Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Εικόνες & ήχοι από Ράκα και Μοσούλη στο Μενίδι - Δεκάδες σφαίρες πέφτουν στα σπίτια - «Μέτρα» (;) από κυβέρνηση (βίντεο)



Εκρηκτική και σήμερα η κατάσταση στο Μενίδι και στις γύρω περιοχές οκτώ ημέρες μετά τον θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου στο προαύλιο του σχολείου του.

Δεκάδες πυροβολισμοί από τα γκέτο των Αθίγγανων, από διάφορα όπλα, πιστόλια, κυνηγετικά, ημιαυτόματα και αυτόματα ακούγονται από το πρωί.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής φαίνεται πως δεν θα σταματήσει τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί μία λύση από την πολιτεία που εν μέρει θα δικαιώνει το θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Μαρτυρίες κατοίκων στο δείχνουν το αδιέξοδο και αναφέρουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους εφόσον η πολιτεία συνεχίζει να τους αφήνει απροστάτευτους μπροστά σε κάθε είδους εγκληματική απειλή.

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του χάους που επικρατεί στο Μενίδι, ανακοινώνουν αυτή την ώρα πέντε υπουργοί της κυβέρνησης.

Με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη, ο Κώστας Γαβρόγλου, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Τόσκας και ο Παύλος Πολάκης ανακοινώνουν μέτρα για την περιοχή

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε το περίγραμμα λέγοντας ότι στόχος μας είναι: να πυκνώσει η αστυνομική παρουσία, να γίνουν πολύχρωμες ζώνες, να εξασφαλίσουμε φωτισμένους καθαρούς δρόμους και μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών Ρομά στα σχολεία.

Εξήγγειλε, επίσης, πρωτοβουλίες για τους τοξικοεξαρτημένους και προγράμματα αθλητισμού που ήταν πάντα μέσο απογκετοποίησης.

Σχολίαζοντας, δε, όσα οδήγησαν στον άδικο χαμό του μικρού Μάριου και όσα ακολούθησαν από τους κατοίκους της περιοχής ο υπουργός Εσωτερικών εξήγγειλε πρωτοβουλίες κατά της οπλοκατοχής ότι «δεν μπορεί κανείς να πάρει το νόμο στα χέρια του ούτε να παίρνει το κουμπούρι για γλέντι και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό».

Νέα συγκέντρωση για τον θάνατο του Μάριου - Απών ο δήμαρχος Αχαρνών

Στο ίδιο έργο θεατές όσοι παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στο Μενίδι αφού για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν χθες το βράδυ στους δρόμους της πόλης ζητώντας χαρακτηριστικά «να φύγει η πρέζα και τα όπλα από το Μενίδι».

Η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη με τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αξιώνοντας την ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τον τερματισμό της γκετοποίησης της περιοχής.

Ωστόσο ανανέωσαν το ραντεβού τους, για σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Απών από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι και σήμερα ο δήμαρχος Αχαρνών, κ. Γιάννης Κασσαβός ο οποίος αισθάνθηκε ένα προκάρδιο άλγος, καθώς με τα επεισόδια στο Μενίδι ταράχτηκε πολύ. Είχε πόνους στο στήθος και πήγε στο Καρδιοχειρουργικό στο «Γεννηματά».

Έπειτα από καρδιογραφήματα, οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει στην εντατική για παρακολούθηση για 24 ώρες κι αν συνεχιστεί ο πόνος, θα προχωρήσουν σε στεφανιογραφία.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί από Αθίγγανους, ο άδικος θάνατος του 11χρονου Μάριου και οι πολυήμερες διαδηλώσεις των κατοίκων της περιοχής προβληματίζουν έντονα την κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό σήμερα έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας και Υγείας στην οποία θα μιλήσουν ο υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών όπου θα ανακοινωθούν μέτρα και ενέργειες που θα αφορούν στην εγκληματικότητα και στην αντιμετώπιση της στο Δήμο Αχαρνών.

ΠΗΓΗ










Δείτε βίντεο ντοκουμέντο λίγο αφότου κατέρρευσε στο σχολείο ο Μάριος





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου