Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Καναδάς - Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα





Από τις ακτές του Ειρηνικού ως τον Ατλαντικό, κύμα ψύχους σαρώνει τον Καναδά, φθάνοντας έως και το βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες χιονοπτώσεις, προειδοποίησαν σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Ο υδράργυρος έχει κατέβει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στον Καναδά, την ώρα που χαμηλές θερμοκρασίες πλήττουν και τις μεσοδυτικές πολιτείες και το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.



«Σχηματίζεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Κολοράντο» το οποίο θα προκαλέσει χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα του ανατολικού Καναδά, σε αρκετές περιπτώσεις «αναμεμειγμένες με χιονόνερο» το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με τα δελτία έκτακτων μετεωρολογικών φαινομένων που εκδόθηκαν.

Στο Κάλγκαρι, στην Αλμπέρτα (δυτικά), το Σασκατούν (Σασκάτσουαν) ή το Ουίνιπεγκ (Μανιτόμπα, κεντρικά), τα θερμόμετρα έδειχναν σήμερα μεταξύ -21 και -27 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την υπηρεσία Environnement Canada.

Στο Κεμπέκ, κι ανατολικότερα, στις επαρχίες του Ατλαντικού, ο υδράργυρος βυθίστηκε στους -20 βαθμούς Κελσίου σήμερα το μεσημέρι.



Την ίδια ώρα χιονοθύελλα έπληξε τη Νέα Σκωτία και τη Νέα Γη και Λαμπραντόρ.
Και οι δυτικές ακτές, εδώ και πολλές ημέρες, βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόωρο βαρύ χειμώνα: στο Βανκούβερ ο υδράργυρος βρίσκεται στους -7 βαθμούς Κελσίου σήμερα, την ώρα που οι συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου