Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Το πρώτο επανδρωμένο ρομπότ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ



Φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα για να δούμε ρομπότ να εντάσσονται στη ζωή μας. Η νοτιοκορεατική εταιρεία Hankook Mirae Technology κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο διαθέτει δύο μεταλλικούς βραχίονες που ζυγίζουν περίπου 130 κιλά έκαστος.

Το Method-2 είναι το πρώτο επανδρωμένο δίποδο ρομπότ στον κόσμο
Το Method-2 έχει ύψος περίπου 4 μέτρα, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 1.300 κιλά. Η εταιρεία έχει δαπανήσει από το 2014, οπότε και ξεκίνησε η ανάπτυξή του, περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ομάδα σχεδιασμού συμμετείχε και ο Βιτάλι Μπουλγκάροφ, ο οποίος είχε σχεδιάσει τον Ρόμποκοπ και τα ρομπότ από την ταινία «ο Εξολοθρευτής».

«Το Method-2 είναι το πρώτο επανδρωμένο δίποδο ρομπότ στον κόσμο και είναι κατασκευασμένο ώστε να λειτουργεί σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες και περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε χωρίς προστασία» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιανγκ Ζιν-Ξο.








Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget, πιθανές χρήσεις του συγκεκριμένου ρομπότ στο μέλλον θα περιλαμβάνουν τη μετακίνηση μεγάλων φορτίων, καθώς και τη χρήση του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αναλυτές εικάζουν ότι μελλοντικά πιθανόν αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τον τομέα της κατασκευής κτηρίων.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου