Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ! Στόχος επίθεσης το Κοινοβούλιο – Το έκαναν φύλλο και φτερό – 4 νεκροί, πολλοί τραυματίες (Βιντεο)




Συναγερμός σήμερα στο Λονδίνο και ειδικά στην περιοχή γύρω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο μετά από αιματηρή επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να σφραγιστεί το κτίριο και να διακοπούν οι εργασίες του.

Τέσσερα άτομα τουλάχιστον έχασαν τη ζωή τους – ανάμεσά τους μια γυναίκα ο δράστης και ο αστυνομικός που τραυμάτισε ο δράστης – και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στη γέφυρα. Μάρτυρες μιλούν για έναν μεσήλικα Ασιάτη ο οποίος οδηγούσε ένα 4Χ4 και αναφέρουν ότι υπήρχε ένα σώμα στο νερό μετά την επίθεση. Αργότερα έγινε γνωστό ότι από το νερό ανασύρθηκε ζωντανή μια γυναίκα η οποία μάλλον έπεσε στο νερό για να σωθεί. Η αστυνομία κάνει λόγο για 20 τραυματίες από την επίθεση. Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Γάλλοι υπήκοοι με δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς και τρεις αστυνομικοί. Το Παρίσι στέλνει αεροπλάνο στο Λονδίνο στο οποίο θα επιβαίνουν οι οικογένειες των τραυματιών. Οκτώ από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Kings College του Λονδίνου, με την κατάσταση δύο εξ αυτών να είναι κρίσιμη. Οι Αρχές δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό μέχρι αποδείξεως του εναντίου.



Μαρτυρίες έκαναν λόγο για άνδρα που έφτασε στην πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δύο μαχαίρια. Τότε επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο αστυνομικός κατέληξε στο σημείο παρά τις τιτάνιες προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του η σημαία της Scotland Yard κυματίζει μεσίστια. Νωρίτερα μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ το οποίο οδηγούσε ο άνδρας που στη συνέχεια πήγε στην είσοδο του Ουεστμίνστερ. Οι αρχές έχουν συλλάβει δύο άτομα σε σχέση με το περιστατικό στη γέφυρα.



Πάντως όλα δείχνουν πως οι Αρχές περίμεναν κάποιο χτύπημα καθώς τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει πολύ έντονη η αστυνομική παρουσία σε σημεία όπου κινείται πολύς κόσμος όπως εμπορικά κέντρα και μετρό.



Περίπου 300-400 βουλευτές βρίσκονται αυτήν την στιγμή εντός του βρετανικού Κοινοβουλίου. Οι βουλευτές έχουν λάβει οδηγία να παραμείνουν στα γραφεία τους ή στην αίθουσα της Ολομέλειας της βρετανικής Βουλής. Αστυνομικοί με σκυλιά ερευνούν μήπως εντοπίσουν βόμβες ή εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλά και πιθανό δεύτερο δράστη. Ανάμεσα στους επισκέπτες της βρετανικής Βουλής την ώρα της επίθεσης, βρίσκονταν και μικρά παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα τριών ετών. Στο μεταξύ η Αστυνομία που έχει αποκλείσει την περιοχή απομακρύνει τουρίστες, εργαζόμενους και περαστικούς προς την πλατεία Τραφάλγκαρ. Ακόμη έχουν αποκλειστεί όλα τα τουριστικά σημεία της περιοχής μεταξύ αυτών και το London Eye.

Κόσμος έτρεχε στους δρόμους πανικόβλητος, μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία.



Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τα δύο περιστατικά και συνεχίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την ανησυχητική κατάσταση στο Λονδίνο ότι είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια αν του ζητηθεί και ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώνεται συνεχώς.

Trump reacts: “Hearing some big news having to do with London. It just happened.”








Για το περιστατικό θα συνέλθει με εντολή της Μέι η κυβερνητική Επιτροπή Κρίσεων Cobra παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και φυσικά της αστυνομίας . Πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν σφραγιστεί και άλλα κτίρια εκτός από το Κοινοβούλιο.

Ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Μπ. Τζ. Χάρινγκτον, είπε ότι υπάρχουν αστυνομικοί τραυματίες και πώς δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές του Λονδίνου.



Η αστυνομία δεν γνωρίζει εάν τα περιστατικά έχουν τελειώσει. Έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για ευρύτερη εκκένωση του Λονδίνου, εάν χρειαστεί. Η αστυνομία, μέσω Twitter, καλεί όσους πολίτες έχουν φωτογραφίες ή βίντεο από το σημείο της διπλής επίθεσης, να τα θέτουν στη διάθεσή της.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν και οι φωτογραφίες με το ματωμένο πρόσωπο του βουλευτή του Τομπάιας Έλγουντ. Ο υπουργός που έχει υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις έσπευσε άμεσα στο σημείο που κείτονταν ο τραυματισμένος αστυνομικός που κατέληξε και προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή κάνοντας μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή. Για την ιστορία ο Έλγουντ έχασε τον αδελφό του στα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Μπαλί το 2002.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου