Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«Ελληνας ο αποστολέας του πακέτου εκρηκτικών που ήθελε νεκρό τον Β.Σόιμπλε»! (φωτό)





της Μαρίνας Νικολάκη
Ενα ύποπτο πακέτο με άγνωστο αποστολέα και διεύθυνση στην Ελλάδα, το οποίο περιείχε εκρηκτική ύλη και προοριζόταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσωπικά, προκάλεσε σήμερα το πρωί συναγερμό στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.

Η διεύθυνση του αποστολέα που αναγραφόταν στο φάκελο και το πακέτο φέρεται να είχε ταχυδρομηθεί σύμφωνα με τις τις Αρχές από την Ελλάδα, όπως αναφέρει η Märkische Allgemeine

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το ύποπτο πακέτο, το οποίο βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί στις 10 η ώρα στο γραφείο μαζί με την αλληλογραφία του Υπουργείου Οικονομικών περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε λειτουργία και απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε επί προσωπικού.

Οι τεχνικοί επιστήμονες κατάφεραν να εξουδετερώσουν την αντισυμβατική βόμβα, που ήταν συσκευασμένη σε ένα δοχείο από χαρτόνι, με επιτυχία.

Κατά τον άγνωστο αποστολέα υπό έρευνα η απόπειρα ήταν για να προκαλέσει έκρηξη.

Συνεργάτες της ταχυδρομικής υπηρεσίας του υπουργείου εντόπισαν το πακέτο και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Οι ειδικοί της αστυνομικής δύναμης του Βερολίνου εξέτασαν το ύποπτο δέμα και το πέρασαν από ακτίνες, χωρίς να μπορούν να αποφασίσουν τι ακριβώς περιελάμβανε. Γι αυτό το λόγο εστάλη σε ειδική υπηρεσία πυροτεχνουργών, όπου διαπιστώθηκε πως όντως ήταν επικίνδυνο.

Οπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από την αστυνομία το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Märkische Allgemeine ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην Ελλάδα.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία. Ερευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του άγνωστου αποστολέα του δέματος.

Συγκεκριμένα, το gratis-mmorpg.com αναφέρει ότι «μετά από ακριβή εξέταση, βρέθηκαν καλώδια και μίγμα εκρηκτικών το οποίο χρησιμοποιείται στην πυροτεχνουργία. Ο παραλήπτης του δέματος ήταν αποκλειστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ως αποστολέας, παρουσιάζεται διεύθυνση από την Ελλάδα, ενώ όπως φαίνεται, τα ΕΛΤΑ απέστειλαν κανονικά το παγιδευμένο με εκρηκτικά, πακέτο».

Οι αναφορές σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ ότι ο αποστολέας της βόμβας που εντοπίστηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι από την Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό και στην Ελληνική Αστυνομία.

Ανώτατες πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως λόγω των δημοσιευμάτων απευθύνθηκαν στον σύνδεσμο της γερμανικής αστυνομίας για να τους αναφέρει εάν οι συγκεκριμένες πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή οι ελληνικές αρχές δεν έχουν πάρει απάντηση από τον σύνδεσμο.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γίνεται στόχος επίθεσης. Ο Γερμανός υπουργός -Εσωτερικών τότε- το 1990, είχε δεχθεί επίθεση από τον συμπατριώτη του Ντίτερ Κάουφμαν. Η επίθεση αυτή ήταν και η αιτία της καθήλωσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε αναπηρικό καρότσι.

Ο Κάουφμαν είχε πυροβολήσει τον Σόιμπλε με τρεις σφαίρες. Η πρώτη βρήκε την κάτω γνάθο, η δεύτερη την σπονδυλική στήλη, ενώ η τρίτη χτύπησε σοβαρά τον σωματοφύλακά του που είχε προλάβει να παρεμβληθεί σαν ανθρώπινη. Ο δράστης, έστελνε για πολλά χρόνια επιστολές στο υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόμενος πως τα ραδιοκύματα των κεραιών διαπερνούσαν το κορμί του και του προκαλούσαν αφόρητους πόνους.

Το υπουργείο τον αγνοούσε και έτσι ο Κάουφμαν, θεώρησε πως έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα... χέρια του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα - βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.




pronews.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου