Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η μόνη αληθινή θρησκεία είναι να έχεις καλή καρδιά.



Τον πήραν από το πατρικό σπίτι του όταν ήταν 6 χρονών. Στα 15 του έπρεπε να γίνει στρατιωτικός διοικητής και διπλωμάτης. Στα 25 αναγκάστηκε να φύγει από το Θιβέτ για την Ινδία. Σήμερα ο Dalai Lama είναι 79. Φαίνεται πως η ζωή του δεν υπήρξε εύκολη. Αλλά αντί να βλέπει κανείς ρυτίδες στο πρόσωπό του, αντικρίζει μια λάμψη να χορεύει στα μάτια του. Πάνω από 50 χρόνια οι άνθρωποι προσδοκούν να ακούσουν τα σοφά λόγια του και να δουν τις πράξεις του.

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τις αρχές που βοήθησαν αυτόν τον απίστευτο άνθρωπο να διατηρήσει την θετική στάση του και την λογική θεώρηση του κόσμου τόσα χρόνια, σας παραθέτουμε πιο κάτω 15 μαθήματα ζωής που ο ίδιος εξέφρασε με τα δικά του λόγια.

1. Να είσαι ευγενικός όποτε μπορείς-δηλαδή πάντα.

2. Το να ζεις καλά έρχεται με τις πράξεις, όχι με την προσευχή.

3. Η αλαζονεία μπορεί να δικαιολογηθεί. Είναι το αποτέλεσμα είτε χαμηλής αυτοεκτίμησης ή λόγω προσωρινών και επιπόλαιων πράξεων.

4. Όταν κάποιος αισθάνεται ότι όλα στην ζωή του πάνε στραβά, αυτό σημαίνει ότι κάτι όμορφο θα συμβεί σύντομα.

5. Οι άνθρωποι υπάρχουν για να αγαπιούνται, τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται. Ο κόσμος είναι σε χάος γιατί αυτά τα δυο είναι ανάποδα.

6. Η έννοια της συμπόνιας δεν σχετίζεται με την θρησκεία. Είναι μια παγκόσμια έννοια. Η ύπαρξή της είναι η μοναδική προϋπόθεση για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

7. Εάν μπορείς να βοηθήσεις, πρέπει να το κάνεις. Εάν δεν μπορείς, τουλάχιστον μην βλάπτεις.

8. Δεν γιορτάζω τα γενέθλια. Για μένα, δεν υπάρχει διαφορά από τις άλλες ημέρες. Κατά κάποιο τρόπο κάθε ημέρα είναι ημέρα γέννησης. Κάθε μέρα που ξυπνάτε το πρωί, όλα είναι φρέσκα και καινούργια και ο μόνος στόχος για την νέα μέρα είναι να διδαχθείτε κάτι σημαντικό.

9. Ο στόχος στην ζωή είναι να είσαι χαρούμενος.

10. Έχοντας θετική στάση για την ζωή συνεχώς,μπορείς να είσαι ευχαριστημένος ακόμη και στις πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

11. Εξασκηθείτε στην υπομονή, την επιδίωξη του σκοπού σας και την συμπόνια.

12. Πιστεύω ότι η μόνη αληθινή θρησκεία είναι να έχεις καλή καρδιά.

13. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στην τεχνολογία και να μην γίνουμε σκλάβοι της.

14. Η μεγάλες ευκαιρίες ξεκινάνε πάντα από τους ανθρώπους, η βάση για την ειρήνη στον κόσμο είναι αυτή η εσωτερική γαλήνη και ηρεμία που βρίσκεται στην καρδιά του κάθε ένα μας. Ο κάθε ένας από εμάς συνεισφέρει.

15. Ο κάθε ένας από εμάς έχει την ευθύνη για όλη την ανθρωπότητα. Αυτό είναι το θεμέλιο της δικής μου απλής θρησκείας. Δεν έχουμε ανάγκη ναούς και πολύπλοκες φιλοσοφίες. Το μυαλό και η καρδιά μας είναι οι ναοί μας, η φιλοσοφία μας είναι η καλοσύνη μας.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου