Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Το μυστικό δωμάτιο, ο θησαυρός των Ναζί και οι τραγικές μνήμες (PHOTOS & VIDEO)Έναν ολόκληρο θησαυρό έκρυβε μυστικό δωμάτιο που βρέθηκε πίσω από βιβλιοθήκη στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η είδηση δεν θα προκαλούσε σάλο αν δεν επρόκειτο για μεγάλη συλλογή ναζιστικών αντικειμένων ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα σε οίκημα κοντά στο Μπουένος Άιρες.

Η αστυνομία της λατινοαμερικάνικης χώρας εντόπισε τουλάχιστον 75 αντικείμενα που ανήκαν σε Ναζί, την εποχή του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν, υπήρχαν ένα ανατρεπτικό ανάγλυφο του Αδόλφου Χίτλερ, μεγεθυντικοί φακοί σε κουτιά που έφεραν το σήμα της σβάστικας και μία ιατρική συσκευή μέτρησης του κεφαλιού. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε σπίτι στο προάστιο Μπεκάρ.

Από την εξέταση των αντικειμένων, προέκυψε ότι πρόκειται για αυθεντικά κομμάτια και ότι ανήκαν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ναζί, γεγονός που κατά πολλούς αποδεικνύει το γεγονός ότι η Αργεντινή αποτέλεσε καταφύγιο για υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί.

Η υπουργός ασφαλείας της Αργεντινής, Πατρίθια Μπούλριθ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι μερικά από τα αντικείμενα συνοδεύονται από φωτογραφίες, μία εκ των οποίων ήταν ακυκλοφόρητη και δείχνει τον Χίτλερ να κάνει χρήση ενός μεγεθυντικού φακού.

Η έρευνα στο σπίτι έγινε στις 8 Ιουνίου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε μυστική κτύπτη, η οποία αποκαλυπτόταν μέσω ενός μηχανισμού που λειτουργούσε με την πίεση ενός ραφιού βιβλιοθήκης. Οι συλλέκτες παραμένουν ελεύθεροι, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται πλέον στο πως και πότε έφτασαν τα αντικείμενα στην Αργεντινή. Τα αντικείμενα καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Μπουένος Άιρες.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου