Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Πολεμικό πεδίο η Θεσσαλονίκη μεταξύ Ιερού Λόχου-ΜΑΤ και ομοφυλόφιλων – O Γιάννης Μπουτάρης στην κεφαλή της πορείας του Pride–εικόνες ακατάλληλες για παιδιά (βίντεο)



Πολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ μελών του Ιερού Λόχου, δυνάμεων των ΜΑΤ και ομοφυλόφιλων καθώς σημειώθηκαν επεισόδια πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα 30 άτομα Ιερού Λόχου έστησαν φραγμό στην οδό Τσιμισκή στο ύψος της Αγίας Σοφίας .

Τα μέλη του Ιερού Λόχου τοποθέτησαν κάδους προκειμένου να εμποδίσουν την παρέλαση του 6ου Thessaloniki Pride, το οποίο βρίσκεται αυτή την ώρα στην οδό Τσιμισκή.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Τα μέλη του Ιερού Λόχου αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν με τις ασπίδες τους ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών .

Ξεκίνησε πριν από λίγο η μεγάλη «παρέλαση υπερηφάνειας» (;) του 6ου Thessaloniki Pride στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με σύνθημα «Έλα όπως είσαι» διήρκησε τέσσερις ημέρες και κορυφώνεται σήμερα, με την πορεία υπερηφάνειας ξεκίνησε πριν από λίγο, από τον Λευκό Πύργο.

Η παρέλαση κινηθεί στην Εθνικής Αμύνης, στην Τσιμισκή, στη Βενιζέλου , στη Λεωφόρο Νίκης και στη συνέχεια θα καταλήξει στην πλατεία Λευκού Πύργου, όπου θα ακολουθήσει το «Pride Concert».

Τη στήριξη του στο Thessaloniki Pride έδειξε για ακόμα μία φορά(!) ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχει και αυτός με την σειρά του στην πολύχρωμη παρέλαση του Pride, περπατώντας στην κεφαλή της πορείας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Να σημειωθεί πως το 6ο Thessaloniki Pride τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τραγουδήσουν οι Vegas, μετά την παρέλαση.

Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:














ΠΗΓΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου