Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

«Σκληρά» μέτρα κατά της εγκληματικότητας των Ρομά: Θα μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις!



Θέλεις να εισαχθείς στις Ανώτατες Πανεπιστημιακές Σχολές χωρίς εξετάσεις; Πάρε ένα όπλο, κάνε εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων,πυροβόλησε κατά πάντων, σκότωσε παιδιά και τότε έχεις ελπίδα να εισαχθείς στο Πανεπιστήμιο!

Αυτά ανακοινώθηκαν από την κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ρομά, αποτελούμενη εκ των Θεανώ Φωτίου, ο Πάνου Σκουρλέτη, ο Νίκου Τόσκα, Παύλου Πολάκη και ο Κώστα Γαβρόγλου.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε την θεσμοθέτηση υποχρεωτικής λειτουργίας σχολής γονέων (εδώ θα γελάσουμε πολύ! Θα τους μαθαίνουν και πώς να βγάζουν τα παιδιά στα φανάρια και να επαιτούν;).

Είπε όμως και κάτι ακόμα το οποίο αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων:


«Μελετάμε και το νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι:


«Είναι ένα πακέτο μέτρων που θα μας πάει πολλά βηματα μπροστά».

Ο υπουργός παρουσίασε επίσης ρυθμίσεις σχετικά με την εντάξη των Ρομά στα σχολεία. «Θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών απο 25 σε 15 άτομα στα σχολεία που φοιτούν ρομά. Επίσης θα τοποθετηθεί κοινωνικός λειτουργός, για τη διαμεσολάβηση μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας». Το τρίτο μέτρο ειναι η υποχρεωτική παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, προανήγγειλε προγράμματα για ένταξη των παιδιών των Ρομά στα σχολεία και προγράμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, όπως επίσης και αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την οπλοκατοχή. «Δεν είναι τυχαίο γεγονός αυτό που έγινε. Είναι αποτέλεσμα πολιτικής ετών. Δεν πρέπει όμως να στοχοποιούνται πολίτες. Επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Θα πρέπει άμεσα να πυκνώσει η αστυνομική παρουσία και να σπάσουν οι γκρίζες ζώνες στην περιοχή. Θα έχουμε ανοιχτούς και φωτισμένους δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Θα πολεμήσουμε την παράνομη οπλοκατοχή».

Η Θεανώ Φωτίου από την άλλη, προανήγγειλε προγράμματα κοινωνικής ένταξης. «Στο Μενίδι εχουμε 6378 συμπολίτες που λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται και ένα σύνολο δράσεων και υπηρεσιών απο τις οποίες θα ωφελούνται οι πληθυσμοί των Ρομά», ανέφερε η υπουργός. Και πρόσθεσε: «Τα παιδια Ρομα πρέπει να πηγαίνουν υποχρεωτικά στο σχολείο. Ενα κομμάτι ενηλίκων που δεν εχουν τελειώσει πρέπει να πάνε σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας γιατι αλλιώς δεν μπορούν να ενταχθούν στην εργασία. Σταματήσαμε τον διαγωνισμό για τα 120.000 γεύματα για να εντάξουμε τα σχολεία του Μενιδίου τα σχολικά γεύματα. Απο την 1η Οκτωβρίου θα έχουν ζεστά σχολικά γεύματα και εκει», πρόσθεσε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου