Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Απαγορεύουν την παρουσία ανθρώπων και οχημάτων στα ελληνικά δάση



Απαγορεύουν την παρουσία ανθρώπων και οχημάτων στα ελληνικά δάση

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εφαρμόζουν την Ατζέντα 2030 και την ώρα που ο λαός απολαμβάνει τα μπάνια του, εκείνοι απαγορεύουν την παρουσία πολιτών και οχημάτων στα ελληνικά δάση με αφορμή τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την Ατζέντα 2030, πρώην Ατζέντα 21, οι άνθρωποι θα πρέπει να μαντρωθούν σε «πράσινες» πόλεις-γκέτο, ενώ θα δημιουργηθούν No Human Zones, περιοχές δηλαδή στις οποίες θα απαγορεύεται να πατάνε πόδι οι «κακοί» άνθρωποι, προκειμένου να σωθεί δήθεν το περιβάλλον και να αναγεννηθεί η φύση.

Στην φωτογραφία του χάρτη των ΗΠΑ, μπορείτε να δείτε με κόκκινο και κίτρινο τις περιοχές χωρίς ανθρώπους και στα ελάχιστα μαύρα στίγματα θα βρίσκονται οι τερατουπόλεις της Νέας Τάξης.

Από το όλον εγχείρημα δεν θα μπορούσε να λείψει και η Ελλάδα. Γνωστό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα κάθε καλοκαίρι με τις πυρκαγιές.

Συνήθως πρόκειται για εμπρησμό, είτε σε ένα μέρος είτε σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, όπως οι ολέθριες πυρκαγιές του 2007, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, όταν είχε ειπωθεί το «όχι» στους Αμερικανούς για τα Σκόπια και είχε επιχειρηθεί ουσιαστική προσέγγιση με την Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κάποιες φορές πάλι, λιγότερες ίσως, οι πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Ένα αναμμένο αποτσίγαρο, καμιά φορά αρκεί, προκειμένου να ανάψει ένα μάτσο ξερά χόρτα και η φωτιά να απλωθεί, ειδικά όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Παίρνοντας όλα αυτά ως αφορμή, πληροφορηθήκαμε κάτι το οποίο, ενδεχόμενα να αποτελεί απαρχή των ζωνών απαγόρευσης ανθρώπινης παρουσίας.

Ουσιαστικά αυτό ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχηµάτων και η παραµονή εκδροµέων στα ∆ασικά Συµπλέγµατα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, Αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2017 τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς µε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5.

Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο και µε δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5, απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαµάτας µέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχηµάτων στο δρόµο από Μονή ∆εκούλου προς Φαβάτου.


Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, για παράδειγμα το 2013 στα δάση της Αρκαδίας και το 2016 στα δάση της Λακωνίας.

Σταδιακά απαγορεύεται σε όλα τα ελληνικά δάση, η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή ανθρώπων στα δασικά συμπλέγματα της χώρας. Μέχρι στιγμής επιτρέπεται η παραμονή κτηνοτρόφων και αγροτών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις δασικές περιοχές.

Ποιός ξέρει όμως αργότερα τι μπορεί να μας πουν;

Αναλυτικά η απόφαση της Περιφέρειας Λακωνίας:

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 160 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Τ.Α΄) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης – Πρόγραµµα Καλλικράτης.

Τις διατάξεις του Π.∆. 131/2010 «Οργανισµός Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Τις διατάξεις του Ν.3013/2002 « Περί αναβάθµισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις»

Το Ν. 4249/24-3-2014 «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνοµίας, του Πυροσβεστικού Σώµατος και της ΓΓΠΠ κλπ» (ΦΕΚ73, τευχ. Α’)

Το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας « Ξενοκράτης» (ΦΕΚ 423/Β/10-4-2003).

Την υπ’ αριθ. 80951/27377 (ΦΕΚ 3101/Β/2014) Απόφαση του Περιφερειάρχη

Πελοποννήσου « Μεταβίβαση αρµοδιοτήτων στους άµεσα εκλεγµένους

Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Την υπ’ αριθ. 2132/17-03-2017 Εγκύκλιο της ΓΓΠΠ «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017».

Την υπ’ αριθ. 3958/01-06-2017 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών (Α∆Α:6Α82465ΧΘ7-ΞΧΗ)

Την υπ’ αριθ. 125101/06-06-2017 (Α∆Α: 6ΡΣΩΟΡ1Φ-84Ζ) Απόφαση του Συντονιστή της Α∆Π∆Ε&Ι περί εξουσιοδότησης Περιφερειαρχών.

Την αριθµ. 147172/908/09-06-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη περί εξουσιοδότησης των Αντιπεριφερειαρχών.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) στις 05-05-2017.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ µ ε

Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχηµάτων και η παραµονή εκδροµέων στα ∆ασικά Συµπλέγµατα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, Αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου. σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2017 τις ηµέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς µε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5. Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και µε δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης–Καλαµάτας µέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχηµάτων στο δρόµο από Μονή ∆εκούλου προς Φαβάτου.

Εξαιρούνται του µέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαµένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριµένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συµπλεγµάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του ∆ασαρχείου της περιοχής.


ΠΗΓΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου