Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Περού: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες – Σκηνές Αποκάλυψης: Επιπλέουν οστά από τους τάφους

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από το Περού, όπου επί ημέρες βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα 84 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, μέχρι στιγμής, από τις πλημμύρες.


Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους πλημμύρισαν από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας (INDECI), 20 άνθρωποι αγνοούνται και 209 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών αυτών βροχοπτώσεων.

Περίπου 112.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα και άλλοι 666.500 υπέστησαν υλικές ζημιές, εκτιμά η κυβέρνηση. Κάποια χωριά στα βόρεια της χώρας έχουν αποκοπεί εντελώς.

Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις των μετεωρολογικών υπηρεσιών αναφέρουν πως οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες


ΙΧ παρασύρεται από τα ορμητικά νερά και πέφτει πάνω σε βράχο

Επιπλέουν τα οστά από τους τάφουςΟι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν το Περού πλήττουν και τα κοιμητήρια, όπως στην περιοχή Λαμπαγιέκε, στις βόρειες ακτές της χώρας, όπου οι οικογένειες προσπαθούν να περισώσουν από το νερό τα οστά των νεκρών τους.

Στο νεκροταφείο του Σαν Χοσέ, που έχει πλημμυρίσει τελείως, άνθρωποι παίρνουν από τους τάφους τα οστά συγγενών τους, όπως δείχνουν εικόνες που μαγνητοσκόπησε το AFP. Το νερό έχει καταστρέψει πολλούς τάφους, με αποτέλεσμα να διακρίνονται οι σοροί.


«Είναι μια δοκιμασία για να μπούμε μέσα και να δούμε τους νεκρούς μας», δήλωσε ένας κάτοικος στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων από τα πτώματα που κείτονται ελεύθερα στο περιβάλλον.

Ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ Μακάριο Φιέστας δεσμεύτηκε να γίνει άντληση του νερού ώστε να περιοριστεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.
Από τον Ιανουάριο, το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία της θάλασσας, η οποία εξατμίζεται με συνέπεια να δημιουργούνται σφοδρές βροχοπτώσεις στις Άνδεις, και στη συνέχεα πλημμύρες, χιονοστιβάδες και κατολισθήσεις, έχει προκαλέσει τον θάνατο 84 ανθρώπων στο Περού.

Τις τελευταίες ώρες, η χώρα θρηνεί πέντε νέα θύματα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση αργά χθες βράδυ.πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H Γάτα

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου