Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Υβρίδια ανθρώπων και ζώων, η αλήθεια που μας κρύβουν





Ο Θεός εκφράζεται μέσα από όλα τα πράγματα, ο διάβολος μόνο μέσα από τον άνθρωπο.
Paul Carvel, Βέλγος συγγραφέας & γνωμικογράφος


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Πολιτικός Συντάκτης

Στο πρώτο επεισόδιο της δέκατης σεζόν της σειράς επιστημονικής φαντασίας x-files,μια ιδιαίτερη δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό σειρά και με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές, οι πράκτορες Fox Mulder και Dana Scully έρχονται αντιμέτωποι με μια ιστορία γενετικών πειραμάτων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πειράματα που γίνονται σε κάποια μυστική βάση, η σειρά αφήνει να εννοηθεί ότι λαμβάνουν χώρα στη βάση Area 51, και αφορούν τη δημιουργία ανθρώπινων υβριδίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που σειρές επιστημονικής φαντασίας ασχολούνται με ανθρώπινα υβρίδια. Αυτό που ελάχιστοι από μας γνωρίζουν είναι ότι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, χάρη στην εξαιρετική πρόοδο στον τομέα της γενετικής τροποποίησης, είναι πλέον σε θέση να κάνουν υβριδικά πειράματα που κάποτε φάνταζαν αδιανόητα.


Με τον όρο υβρίδιο αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμοιων ατόμων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο. Στις αγροτικές καλλιέργειες για παράδειγμα, αγρότες και γεωπόνοι χρησιμοποιούν τον όρο για τις διαφορετικές ποικιλίες του ίδιου είδους (π.χ. καλαμπόκι) που συνήθως έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ή πιο ανθεκτικά φυτά. Υπάρχουν παραδείγματα υβριδίων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο όπως είναι η υβριδογενής ελάτη. Πρόκειται για είδος που αποτελεί υβρίδιο μεταξύ της λευκής και της Κεφαλληνιακής ελάτης. Το συναντάμε από τη Στερεά Ελλάδα ως τα βόρεια σύνορά μας.






Με φυσικό τρόπο δημιουργήθηκε και ο «coywolf», που αποτελεί μια μίξη λύκου με κογιότ και σκύλο.Το «coywolf», όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες ζυγίζει 25 κιλά, δηλαδή είναι δύο φορές μεγαλύτερο από το κογιότ. Διαθέτει μεγαλύτερα σαγόνια και δυνατότερους μύες από τον πρόγονό του, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσει στη μονομαχία με τα ελάφια. Το 10% του DNA του προέρχεται από τον σκύλο, ενώ το 25% από τον λύκο. Συνεπώς, το κογιότ θεωρείται το κυρίαρχο είδος καταγωγής του, σύμφωνα με την έρευνα του Javier Monzón από το πανεπιστήμιο «Stony Brook» στη Νέα Υόρκη. Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, το DNA του σκύλου σημαίνει ότι το «coywolf» μπορεί να αναπτύξει δεσμούς με τους ανθρώπους καλύτερα από ό,τι ένας λύκος ή ένα κογιότ.

Οι επιστήμονες, όμως, πιστεύουν ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν φτάσει πλέον στο «σημείο καμπής» όπου εκτός από τα υβρίδια που δημιουργήθηκαν φυσικά, μέσα από τα γενετικά πειράματα και τη δημιουργία τεχνητών υβριδίων θα μπορέσουν να οδηγηθούν σε νέες ιατρικές θεραπείες.Ήδη ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin και στο Πανεπιστήμιο του Rochester έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για νευρωνικά ανθρώπου-ζώουΟι ερευνητές από το Wisconsin με ένεση ανοσοτοξίνης στα ποντίκια καταστρέφουν ένα μέρος του εγκεφάλου τους τον ιππόκαμπο, που σχετίζεται με τη μάθηση, τη μνήμη και τη χωρική λογική, και την μετατροπή τους σε ημι-αμοιβάδες και στη συνέχεια αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα κύτταρα με τα κύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα.


Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής DailyMAIL, τον Ιούλιο του 2011, το οποίο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Daniel Martin και Simon Caldwell, «150 υβριδικά έμβρυα ανθρώπων-ζώων» έχουν δημιουργηθεί σε βρετανικά εργαστήρια. Όπως αποκαλύπτει το άρθρο, τα συγκεκριμένα υβρίδια ανθρώπων ζώων δημιουργήθηκαν μυστικά από το 2008 και έπειτα, με σκοπό οι επιστήμονες να βρουν θεραπείες σε ασθένειες. Τα πειράματα νομιμοποιήθηκαν χάρη στο 2008 Human Fertilisation Embryology Act, νόμο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου που αναθεώρησε τον παλαιότερο του 1990. Δημιουργήθηκαν λοιπόν «υβρίδια» (hybrids) όπου ένας ανθρώπινος πυρήνας εμφυτεύτηκε μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και «χίμαιρες» (chimeras) όπου ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων. Τρία εργαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, King’s College London, Newcastle University και Warwick University, χορήγησαν άδειες για τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων υβριδικών πειραμάτων, έχοντας ως επιχείρημα πως οι τεχνικές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας σειράς από ανίατες ασθένειες.


Σε ανάλογες αποκαλύψεις προέβη και ο Αμερικανός δημοσιογράφος- ραδιοφωνικός παραγωγός, Alex Jones όταν δημοσίευε σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα του Infowars τονίζοντας πως οι επιστήμονες δικαιολογούν την ανάμιξη του DNA των ανθρώπων και των ζώων με τον ισχυρισμό ότι θα τους βοηθήσει να «θεραπεύσουν ασθένειες» και να «θρέψουν τον κόσμο» στην περίπτωση των υβριδικών τροφίμων, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλη αυτή η γενετική τροποποίηση είναι μια τεράστια απειλή για την ανθρώπινη φυλή. Για τον Jones είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να «πολεμήσουν την ασθένεια» ή να «ενισχύσουν» τις ικανότητές τους. Ο πειρασμός να εισαχθούν τα γονίδια των ζώων ή των φυτών σε ανθρώπους με σκοπό τη δημιουργία υπερ ανθρώπων ή σούπερ αθλητών και «σούπερ στρατιωτών ανώτερης φυλής» σίγουρα θα αποδειχθεί πάρα πολύ δελεαστικός.










Στις ΗΠΑ μέσω του Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), ενός οργανισμού του Υπουργείου Άμυνας, που εγκρίθηκε το 1958 από τον πρόεδρο Eisenhower με σκοπό να αντιμετωπίσει την απειλή των Σοβιετικών στο διάστημα, πραγματοποιούνται πειράματα γενετικής με σκοπό να δημιουργηθεί ο «καλύτερος στρατιώτης». Σε μια προσπάθεια να κάνουν πραγματικότητα τον μεταλλαγμένο Captain America έχουν προχωρήσει σε σχετικά πειράματα υπό άκρα μυστικότητα. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος PaulPHILIPS σε άρθρο του πριν από μερικούς μήνες στο Activist Post : «η γενετική τροποποίηση των συγκεκριμένων ανθρώπινων γονιδίων θα δώσει στους στρατιώτες ορισμένα χαρακτηριστικά πλεονεκτικά στο πεδίο της μάχης, δίνοντας αφορμή για τις πιο εκπληκτικές ικανότητες και επιδόσεις.» Δημιουργούν με άλλα λόγια τους υπερ- ήρωες στρατιώτες του μέλλοντος που θα μπορούν να τρέξουν, να πολεμήσουν, να αντέξουν τις κακουχίες και την κούραση χωρίς να δείχνουν κανένα έλεος στο πεδίο της μάχης.



Τα γενετικά πειράματα για τον υβριδικό ή μεταλλαγμένο (γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι ζωντανοί οργανισμοί ο οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά με την προσθήκη ήΑΦΑΊΡΕΣΗ γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη) στρατιώτη αποδεικνύονται, όπως αναφέρει το Activist Post, και από τα κονδύλια χρηματοδότησης που παρέχει ο οργανισμός DARPA, άρα το Πεντάγωνο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσω του οργανισμού DARPA δόθηκε επιχορήγηση 40 εκατ. δολάρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και σ' αυτό της Πενσυλβανία για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που να ελέγχουν την μνήμη. Παράλληλα 9,9 εκατ. δολάρια δόθηκαν στο Institute for Preclinical Studies του Πανεπιστημίου του Τέξας προκειμένου να αναπτύξει κάποιο μέσο επιβίωσης του στρατιώτη σε περίπτωσημεγάλης απώλειας αίματος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που εξετάζουν είναι να τροποποιήσουν γενετικά τους στρατιώτες προκειμένου να μπορούν, όταν χρειάζεται, να πέφτουν σε χειμερία νάρκη,όπως συμβαίνει με διάφορα ζώα στη φύση για ανάκτηση δυνάμεων και οικονομία τροφής. Σύμφωνα με έρευνες υπάρχει ένα γονίδιο σε σκίουρους που παράγει ένα ένζυμο στο πάγκρεας το οποίο επιτρέπει αυτή την ικανότητα, δηλαδή να εισέρχεται αυτοβούλως ο οργανισμός σε νάρκη. Αυτό το γονίδιο υποστηρίζεται ότι μπορεί να ληφθεί από τον σκίουρο και να εισαχθεί σε στρατιώτες.










Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά, πέρα από το ηθικό ερώτημα της δημιουργίας στρατιωτών παρόμοιων με το Τέρας του Φρανκενστάιν και της προσπάθειας του ανθρώπου να αντικαταστήσει τη φύση και τον Θεό. Ποιες οι συνέπειες στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στον άμαχο πλυθυσμό; Ποιος θα είναι αυτός που θα ελέγχει τη μνήμη των στρατιωτών; Υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε σκηνές από την ταινία Total Recall όπου το πρότυπο του απόλυτου στρατιώτη πρωταγωνιστή, ο Arnold Schwarzenegger είχε δεχτεί ψεύτικα εμφυτεύματα μνήμης; Τι γίνεται με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες και την εξάπλωση των γονιδίων αυτών από γενιά σε γενιά; Τι θα γίνει σε περίπτωση μη αναστρέψιμης βλάβης; Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι το υβρίδιο-μεταλλαγμένο ον δεν θα ξεφύγει προκειμένου να περιπλανιέται ως άλλο Τέρας στη γνωστή νουβέλα της Αγγλίδα συγγραφέας Μαίρη Σέλεϊ;


Προφανώς, όλα αυτά τα ερωτήματα δεν απασχολούν το Πεντάγωνο των ΗΠΑ που έχει ως σκοπό του τους γενετικά τροποιημένους στρατιώτες. «Σούπερ στρατιώτες» που θα είναι σε θέση να αναγεννήσουν τα άκρα τους που θα έχουν καταστραφεί από εχθρικά πυρά και να ζήσουν μακριά από αποθέματα λίπους/φαγητού για ακραία χρονικά διαστήματα όπως εξηγεί ο Αμερικανός συγγραφέας και ερευνητής Anthony Gucciardi.ΑΝ και αρκετοί στις ΗΠΑ θεωρούνότι οι όποιες αναφορές στα πειράματα της DARPA αναγάγονται στη σφαίρα της φαντασίας και της συνομωσίας, ο οργανισμός δαπανά σε χρηματοδοτήσεις γενετικά τροποιημένων ερευνών 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ήδη έχει ανακοινωθεί επισήμως πως οι έρευνες για τη μετάδοση εικόνας στον οφθαλμό του στρατιώτη μέσω μη επανδρομένων αεροσκαφών (drones) ήταν επιτυχημένες. Σύμφωνα με τον Anthony Gucciardi όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο project 2045, ένα σχέδιο που μελετά την παράταση ζωής και την αθανασία. Ιδρύθηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία Dmitry Itskov το Φεβρουάριο του 2011 με τη συμμετοχή Ρώσων ειδικών στον τομέα των νευρωνικών διεπαφών,της ρομποτικής και των τεχνητών οργάνων. Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα τους είναι «να δημιουργήσουμε τις τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μεταφορά της προσωπικότητας ενός ατόμου σε ένα πιο προχωρημένο μη-βιολογικό φορέα και την παράταση της ζωής στο σημείο της αθανασίας». Μέχρι στιγμής αρκετοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να ζήσουν για πάντα και είναι να χρηματοδοτήσουν τις όποιες έρευνες (ακόμη και με ανθρώπινα υβρίδια αναρωτιόμαστε από την πλευρά μας) προκειμένου να επιτύχουν την πολυπόθητη αθανασία. Σύμφωνα με το Tech Insider στη λίστα των πλουσίων συγκαταλλέγονται ο Peter Thiel, ιδρυτής του PayPal, o Larry Ellison της Oracle, ο Sergey Brin της Google, o Mark Zuckerberg του Facebook και αρκετοί ακόμη γκουρού της τεχνολογίας και της παγκόσμιας ελίτ.


Την ίδια ώρα, περίπου 123.000 Αμερικανοί βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να λάβουν δωρεά οργάνων.Όπως αναφέρει ο δρ.Anthony Regalado προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση για το συκώτι, την καρδιά και άλλα όργανα, κάποιοι επιστήμονες σε ερευνητικά εργαστήρια πειραματίζονται σε ζώα με την προσθήκη ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων σε έμβρυα χοίρων και προβάτων.Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δημόσιες αντιδράσεις, υπό άκρα μυστικότητα όπως αναφέρει το Technology Review, στα εργαστήρια επιστήμονες εργάζονται σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις εγκυμοσύνης χοίρων από ανθρώπους ή προβάτων από ανθρώπους, θυμίζοντας την ταινία του 1996 «The Island of Doctor Moreau»,που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστότημα επιστημονικής φαντασίας του 1896 του H. G. Wells όπου ένας τρελός επιστήμονας δημιουργεί υβρίδια ανθρώπου-ζώου. Το National Institutes of Health των ΗΠΑ είχε δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν θα χρηματοδοτήσει αυτού του είδους τις μελέτες θέλοντας να δώσει ένα τέλος στα διάφορα σενάρια.



Στο μεταξύ, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Scientific American o Ισπανός βιολόγος Juan Carlos Izpisua Belmonte του Salk Institute της Καλιφόρνιας αποκάλυψε πως ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε την ευλογία του για ηθικούς λόγους στη δημιουργία τεχνητών οργάνων με υβριδικά μέσα για το καλό της επιστήμης. Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων με το Βατικανό να προχωρά σε σχετική επίσημη ανακοίνωση. Ο αιδεσιμότατος Federico Lombardi δήλωσε στο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «είναι απολύτως αβάσιμη η είδηση ότι ο Πάπας έχει αποφανθεί θετικά για αυτό το είδος της έρευνας». Ο ίδιος ο Ποντίφικας από την πλευρά του, βέβαια, δεν προέβη σε κάποια διάψευση αφήνοντας ίσως να αναρωτιέται ο πολίτης για την ορθότητα των λόγων του Ισπανού βιολόγου και τον σκοπό που εξυπηρετούν όλα αυτά..


Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της Καθολικής ή της Ορθόδοξης Εκκλησίας για το project «Blue Brain» του 47χρονου Ισραηλινού καθηγητή από τη νότια Αφρική, Χένρι Μάρκραμ που ανακοίνωσε πως η ομάδα του σκοπεύει να δημιουργήσει τον πρώτο εγκέφαλο τεχνητής συνείδησης και νοημοσύνης μέχρι το 2018.Το πρόγραμμα «Blue Brain» του καθηγητή Μάρκραμ θεωρείται ως μία από τις εξοχότερες προσπάθειες στην επιστημονική ιστορία.Ο καθηγητής Μάρκραμ πιστεύει, ωστόσο, πως ο τεχνητός εγκέφαλος θα αχρηστεύσει τη ζωοτομή, θα νικήσει τις νοητικές ασθένειες και θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ευφυΐα μας και την ικανότητα εκμάθησης.Ουσιαστικά, το όλο εγχείρημα του Μάρκραμ είναι να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο εγκεφάλου -ξεκινώντας με τον εγκέφαλο ενός αρουραίου, και εν συνεχεία με έναν ανθρώπινο εγκέφαλο- σε έναν από τους ισχυρότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του κόσμου.

Όπως ελπίζει, θα δημιουργηθεί ένας ευαίσθητος εγκέφαλος, που θα μπορεί να σκέφτεται, να κρίνει, να εκφράζει επιθυμία, να επαναφέρει αναμνήσεις και ίσως να ερωτεύεται, να θυμώνει, να λυπάται, να πονάει και να χαίρεται.«Μέχρι το 2018, ο τεχνητός εγκέφαλος θα είναι πραγματικότητα, υποστηρίζει ο καθηγητής με βεβαιότητα. «Χρειαζόμαστε πολλά χρήματα αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.»Σύμφωνα με την πορεία των ερευνών, μέχρι πριν από μερικούς μήνες κατάφεραν να ανακατασκευάσουν τμήμα του εγκεφάλου ενός ποντικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η έρευνα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ανθρώπινου Εγκεφάλου, το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης και το Ινστιτούτο Νευρωνικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ.



Πειράματα γενετικής των Ναζί
Ανάλογες προσπάθειες με αυτές του οργανισμού DARPA και των σημερινών ερευνητών είχαν πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια τουΒ΄Παγκόσμιου Πολέμου Γερμανοί και Ιάπωνες. Ο Χίτλερ είχε ένα όραμα, την δημιουργία της Άριας φυλής, της οποίας τα χαρακτηριστικά αποτελούν τα ξανθά μαλλιά, τα μπλε μάτια, η σωματική διάπλαση και ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης. H Άρια φυλή θα κυριαρχούσε με την ανωτερότητά της τον κόσμο.Προκειμένου να δημιουγηθεί η ανώτερη, κατά τον Χίτλερ, φυλή, πραγματοποιήθηκαν εκαντοτάδες γενετικά πειράματα. Στο Άουσβιτς, υπό τη διεύθυνση του δρ.Eduard Wirths, επιλεγμένοι κρατούμενοι υποβλήθηκαν σε διάφορα πειράματα τα οποία σχεδιάστηκαν με σκοπό να βοηθήσουν τους γερμανούς στρατιώτες σε καταστάσεις μάχης, να οδηγήσουν σε λύσεις/θεραπείες αποκατάστασης των στρατιωτών που είχαν τραυματιστεί, καθώς και για την προώθηση της φυλετικής ιδεολογίας που υποστηριζόταν από το Τρίτο Ράιχ.

Τα απάνθρωπα πειράματα ευγονικής του Γ’ Ράιχ περιελάμβαναν την ευθανασία όσων έπασχαν από νοητική στέρηση ή χαρακτηρίζονταν από το χιτλερικό καθεστώς ως «ανεπιθύμητοι» και την αποστολή των πιο ατίθασων παιδιών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. ΣτοΠΛΑΊΣΙΟ του προγράμματος, που διήρκησε ως το 1944, γεννήθηκαν συνολικά 42.000 βρέφη, τα περισσότερα εκ των οποίων πληρούσαν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη δημιουργία μίας «ανώτερης φυλής».

Το παρανοϊκό αυτό όνειρο ο Χίτλερ το ανέθεσε στον Μένγκελε. Ο Γιόζεφ Μένγκελε ήταν Γερμανός γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου και διαβόητος ιδίως για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους, τα οποία οδηγούσαν συνήθως στον θάνατό τους. Έμεινε στην ιστορία ως ο Άγγελος του Θανάτου (Todesengel von Auschwitz).Ο Μένγκελε είχε σπουδάσει ανθρωπολογία και ιατρική και έκανε το διδακτορικό στο Ινστιτούτο Κληρονομικότητας, Βιολογίας και Φυλετικής Υγιεινής. Ένας συμμαθητής του, ο Γιούλιους Ντίνσμπαχ, περιέγραψε τον Μένγκελε, μετά το 1945, ως εξής: «Δεν ήθελε απλώς να είναι επιτυχημένος, αλλά να ξεχωρίζει από την μάζα. Το πάθος του ήταν να γίνει διάσημος. Μου είπε μια φορά ότι κάποτε το όνομά του θα βρίσκεται σε λεξικό».

Ο Γιόζεφ το Μάιο του 1943 τοποθετήθηκε ως αρχίατρος στο στρατόπεδο του Άουσβιτς για να πραγματοποιήσει τα πειράματά του. Με την αποβίβαση των βαγονιών στο στρατόπεδο διάλεγε τα πειραματόζωά του και αυτούς που θα πήγαιναν στον θάλαμο των αερίων. Η εμμονή του ήταν τα δίδυμα,δοκίμασε τις θεωρίες του σε περισσότερα από 1.500 ζεύγη διδύμων, με μόνο 200 από τα 3.000 παιδιά να επιβιώνουν από τις «έρευνές» του,αφού πίστευε ότι ήταν τα τέλεια πειραματόζωα μια και έχουν πανομοιότυπη κατασκευή. Επίσης, πολλοί θεωρούν πως υπάρχει μια πνευματική και ψυχική επικοινωνία που ίσως αποδείξει την ύπαρξη άγνωστων δυνάμεων. Όταν πέθαινε το ένα τότε συνέχιζε τα πειράματα στο άλλο. Έκανε εκατοντάδες μετρήσεις κάθε σημείου του σώματος, κατέγραφε την ψυχολογική τους κατάσταση και τραβούσεΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ.


Προσπαθούσε να τους αλλάξει το φύλο με χειρουργείο, έκανε αυτοσχέδιες μεταμοσχεύσεις, μετάγγιζε το αίμα μεταξύ τους, τους υποχρέωνε σε αιμομικτικέ επαφές και εγκυμοσύνες. Επιπλέον, τα έραβε με τα όργανα τους και τα αγγεία και στο τέλος, αφού πέθαιναν με ένεση χλωροφορμίου στην καρδιά, ακροτομούνταν λεπτομερειακά και τα όργανα τα έστελνε για μελέτη και δημοσιεύσεις.

Η ομάδα του Μένγκελε έκανε σε άλλους κρατούμενους, επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη που τους άφηναν παράλυτους, τους μόλυνε με ιούς και βακτηρίδια, τους βομβάρδιζε με ακτίνες Χ, γέμιζε το σώμα τους με τεράστιες ποσότητες υγρών και τους πνεύμονες με δηλητηριώδη αέρια, τους έβαζε σε καυτά ή παγωμένα μπάνια, τους εξέθετε σε ακραίες συνθήκες κόπωσης, στέρησης και ατμοσφαιρικής πίεσης, τους ακρωτηρίαζε, δοκίμαζε δηλητήρια και χημικά αέρια και αφαιρούσε τα εσωτερικά τους όργανα, χωρίς ποτέ να χορηγεί την παραμικρή αναισθησία. Όλα αυτά προκειμένου να δημιυργήσει τα δεδομένα για τον τέλειο στρατιώτη. Είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι ο Μένγκελε δεν ενεργούσε μόνος του, αλλά είχε την υποστήριξη και τη συνεργασία μεγάλων και διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητικών κέντρων της χώρας του, τα οποία και προμήθευε με ιστούς, όργανα, αλλά και με τις χιλιάδες σελίδες των σημειώσεών του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, στα πειράματά του παρευρίσκονταν ακόμη και καθηγητές ιατρικής. Θεωρείται βέβαιο ότι το εργαστήριο του Μένγκελε αποτελούσε το κέντρο της ιατρικής έρευνας της ναζιστικής Γερμανίας.

Οι σημειώσεις του γέμισαν δύο ολόκληρα βαγόνια και στάλθηκαν σε ερευνητικά κέντρα του Βερολίνου, όπου κάηκαν λίγο πριν την εισβολή των συμμάχων.Κατά άλλους κάποια από τα βαγόνια αυτά δεν κάηκαν, αλλά πρόλαβαν να σωθούν από το Wernher von braun, τον πατέρα των βαλλιστικών πυραύλων που μετά το τέλος τουΒ΄ΠΠ μετακόμισεστις ΗΠΑ με τις σημειώσεις του για την αεροδιαστημική. Τα στοιχεία που αφορούν τα πειράματα και έχουν δει στις μέρες μας το φως της δημοσιότητας προέρχονται από τους ελάχιστους επιζώντες και από τους αιχμαλώτους γιατρούς που ήταν αναγκασμένοι να συνεργαστούν στα πειράματα, για να μη χάσουν και τη δική τους ζωή. Αναμφίβολα τα πειράματα που έγιναν στο Άουσβιτς ήταν πολύ περισσότερα και φρικιαστικότερα, αφού ένα μεγάλο μέρος τους είτε γινόταν αποκλειστικά από την ομάδα του Μένγκελε, είτε δεν επέζησε κανένας από όσους ήταν παρόντες για να τα εξιστορήσει.

Ο Μένγκελε μετά τον πόλεμο κατάφερε να διαφύγει, με πλαστή ταυτότητα, στη Λατινική Αμερική. Τελικά πνίγηκε το 1979 στη Βραζιλία, μετά από έμφραγμα που υπέστη την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα. Είχε καταφέρει να ξεφεύγει για 34 ολόκληρα χρόνια από τους κυνηγούς εγκληματιών πολέμου, επικηρυγμένος με μυθικά ποσά και αναγκασμένος να κινείται μόνο τη νύχτα σαν αγρίμι, αλλάζοντας συνεχώς τόπο κατοικίας, για να μην εντοπιστεί από τους διώκτες του. Οι προσωπικές του σημειώσεις και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε μόλις το 1992, με εξέταση του DNA των οστών του.

Ανάλογα πειράματα πραγματοποίησε και η Μονάδα 731,μια συγκαλυμμένη βιολογική και χημική έρευνα για λογαριασμό του Ιαπωνικού στρατού που έγινε κατά την διάρκεια του δεύτερου Σινο-ιαπωνικού πολέμου (1937-1945) και τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.Αυτή η μονάδα ήταν υπεύθυνη για μερικά από τα πιο διαβόητα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιήθηκαν από τους Ιάπωνες.

Μερικές από τις πολυάριθμες θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον διοικητή της μονάδας, Shiro Ishii και άλλους κάτω από την εντολή του στη Μονάδα 731 περιλαμβάνουν: ζωοτομία των ανθρώπων που ήταν εν ζωή (συμπεριλαμβανομένων των εγκύων που ήταν βιασμένες από τους γιατρούς για να μείνουν έγκυες), κρατούμενους που είχαν ακρωτηριασμένα άκρα και επανατοποθετημένα σε άλλα μέρη του σώματός τους, κρατούμενοι που είχαν μέρη του σώματός τους καταψυχθεί και αποψυχθεί για να μελετήσουν το αποτέλεσμα της γάγγραινας.Αρκετοί άνθρωποι, επίσης χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι για δοκιμές με χειροβομβίδες και φλογοβόλα.

Οι κρατούμενοι δεχόντουσαν ενέσεις με ιούς ασθενειών, (νομίζοντας ότι είναι εμβολιασμοί θεραπείας) για να μελετήσουν τα αποτελέσματα των νόσων.Για τη μελέτη των επιπτώσεων αφροδισιακών νοσημάτων χωρίς θεραπεία, άνδρες και γυναίκες κρατούμενοι είχαν μολυνθεί με σύφιλη και βλεννόρροια μέσω βιασμών και στην συνέχεια τους μελετούσαν.

Επίλογος:
Σε μια εποχή όπου τα μεταλλαγμένα και υβριδικά προϊόντα έρχονται ως η μοναδική λύση στα προβλήματα υποσιτισμού της ανθρωπότητας και αντικαθιστούν ακόμη και φυσικά προϊόντα που έχουν επάρκεια, οι χειρότεροι φόβοι των ταινιών επιστημονικής φαντασίας βρίσκονται καλά κρυμμένοι στις λεπτομέρειες των δήθεν ηθικών σκοπών. Με σημαία την μακιαβελική άποψη ο σκοπός αγειάζει τα μέσα φαίνεται πως δεν είναι μακριά η χρονική στιγμή που για να επιτύχουμε την αθανασία τα γενετικά πειράματα σε ανθρώπους θα γίνουν νόμιμα.



πηγή:

http://www.infowars.com/the-era-of-chimeras-scientists-fearlessly-create-bizarre-humananimal-hybrids/

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2017818/Embryos-involving-genes-animals-mixed-humans-produced-secretively-past-years.html

http://www.infowars.com/part-humanpart-animal-hybrid-monsters-created-by-scientists-all-over-the-planet/

http://www.activistpost.com/2015/10/darpa-genetically-modified-humans-for-a-super-soldier-army.html

https://www.youtube.com/watch?v=kUZn1Rh0HO8

http://naturalsociety.com/us-army-super-soldier-genetically-modified-humans-food-sleep/
http://news.discovery.com/tech/biotechnology/human-animal-hybrids-growing-for-organ-transplants-160111.htm

https://www.youtube.com/watch?v=kCFP_Unf6zA

https://www.inverse.com/article/10722-pope-francis-is-fine-totally-fine-with-human-animal-chimeras

http://www.cruxnow.com/church/2016/02/06/pope-didnt-endorse-animalhuman-hybrids-but-expert-says-we-can-talk/


geopolitics

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου