Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το αίσχος του να λέγεσαι άνθρωπος και να κάνεις αυτά τα πράγματα - Η σφαγή στις Φερόες Νήσους - Το «έθιμο» θανάτωσης φαλαινών που κρατά 400 χρόνια (ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες)



Η «σφαγή των αθώων» – Η θάλασσα έγινε κόκκινη στα Νησιά Φαρόε
Ο,τι και να πει κανείς για την ανθρώπινη φύση και το πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος – ειδικά με ένα πλάσμα που δεν τον έβλαψε ποτέ- είναι λίγο.



Έτσι για ακόμα μια χρονιά στα Νησιά Φαρόε συνεχίστηκε το απάνθρωπο και βάρβαρο έθιμο αιώνων, κατά το οποίο οι κάτοικοι σκοτώνουν τις φάλαινες – πιλότους. Η θάλασσα, για ακόμα μια χρονιά βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αθώων ζώων όσο, αυτά είχαν συρθεί στις ακτές και πάλευαν για τη ζωή τους λίγο πριν τα θανατώσουν.




Η μαζική αυτή σφαγή τελείται κάθε χρόνο και συμμετέχουν ολόκληρα χωριά στο «τελετουργικό» αυτό. Μετά τη σφαγή, το λίπος και το κρέας των φαλαινών μοιράζεται στα μέλη της κοινότητας.



Κάθε χρόνο οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις δίνουν αγώνα για να τερματιστεί το βάρβαρο αυτό έθιμο που κρατάει περισσότερο από 400 χρόνια.



Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των νησιών υπερασπίζονται το «έθιμο» αυτό, καθώς όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο είδος της φάλαινας δεν… κινδυνεύει καθώς και πως η σφαγή τους δεν γίνεται για εμπορικούς λόγους.





πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου