Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Η ΙΕΡΑ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ




1. ΕΜΠΟΔΙΑ. Το κάθε εμπόδιο στη ζωή μας, μας βοηθάει να έχουμε στη συνέχεια μεγαλύτερη αντοχή. Όλα μαζί τα βιώματά μας γίνονται μια αθροιστική εμπειρία, όπου προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε το μάθημά μας, τόσο καλύτερη και ωφέλιμη θα γίνει και η ζωή μας.

2. ΘΑΡΡΟΣ. Το χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα άλμα πίστης και ειδικά όταν έχουμε την άγνοια του κινδύνου ίσως να είναι και καλύτερα. Όταν όμως δεν έχουμε την αντίληψη του κινδύνου, οφείλουμε να δίνουμε και τις πιο σωστές λύσεις. Το θάρρος προυποθέτει να είμαστε πάντα σε κίνηση και εγρήγορση.

3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε μια αλληλουχία γεγονότων, που θα μας ενεργοποιήσουν κατάλληλα για την πνευματική μας άνοδο. Αν σε γραντζουνίσει ένα κλαδί…μπορεί και να σε σώσει πριν πέσεις μέσα στο χαντάκι. Όταν συγκεντρώνεσαι στο στόχο σου, βρίσκεσαι σε ευθεία γραμμή.

4. ΝΟΥΣ. Έεε ταξιδιώτη…προς τα που οδεύει ο Νους σου; Όταν λοιπόν αντιληφθείς τους φόβους σου, έχεις την ευκαιρία να κοιτάξεις κατάματα τη ζωή σου και την αποδεχτείς ως έχει, αφού πάρεις όμως και τα κατάλληλα μέτρα.

5. ΒΟΗΘΕΙΑ. Όταν έχεις το πρόβλημα, οφείλεις άμεσα να ζητήσεις βοήθεια, δεν είναι κακό. Όταν και πάλι βρεθείς όρθιος…στα πόδια σου, δώσε τη σωστή κατεύθυνση και λύσε οριστικά το πρόβλημά σου. Άκουσε προσεχτικά τον ανώτερο σου Εαυτό…τι έχει να σου πει….αρκεί να τον καλέσεις.

6. ΡΟΗ. Όλα στο σύμπαν ρέουν συνεχόμενα, διότι δεν υπάρχει στάσιμο στη ζωή μας. Αυτή η διαρκής κίνηση είναι ενέργεια. Να θυμάστε ότι στην πορεία της ζωής μας και ειδικά σε δύσκολες φάσεις που τις περνάμε και βλέπουμε την φάση του σκότους, στο βάθος πάντα ξημερώνει.

7. ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Κάθε πράξη και ενέργεια που κάνουμε στη ζωή μας είναι γνώση και εμπειρία. Τα εφόδια που πέρνουμε κάθε φορά μαζί μας είναι ο εξοπλισμός, που θα μας βοηθήσει για να τα βγάλουμε πέρα. Χρειάζεται εκ μέρους μας να κάνουμε την αλλαγή πλεύσης, με περίσσιο θάρρος και να εξορμήσουμε προς τα εμπρός.

8. ΦΟΒΟΣ. Όταν είμαστε παρόντες ελέγχουμε και τους φόβους μας. Ελέγχουμε την πραγματικότητα, ελέγχουμε τις σκέψεις μας, φιλτράρουμε τους φόβους μας και αναλαμβάνουμε δράση στην τρέχουσα πραγματικότητα με ένα μεγάλο χαμόγελο.

9. ΑΡΕΤΗ. Μέσα στο σύμπαν διανοίγουμε το οικοσύστημα ευθύνης και ξεπερνούμε τα όποια εμπόδια βρίσκονται μπροστά μας. Κοιτάμε ανάμεσα στους πόλους και βρίσκουμε την ισορροπία μας.

10. ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΝ. Δηλώστε ότι είσαστε παρόντες για τα γεγονότα που ζείτε με πράξεις και μην είσαστε θεατές. Περπατήστε μπροστά και κοιτάξτε κατάματα τη ζωή άφοβα. Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση της κατάστασης και των γεγονότων που διαδραματίζονται γύρω σας. Γίνετε ένα με το περιβάλλον και πείτε είμαι «ζωντανός» και παρόν. Περπάτησε το μονοπάτι, δες, μάθε…μάθε από τη ζωή….αλλά προπαντός μην ξεκόβεις από την αρχική πηγή….την Ελληνική μας ρίζα.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου