Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τούρκος αστυνομικός δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα! (βίντεο + LIVE news)





(Ανανέωση 19:06) Δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα με πυροβολισμούς εξ επαφής Τούρκο Αστυνομικό που όπως φάινεται είναι και φανατικός ισλαμιστής ο οποίος φώναζε ο «Αλλάχ είναι μεγάλος».

Η δολοφονική επίθεση έγινε στο κέντρο μοντέρνας τέχνης στην Άγκυρα όπου ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρει Καρλόφ παρακολουθούσε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο«Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων».

Ο δράστης που φορούσε κοστούμι, μπήκε ανενόχλητος στο χώρο της ομιλίας και μόλις ανέβηκε ο Αντρέι Καρλόφ στο βήμα έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης επέδειξε αστυνομική ταυτότητα για να εισέλθει στο κτίριο.


Τούρκος δημοσιογράφος της Hurriyet, ο οποίος βρισκόταν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αναφέρει πως ο ένοπλος αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα προκειμένου να προκαλέσει πανικό στην αίθουσα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε τον Ρώσο πρέσβη.

Ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Α. Καρλόβ εκπροσωπούσε τη Ρωσία στην Τουρκία από το 2013, ενώ νωρίτερα, το CNN Turk μετέδωσε πως από την επίθεση υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές και φώναζε: «Βγείτε έξω!», ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άνδρας έλεγε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ».

Μετά τη φονική επίθεση, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ενώ ο πρεσβευτής εκφωνούσε την ομιλία του, ένας ψηλός άνδρας που φορούσε κοστούμι πυροβόλησε πρώτα στον αέρα και μετά κατά του πρεσβευτή. Είπε κάτι για το Χαλέπι και για εκδίκηση», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας λίγη ώρα μετά τη φονική ενέδρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, ο ένοπλος είπε: «Όσο τα κράτη μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα νιώσετε ασφάλεια. Όποιος έχει μερίδιο για τη σφαγή στη Συρία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

Ρώσοι αξιωματούχοι μιλώντας στην τουρκική Hurriyet δήλωσαν πως πίσω από τη φονική επίθεση βρίσκεται μέλος εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Αρχικά, συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες σχετικά με τον ένοπλο, καθώς δημοσιεύματα τον ήθελαν να παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα διευκρίνισαν πως ο δράστης δέθηκε πυρά αστυνομικών και έπεσε νεκρός.

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακούγονταν για περίπου 25 λεπτά πυροβολισμοί, ενώ γίνονταν επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων για τη σύλληψη του δράστη. Πληροφορίες της Hurriyet αναφέρουν ότι ο αστυνομικός έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φώναζε «Δεν θα βγω από εδώ ζωντανός, μην με πλησιάζετε!»

Ο δήμαρχος της Άγκυρας κατηγόρησε την οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν τον υπ’αριθμόν ένα εχθρό του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Ο δράστης. Τούρκος αστυνομικός με το όνομα Mert Altintas, 22 ετών. Υπηρετούσε στην τουρκική αστυνομία από το 2014.







Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου