Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Σταφιδόνερο για καθαρισμό του ήπατος και γρηγορότερο μεταβολισμό


Έχετε ακούσει ποτέ για όλα τα οφέλη στην υγεία του σταφιδόνερου; Αυτό το ασυνήθιστο ποτό είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας, δεδομένου ότι προάγει την υγεία του ήπατος.
Ποιο είναι το μυστικό του ποτού αυτού που ονομάζεται σταφιδόνερο;
Το σταφιδόνερο ενθαρρύνει ορισμένες βιοχημικές διεργασίες στο ήπαρ που βοηθούν στην αποτελεσματικότερη απεξάρτηση του κυκλοφορικού συστήματός σας.
Το μεγαλύτερο μυστικό για το σταφιδόνερο είναι οι ίδιες οι σταφίδες, και αν ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία για τέσσερις ημέρες θα παρατηρήσετε ότι η πέψη σας θα βελτιωθεί και θα αισθανθείτε πιο ενεργοί και λιγότερο κουρασμένοι.
Οι γιατροί συστήνουν συχνά κατανάλωση σταφίδας το πρωί για καλύτερη γενική υγεία. Οι σταφίδες εξαλείφουν την κακή χοληστερόλη, μειώνουν τα τριγλυκερίδια, βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και επιταχύνουν τον μεταβολισμό.
Είναι μια φυσική πηγή ιχνοστοιχείων και βιταμινών, αλλά το αποτέλεσμα αυξάνει σημαντικά αν πίνουμε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει σταφίδες. Οι σταφίδες και το σταφιδόνερο έχουν χρησιμοποιηθεί στην λαϊκή ιατρική για την πρόληψη της εκδήλωσης διαφόρων παθήσεων της καρδιάς και του ήπατος.




Πώς να προετοιμάσετε σταφιδόνερο;


Θα χρειαστείτε:
400 ml (2 φλιτζάνια) νερό
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) σταφίδες
- Επιλέξτε προσεκτικά τις σταφίδες ώστε να αποφύγετε αυτές που φαίνονται πιο ελαφριές και πολύ γυαλιστερές, διότι σημαίνει ότι δεν είναι φυσικές και είναι το αποτέλεσμα πολλών χημικών διεργασιών, ειδικά όσον αφορά την εμφάνισή τους. Επιλέξτε τις πιο σκούρες σταφίδες που δεν είναι ούτε πολύ σκληρές ούτε πολύ μαλακές.
-Πλένουμε τις σταφίδες προσεκτικά και τις βάζουμε στην άκρη.
-Ζεσταίνουμε δύο ποτήρια νερό μέχρι να βράσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Για αυτήν την συνταγή, είναι υψίστης σημασίας να αφήσετε τις σταφίδες να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
-Το επόμενο πρωί, στραγγίζουμε το νερό και το ζεσταίνουμε ξανά. Μπορούμε να το καταναλώνουμε ζεστό ή χλιαρό, αλλά είναι σημαντικό να το πίνουμε με άδειο στομάχι αμέσως μόλις ξυπνήσουμε. Παίρνουμε πρωινό μισή ώρα αργότερα.
- Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για αρκετές ημέρες στην σειρά, τουλάχιστον τέσσερις. Μόλις μετά από δύο ημέρες, θα παρατηρήσετε ότι το στομάχι σας λειτουργεί καλύτερα και θα έχετε περισσότερη ενέργεια. Το ρόφημα ιδιαίτερα συνιστάται για εκείνους που προσπαθούν να χάσουν κάποια κιλά.
Μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε μήνα.
myhealthyfeed


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου