscreen
Unmute
Αν κάποιος προσθέσει τους 30 ανθρώπους που επίσημα ανακοινώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους, τότε πραγματικά φθάνουμε στα όρια της εκατόμβης, αν συνυπολογίσουμε ότι στα νοσοκομεία του Λονδίνου νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση άλλα 20 άτομα.

Βεβαίως, υπάρχουν και οι πολλές δεκάδες τραυματίες με εγκαύματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ζωή τους. 


Η βρετανική κυβέρνηση διά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διέταξε έρευνα σε βάθος για τα αίτια της πυρκαγιάς. Όχι τόσο για το πώς ξεκίνησε η τραγωδία, αλλά κυρίως για τους λόγους που συνέβαλαν στη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς.

Υπάρχουν μαρτυρίες ειδικών που αναφέρουν ότι σε πρόσφατες ανακατασκευές στο κτήριο χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά υλικά επίστρωσης στην πρόσοψη κι αλλού. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το διαμέρισμα ενός κατοίκου αιθιοπικής καταγωγής από ένα ψυγείο, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για βραχυκύκλωμα ή για κάτι άλλο.



Κατάλογο 65 αγνοουμένων δημοσίευσε η «Sun»

Σήμερα η εφημερίδα «Sun» δημοσίευσε κατάλογο με τα ονόματα 65 ανθρώπων που αγνοούνται και ενδεχομένως είναι νεκροί.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός και αναμένεται να αυξηθεί.

Ερωτηθείς αν ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει στους 100, ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι δήλωσε πως ελπίζει ότι ο απολογισμός δεν θα φθάσει σε τριψήφιο αριθμό.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ένας 23χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, ο Μοχάμεντ Αλχατζάλι, είναι μεταξύ των νεκρών. Ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του διέμενε στον πύργο, καθώς σπούδαζε μηχανολογία, ενώ είχε διαφύγει από τον πόλεμο της Συρίας πριν από τρία χρόνια.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τη Συρία συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία του, ενώ ζητεί την άμεση έκδοση βίζας για τους γονείς του, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του.

Ο αδελφός του, ο 25χρονος Ομάρ, κατάφερε να γλυτώσει από τις φλόγες και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.


(Φωτογραφία από την εφημερίδα Sun)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου