Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πώς να φτιάξετε χυμό αλόης για φαρμακευτικές θεραπείες




Η αλόη αποτελεί ένα φαρμακευτικό φυτό, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και συνιστάται σε αρκετές θεραπείες υγείας κι ομορφιάς. Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και φυτοστερόλες, που δίνουν όλα τους τα οφέλη για την υγεία μας και βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.


Παρόλο που η αλόη μπορεί να μας ωφελήσει όταν χρησιμοποιούμε κατευθείαν το τζελ της, μπορούμε επίσης να φτιάξουμε χυμό αλόης για διάφορες φαρμακευτικές χρήσεις. Αυτός ο χυμός συγκεντρώνει όλα τα οφέλη της αλόης και εφοδιάζει το σώμα με πολλά θρεπτικά συστατικά για τη βελτίωση της υγείας.
Ποιες είναι οι ιδιότητες της αλόης;



Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, κολλώδη ουσία, τανίνες, αιθέρια έλαια, λιπαρά οξέα (ελαϊκό και το λινελαϊκό) και αμινοξέα.
Έχει την ικανότητα να αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος.
Έχει πεπτικές ιδιότητες.
Δρα σαν ισχυρό αποτοξινωτικό.
Ρυθμίζει την αναγέννηση των εσωτερικών ιστών.
Καταπολεμά τους ιούς, τα βακτήρια και τους μύκητες.
Αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση.
Δρα σαν ένα αναλγητικό (παυσίπονο)
Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.


Πώς να φτιάξετε φαρμακευτικό χυμό από αλόη

Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία του χυμού αλόης, είναι πολύ σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το φρέσκο τζελ της αλόης θα οξειδωθεί πολύ γρήγορα, μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα. Για αυτόν το λόγο, ενδείκνυται να το χρησιμοποιήσετε άμεσα και να το δουλέψετε αμέσως μόλις ανοίξετε το φύλλο.
Κόβετε τα εξωτερικά αγκάθια του φύλλου με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Μόλις το κάνετε αυτό, να πλύνετε αμέσως το μαχαίρι. Διαχωρίζετε το κοτσάνι και παίρνετε το τζελ που περιέχει.
Βάζετε αρκετή ποσότητα τζελ από αλόη στο μπλέντερ, προσθέτετε λίγο χυμό εσπεριδοειδών (από πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ, για παράδειγμα) και στο τέλος αλέθετε όλα τα υλικά για λίγα λεπτά. Ο χυμός από εσπεριδοειδή ενδείκνυται καθώς σταθεροποιεί γρήγορα το εκχυλισμένο τζελ αλόης, δίνοντάς του καλύτερη γεύση.
Τοποθετήστε το συμπυκνωμένο χυμό σε ένα δοχείο που σφραγίζει, καταψύξτε το κι έπειτα χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό για να φτιάξετε χυμό αλόης.
Ο χυμός από αλόη μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη για περισσότερο από μια εβδομάδα. Ωστόσο, για να λάβετε τα πιο σημαντικά οφέλη του, συνιστάται να το πίνετε απλά ανά δύο μέρες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χυμό από αλόη για φαρμακευτική χρήση;


Αυτός ο χυμός από αλόη είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία. Ο χυμός αυτός είναι καλός για την καταπολέμηση ασθενειών κι επίσης λειτουργεί σαν θεραπεία για μια ποικιλία προβλημάτων που ταλαιπωρούν την υγεία σας.
Η συνηθισμένη ενδεδειγμένη δόση είναι 2 κουταλιές της σούπας, από μια έως τρεις φορές την ημέρα, μόνη της ή σε χυμό.
Για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας
Ο χυμός από αλόη έχει καθαρτική επίδραση, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Ένα ποτήρι από αυτόν τον χυμό σε άδειο στομάχι θα βελτίωση την πέψη και την εντερική λειτουργία.

Εντερικά προβλήματα
Ο χυμός από αλόη μπορεί να ληφθεί για την καταπολέμηση των γαστρεντερικών προβλημάτων, τέτοιων όπως , το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, εφόσον δρα σαν ρυθμιστής για τα έντερα και τα έλκη.

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και άλλα βασικά θρεπτικά στοιχεία που οχυρώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα προλαμβάνοντας διάφορους τύπους ασθενειών. Επίσης, διεξάγονται μελέτες για να διαπιστωθεί αν το περιεχόμενό της σε αντιοξειδωτικά, βήτα-σιτοστερόλη, βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, ψευδάργυρο και σελήνιο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αντικαρκινική τροφή. Ωστόσο, ακόμη δεν διατίθενται επαρκή επιστημονικά στοιχεία.
Για την καταπολέμηση του διαβήτη

Ο χυμός από αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, αν έχετε διαβήτη και θέλετε να πίνετε αυτόν το χυμό, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ώστε να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες.
Παρενέργειες από το χυμό αλόης
Ο χυμός αλόης έχει πολύ λίγες παρενέργειες, αλλά σε μερικούς ανθρώπους θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες. Ανάμεσα σε αυτές τις παρενέργειες είναι:
Η απώλεια ηλεκτρολυτών, η καθυστέρηση της επουλωτικής διαδικασίας και μια αλλαγή στο χρώμα των ούρων σε ένα πιο ροζ τόνο.
Ανισορροπία υγρών του σώματος.

Εντερικές κράμπες.
Επιπλέον, θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η νόσος του Κρον, εντερικά προβλήματα, εκείνοι που είναι σε έμμηνο ρύση ή έχουν κολίτιδα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν δοκιμάσετε το χυμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου