Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Πρόβα παγκόσμιας χούντας στον Καναδά




Σε ισχύ ένα από τα πλέον παράλογα νομοσχέδια.

Δεν έχει προηγούμενο ένα νομοσχέδιο που πέρασε από την Βουλή του Καναδά, σύμφωνα με το οποίο οι ισλαμιστές και κυρίως οι μειονότητες των μουσουλμάνων θα έχουν το ακαταλόγιστο, απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια ατόμων άλλης θρησκείας ή ιδεοληψιών!

Θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο νομοσχέδιο να εφαρμοστεί σε χώρα της Μέσης Ανατολής, ωστόσο υπερψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο του Καναδά, προκαλώντας εκ των υστέρων μεγάλες αντιδράσεις.

Το κείμενο του νομοσχεδίου, καταδικάζει απερίφραστα την «ισλαμοφοβία», χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει τον ορισμό της λέξης αυτής.

Η… χαρακτηριστική δημιουργική ασάφεια της Νέας Τάξης προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επικριτές του νομοσχεδίου αυτού, οι οποίοι κάνουν λόγο μέχρι και για ελεύθερη επιβολή του νόμου της Σαρίας μέσα σε ένα δυτικό κράτος.

Μάλιστα αυτό που προκαλεί ακόμη περισσότερη ανησυχία, είναι το σημείο όπου στο νομοσχέδιο αναφέρεται η φράση «πλήρης καταστολή του φόβου και του μίσους», αφού και πάλι δεν προσδιορίζονται οι όροι.

Πολλοί, κυρίως από το συντηρητικό κόμμα, μιλούν μέχρι και για καθαρή παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

Το μεγάλο ζήτημα είναι πως ο νόμος αυτός έχει περάσει και πλέον θα μπορεί εν δυνάμει ανά πάσα στιγμή να εφαρμοστεί από τις αρχές στον…πολυπολιτισμικό Καναδά της νέας εποχής.
el.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου