Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Yasuhiro Yamashita, ένας αληθινός θρύλος… (VIDEO) !!



Ο Yasuhiro Yamashita για τους ανθρώπους των πολεμικών τεχνών και δη για τους Τζουντόκα είναι μύθος. Από μικρή ηλικία ο Yamashita έδειχνε έφεση στις πολεμικές τέχνες και ήδη στο γυμνάσιο είχε μαύρη ζώνη!

Ο Κano Jigoro τον ανακάλυψε σε σχολικούς αγώνες και είδε στα μάτια του έναν πρωταθλητή. Έναν άνθρωπο που μετά αποκάλεσαν Μοχάμεντ Άλι του Τζούντο. Μετά από μία σειρά γεμάτη νίκες και πρωταθλητισμό, μέχρι τα φοιτητικά του χρόνια, όλοι πλέον έβλεπαν πως ο μικρός τότε Yamashita, είναι γεννημένος πρωταθλητής. Μάλιστα ήταν ο νεότερος τζουντόκα που συμμετείχε στο ιαπωνικό πρωτάθλημα Τζούντο το 1977 όντας 19. Δύο χρόνια αργότερα πήρε το χρυσό μετάλλιο. Βέβαια η καριέρα του δεν ήταν μόνο επιτυχίες. Το 1980 τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Kani Basami , ο οποίος τον τραυμάτισε αντικανονικά και το παιχνίδι έμεινε στην ισοπαλία.

Στους Ολυμπιακούς του 1984 στο Λος Άντζελες ο Yamashita αγωνίστηκε τραυματίας, ωστόσο εκεί έλαμψε το άστρο του. Ο τραυματισμός του ουδόλως τον εμπόδισε να φτάσει στη κορυφή του βάθρου. Εξάλλου η νίκη του σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό κόντρα στον Αιγύπτιο Mohamed Ali Rashwan, συγκίνησε όλο τον πλανήτη και τον ανήγαγαν σε εθνικό ήρωα στην Ιαπωνία. Να αναφέρουμε εδώ πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τραυματιστεί στο δεξί του πόδι, ωστόσο ο Αιγύπτιος δεν του επιτέθηκε στο συγκεκριμένο πόδι ώστε να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ και τιμήθηκε με την σειρά του και εκείνος με βραβείο ήθους.

Στα 28 του ο Yamashita τιμήθηκε από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό και στα 28 του είχε φτάσει στο απίστευτο ρεκόρ των 203 νικών! Εκεί έβαλε τέλος στην καριέρα του λόγω τραυματισμών. Φυσικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έμεινε στα αζήτητα, αφού αποσύρθηκε σε αυτή την ηλικία και από τον ρόλο πλέον του προπονητή και σύμβουλου της ιαπωνικής ομοσπονδίας βοήθησε το άθλημα να εκτοξευτεί.















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου