Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Προστατεύατε τα ούλα σας με φυσικούς τρόπους




Τα άρρωστα ούλα μπορούν να προκαλέσουν ντροπή και δυσφορία. Τότε, απομακρύνονται από τα δόντια και δημιουργείται κενό που γεμίζει με βακτήρια. Αυτό προκαλείται από κληρονομικότητα, κακή υγιεινή και κάπνισμα.
Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αγνοήσουμε και δεν θα φύγει από μόνο του. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση και τελικά να χαλάσουν τα δόντια. Ωστόσο, μην νιώθετε πως όλα είναι χαμένα, όπως αναφέρει το site diaforetiko.gr

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Πλύσιμο με λάδι
Το σησαμέλαιο είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο στοματικών διαλυμάτων και μπορεί να βοηθήσει πολύ και στην πρόληψη.
Χρησιμοποιείστε 1/4 της κούπας σησαμέλαιο για να ξεπλύνετε το στόμα σας. Έτσι ζωντανεύετε τα ούλα και τα προστατεύετε από τα βακτήρια.

2. Πράσινο τσάι
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφιστείτε από φλεγμονές στα ούλα και να περιορίσετε τα βακτήρια πριν δημιουργήσουν μόλυνση. Πιείτε μία κούπα τσάι κάθε μέρα για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν υγιή και δυνατά.

3. Aloe Vera
Το aloe vera είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατέψετε τα ούλα από μόλυνση ή για να καταπολεμήσετε μία ήδη υπάρχουσα μόλυνση. Απλά τρίψτε τα δόντια σας με ζελέ από aloe vera ή ξεπλύντε τα με αυτό μετά από κάθε γεύμα.

4. Ευκάλυπτος

Ο Ευκάλυπτος είναι ένα αιθέριο έλαιο που σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα και μειώνει τις φλεγμονές στα μολυσμένα ούλα. Απλά τρίψτε λίγο πάνω στα ούλα. Αφήστε το για λίγο και μετά ξεπλύντε το με φρέσκο νερό.

5. Σμύρνα
Αυτό είναι ένας τύπος ρετσινιού που είναι χρήσιμος σε θεραπεία για τα ούλα. Ενδυναμώνει τα ούλα και τα κάνει λιγότερο ευάλωτα στα βακτήρια και τις μολύνσεις. Χρησιμοποιήστε το σαν πάστα μερικές φορές τη μέρα, κατευθείαν πάνω στα ούλα.

6. Μυριόφυλλο
Έχει αντισηπτική δράση, καθαρίζει και επιδιορθώνει τα τραυματισμένα ούλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε τα φύλλα ή τον ανθό στα ούλα σας για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν καθαρά και δυνατά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου