Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

13χρονη έχτισε μόνη της το σπίτι των ονείρων της από το μηδέν. Και είναι κουκλόσπιτο!



Η οικοδόμηση ενός σπιτιού από το μηδέν, ακόμη και αν αυτό είναι πολύ μικρό, δεν είναι κάτι εύκολο για κανέναν. Πόσο μάλλον για μια 13χρονη έφηβη!
Παρά τις αντιξοότητες όμως, η Σίσελι Κόλμπεκ απέδειξε ότι αν θέλεις κάτι πολύ, τότε, μπορείς να το καταφέρεις.

Ολα ξεκίνησαν όταν η μόλις 12 ετών τότε Σίσελι από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, ψάχνοντας για ιδέες στο διαδίκτυο μιας, έξω από τα συνηθισμένα, σχολικής εργασίας, βρέθηκε σε ενα Φόρουμ κατασκευαστών που ειδικεύονται στα μικρά σπίτια.


Μέχρι τότε η μοναδική εμπειρία της Σίσελι στις κατασκευές ήταν ένα σπίτι για πουλιά. Κάτι σαν ένα μίνι τροχόσπιτο το οποίο έφτιαξε από το μηδέν.


Δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα. Το είπε στους γονείς της, οι οποίοι της υποσχέθηκαν ότι θα την βοηθήσουν.



Ο πατέρας της προσφέρθηκε να την βοηθήσει στην κατασκευή του και η μητέρα της, η οποία είναι δασκάλα και διευθύντρια στο σχολείο που πηγαίνει η Σίσελι, θα ήταν η project manager του έργου.
Αρχικά δημιούργησε τα σχέδια σε χαρτί και στη συνέχεια δημιούργησε μακέτες από φελιζόλ.




Ωστόσο, για να προχωρήσει χρειαζόταν χρήματα. Η ίδια εξηγεί στο blog της πώς κατάφερε να συγκεντρώσει τα 9.800 δολάρια που της κόστισε:



«Πολλοί με ρωτούν πώς μια 13χρονη, η οποία δεν εργάζεται, εξοικονόμησε σχεδόν 10.000 δολάρια. Η πλειοψηφία των εξόδων πληρώθηκαν από τα δίδακτρά μου».


Και εξηγεί ότι όταν ξεκίνησε το project ενώ φοιτούσε σε ένα σχολείο στο οποίο η μαμά της ήταν διευθύντρια. Έτσι, δεν χρειαζόταν να πληρώσει δίδακτρα.
«Όταν είπα στη μητέρα μου τι ήθελα να κάνω, μου έδωσε 7.000 δολάρια, τα οποία ισοδυναμούσαν με τα δίδακτρα του σχολείου. Η δεύτερη πηγή χρημάτων ήταν η καμπάνια μου στην Indiegogo απ’ όπου μάζεψα 1.660 δολάρια. Παράλληλα, έκανα διάφορες δουλειές για να συγκεντρώσω περίπου 500 δολάρια. Τα υπόλοιπα 700 δολάρια ήταν ένα δώρο από την εξαιρετική μητέρα μου».


«Η απόφασή μου να φτιάξω ένα μικρό σπίτι ήταν εν μέρει οικονομική, αλλά και για να εκπληρώσω την επιθυμία μου να ζήσω περισσότερο ελεύθερη», έγραψε η Σίσελι στο blog της.
«Οικοδομώντας ένα μικρό σπίτι θα μου προσφέρει σταθερότητα, πιθανώς για το υπόλοιπο της ζωής μου, αν φυσικά μπορέσω να το κάνω καλά».
«Ταυτόχρονα θα αποκτήσω δεξιότητες που πραγματικά έχουν σημασία στη ζωή, όπως η χρήση εργαλείων. Μοχθώντας για να φτιάξω το σπίτι μου θα το εκτιμήσω περισσότερο».


Η 13χρονη συμμετείχε ενεργά στο χτίσιμο του σπιτιού όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες. Και όπως φαίνεται, απόλαυσε κάθε στιγμή.



Στις 16 Φεβρουαρίου όμως ένα τραγικό περιστατικό συγκλόνισε την ζωή της Σίσιλι. Ο πατέρας της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.


Όπως η μητέρα της έγραψε στο blog της κόρης της δύο μήνες αργότερα, η τραγική απώλεια του πατέρα της οδήγησε την Σίσιλι να χάσει το ενδιαφέρον της για το σπίτι.
Αλλά έπειτα από τις παραινέσεις της μητέρας της αλλά και του αδερφικού φίλου του πατέρα της, που προσφέρθηκε να την βοηθήσει, η Σισιλι συνέχισε. Όπως έγραψε, όφειλε να το τελειώσει για να τιμήσει την μνήμη του πατέρα της.


Το λιλιπούτειο σπίτι της, ή «La Petite Maison» όπως το αποκαλεί, περιλαμβάνει γωνιά ανάγνωσης, κουζίνα, μπάνιο, και ένα υπερυψωμένο υπνοδωμάτιο.


Η 13χρονη εκμεταλλεύτηκε εξαιρετικά όλους τους χώρους: Από ένα τραπέζι κουζίνας που διπλώνει αφήνοντας επιπλέον χώρο, μέχρι σκάλες που έχουν αποθηκευτικό χώρο και έναν υπερυψωμένο χώρο ύπνου που μεγιστοποιεί το διαθέσιμο χώρο του καθιστικού.



Η διαδικασία οικοδόμησης διήρκεσε 7 μήνες, και η Σίσελι χρησιμοποίησε μεταχειρισμένα υλικά (όπως πόρτα και παράθυρα) ενώ το σπίτι θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια.



Ο στόχος της 13χρονης είναι «να ζήσει απλά και να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο».



Η ίδια δηλώνει πανευτυχής. Πλέον σκέφτεται ήδη την επόμενη δημιουργία της.






Ενώ οι περισσότεροι συνομήλικοί της περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους βλέποντας τηλεόραση και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, η Σίσελι έχει ήδη σχεδιάσει και κατασκευάσει το δικό της σπίτι! Δείτε στο βίντεο την 13χρονη να παρουσιάζει το δημιούργημά της:





dinfo




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου