Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Οι πιο επικίνδυνες συμμορίες του πλανήτη - Σκοτώνουν για το τίποτα και ζουν για το τίποτα (εικόνες, βίντεο)





Υπάρχουν συμμορίες στον πλανήτη τόσο καλά οργανωμένες και τόσο αδίστακτες που έχουν αποκτήσει την ισχύ ενός ισχυρού πολιτικοστρατιωτικού οργανισμού

Η φυλακή σε μερικές χώρες μοιάζει με την είσοδο ενός τροφίμου στην κόλαση. Αυτό οφείλεται στη δράση μερικών εκ των πιο επικίνδυνων, καλύτερα οργανωμένων και δικτυωμένων συμμοριών του κόσμου, που εξουσιάζουν όχι μόνο τις φυλακές αλλά κινούν τα νήματα και έξω από αυτές.

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο από Χολιγουντιανή ταινία, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στις παρακάτω χώρες οι φυλακισμένοι έχουν δυο επιλογές, είτε να ενταχθούν στους κόλπους των συμμοριών και να υπακούν τυφλά στα θελήματα των αρχηγών, είτε να μην το κάνουν θέτοντας τη ζωή τους καθημερινά σε κίνδυνο.



10. Brödraskapet – Σουηδία


Οι Brödraskapet είναι η πιο γνωστή συμμορία στη Σουηδία, όχι μόνο εντός των φυλακών αλλά και εκτός. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ελέγχει ένα σημαντικό μέρος της παράνομης δραστηριότητας της χώρας. Τα μέλη της «Αδελφότητας» είναι γνωστά για σειρά εγκληματικών δράσεων, όπως εμπορία λευκής σαρκός και ναρκωτικών, δολοφονίες, απαγωγές, εκβιασμούς και άλλα.

Η συμμορία διαθέτει περισσότερα από 70 ενεργά μέλη στους χώρους των φυλακών, ενώ δεν είναι σαφής ο αριθμός των μελών που δρουν έξω από αυτές. Το 2007 μέλος άλλης συμμορίας, που βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο που διαθέτει η συμμορία, δολοφονήθηκε επειδή τόλμησε να αστειευτεί με το τατουάζ – σύμβολο της «Αδελφότητας».

9. Μεξικανική Μαφία- ΗΠΑ


Η μεξικανική μαφία ή αλλιώς «La eMe» δρα από το 1957, όταν 13 μέλη διαφόρων ισπανόφωνων συμμοριών των δρόμων αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια κοινή συμμορία εντός των φυλακών, στην οποία εντάχθηκαν και άλλοι ισπανόφωνοι. Πιστεύεται πως η «Μεξικανική μαφία» είναι η ισχυρότερη συμμορία των φυλακών της Καλιφόρνια. Διαθέτει περισσότερα από 400 επίσημα μέλη και 990 ακόμη συνεργάτες.

Το 1970 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δολοφονία της συμμορίας εκτός των τειχών των φυλακών, γεγονός που μαρτυρά την ραγδαία εξάπλωσή της. Σήμερα, υπολογίζεται πως διαθέτει χιλιάδες μέλη.

8. Η Αδελφότητα των Αρίων – ΗΠΑ


Η Αδελφότητα των Αρίων είναι μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες που δρουν εντός των αμερικάνικών φυλακών. Δημιουργήθηκε από Ιρλανδούς μοτοσικλετιστές το 1964 ως ένα ρατσιστικό κίνημα, ενώ πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε μια καλά οργανωμένη συμμορία τα μέλη της οποίας ήταν αποκλειστικά λευκοί κρατούμενοι.

Υπολογίζεται πως η συμμορία διαθέτει περισσότερα από 20.000 ενεργά μέλη εντός των φυλακών, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των μελών εκτός από αυτές. Η συμμορία είναι γνωστή για μια σειρά από εγκληματικές δραστηριότητες όπως εμπορείο ναρκωτικών, δολοφονίες, ληστείες κ.λ.π.

7. Οι «συνεχιστές» των Ναζί – ΗΠΑ


Οι «συνεχιστές» των Ναζί είναι ακόμη μια ρατσιστική συμμορία που συναντάται κυρίως σε φυλακές της Καλιφόρνια και αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των έγχρωμων κρατουμένων και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη συμμορία, εκτός από τις άλλες εγκληματικές τις δραστηριότητες, είναι κυρίως γνωστή για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των έγχρωμων πολιτών και των ξένων.

Το 2001 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές μετά από σύρραξη εντοπίστηκε σε ένα από τα κελιά τους βαρύς οπλισμός. Περισσότερα από 73 όπλα, χειροβομβίδες και αλεξίσφαιρα εντοπίστηκαν μέσα σε ένα μόλις κελί, γεγονός που μαρτυρούσε ότι η συμμορία σκόπευε να εκκαθαρίσει έναν σημαντικό αριθμό κρατουμένων.

6. Ñeta – Πουέρτο Ρίκο


Η Ñeta ιδρύθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 1970 και σήμερα αποτελεί τον κύριο παραγωγό και διακινητή ναρκωτικών της χώρας. Η συμμορία για τη δράση της καπηλεύεται συνθήματα, από την επανάσταση του Πουέρτο Ρίκο κατά των ΗΠΑ.


Υπολογίζεται πως τα ενεργά μέλη της εντός των φυλακών ξεπερνούν τα 40.000, άλλα 20.000 μέλη δραστηριοποιούνται εντός των αμερικανικών φυλακών και άλλα 30.000 σε φυλακές των υπόλοιπων χωρών.

Η συμμορία φαίνεται να δολοφόνησε στις φυλακές τον αρχηγό μιας ακόμη ισχυρής συμμορίας, της G27 και αφού τεμάχισαν το πτώμα του έστειλαν κομμάτια σε διάφορους παραλήπτες, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του νεκρού.

5. Nuestra Familia- ΗΠΑ


Η Nuestra Familia ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια το 1968 με σκοπό να προστατεύει όλους τους ισπανόφωνους από την Μεξικανική Μαφία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις φυλακές. Ωστόσο, ο χαρακτήρας της συμμορίας άλλαξε και σήμερα εμπλέκεται σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες εντός και εκτός της φυλακής. Υπολογίζεται πως η Nuestra Familia ήταν υπεύθυνη για περισσότερους από 600 θανάτους σε μια περίοδο 30 ετών δραστηριοποίησης.

Τα φυλακισμένα μέλη της συμμορίας είναι καλά δικτυωμένα με άλλους εγκληματίες που δρουν εκτός των φυλακών, έτσι κινούν τα νήματα για δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών, απάτες κ.λ.π.

4. Η «οικογένεια Guerilla» – ΗΠΑ


Ο πρώην «μαύρος πάνθηρας» George Jackson ίδρυσε την «οικογένεια Guerilla» μέσα στις φυλακές το 1966. Στόχος της τότε συμμορίας ήταν η απάλειψη του ρατσισμού στον χώρο των φυλακών και για αυτό στράφηκαν από νωρίς κατά των διοικητών των φυλακών και των πολιτικών, που παρακολουθούσαν άπραγοι τις δολοφονίες των έγχρωμων κρατουμένων από άλλες συμμορίες.

Η συμμορία στρατολογούσε νέα μέλη από διάφορες συμμορίες των δρόμων όταν φυλακίζονταν και σε σύντομο χρονικό διάστημα εξελίχθηκαν σε μια από τις πιο επικίνδυνες των αμερικανικών φυλακών. Υπολογίζεται πως η συμμορία διαθέτει περισσότερα από 50.000 ενεργά μέλη εντός των φυλακών.

3. Trinitario- ΗΠΑ και Δομινικανή Δημοκρατία


Η συμμορία Trinitario ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη από φυλακισμένους το 1989 για να προστατεύει και να βοηθά τους ισπανόφωνους κρατουμένους στις συγκεκριμένες φυλακές. Σταδιακά άρχισε να αποκτά πολλά μέλη και διασυνδέσεις με άλλες συμμορίες και σε άλλες φυλακές των ΗΠΑ και της Δομινικανής Δημοκρατίας. Υπολογίζεται πως τα ενεργά μέλη της εντός των αμερικανικών φυλακών φθάνουν τους 30.000.

Η συμμορία είναι γνωστή για εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, ληστείες, δολοφονίες, απαγωγές, απάτες και άλλα.

2. Primeiro Comando da Capital – Βραζιλία


Η Primeiro Comando da Capital (στρατιώτες της πρωτεύουσας) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Σάο Πάολο το 1993, ωστόσο χρειάστηκε λίγα μόλις χρόνια για να εξαπλωθεί σε όλες τις φυλακές της χώρας και να καταλάβει τον απόλυτο έλεγχο.

Μερικές από τις δραστηριότητες της συμμορίας είναι το εμπόριο ναρκωτικών, οι δολοφονίες, οι απαγωγές κ.λ.π. Η Primeiro Comando da Capital διαθέτει δεκάδες χιλιάδες μέλη εντός των φυλακών αλλά και εκτός. Μάλιστα το 2006, όταν οι αρχές του Σάο Πάολο ερευνούσαν τη μαζική δολοφονία 40 αστυνομικών βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της συμμορίας. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με τις αρχές να εγκαταλείπουν σταδιακά την έρευνα.

1. Η «συμμορία των αριθμών»- Νότια Αφρική


Η «συμμορία των αριθμών» φαίνεται αν ελέγχει όλες τις φυλακές της Νότιας Αφρικής. Ιδρύθηκε το 1911 και διαχωριζόταν σε τρεις φατρίες: την 26η, την 27η και 28η. Κάθε μια από αυτές τις φατρίες είχαν διαφορετικό ρόλο, η 26η ήταν υπεύθυνη για τη συγκέντρωση των χρημάτων, η 27η για τη λήψη των αποφάσεων και την τήρηση των δικών τους νόμων και στην 28η βρίσκονταν οι πολεμιστές.

Η συμμορία θεωρείται η πιο επικίνδυνη του κόσμου εξαιτίας της επιρροής που έχει εντός και εκτός του χώρου των φυλακών και επειδή είναι γνωστή για τις δολοφονίες φυλάκων και διευθυντών. Μάλιστα, το 50% των φρουρών των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει δεχθεί επίθεση από τα νέα μέλη της συμμορίας, ως σύμβολο υπακοής στους ανωτέρους.

Αρχηγός της 28η φατρίας είναι ο John Mongrel, που εικάζεται πως ευθύνεται για περισσότερους από 1.000 θανάτους.

Bέβαια υπάρχουν και άλλες συμμορίες στον πλανήτη που προκαλούν τον ίδιο και μπορεί περισσότερο τρόμο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου