Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Την πέρασαν για τρελή όταν ζήτησε από τον γιατρό να της βγάλει το τσιπάκι!



Αν κάποιος μπει σε ένα νοσοκομείο υποστηρίζοντας ότι παρακολουθείται και ότι θέλει να του αφαιρεθεί η συσκευή εντοπισμού, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα αντ’ αυτού να καταλήξει σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν γιατρό στις ΗΠΑ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να προστατεύσει την ασθενή του, αυτό το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο και δεν είχε την κατάληξη που ίσως φαντάζεστε.


Η εν λόγω ασθενής, ήταν μια 28χρονη γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε μια συσκευή εντοπισμού GPS που της φύτεψαν στο σώμα της. Στην αρχή ο ισχυρισμός την έκανε να μοιάζει με τρελή, αλλά η γυναίκα έδειχνε να έχει σώας τας φρένας και επίσης είχε ένα σημάδι τομής στο πλευρό της. Έτσι, ο γιατρός αποφάσισε να την εξετάσει, ενώ το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου έμεινε έκπληκτο όταν τελικά της έκαναν μια ακτινογραφία.

«Ενσωματωμένο στο δεξί της πλευρό είναι ένα μικρό μεταλλικό αντικείμενο, ελάχιστα μεγαλύτερο από ένα κόκκο ρυζιού. Αλλά είναι εκεί. Είναι κατηγορηματικά εκεί. Έχει ένα tracker μέσα της. Και κανείς δεν μιλούσε για μερικά δευτερόλεπτα – και μάλιστα σε ένα γεμάτο κόσμο ER (επείγοντα ιατρεία) – κι αυτό λέει πολλά».


A tracking chip was removed in October 2015 from a patient who was a victim of human trafficking.



Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μια συσκευή GPS, αλλά ένα τσιπ RFID. «Χρησιμοποιείται για να επισημάνετε τις γάτες και τους σκύλους. Και κάποιος την είχε επισημάνει σαν ζώο, σαν να ήταν κατοικίδιο κάποιου που ανήκει».


Κατά κάποιο τρόπο, αυτό το κάνει ακόμα πιο ανατριχιαστικό από μια συσκευή GPS. Τα RFID chips έχουν ένα πολύ μικρό εύρος. Για να είναι αποτελεσματικά για την παρακολούθηση κάποιου, το άτομο θα πρέπει να βρίσκεται περιορισμένο σε μια περιοχή όπου ο σωστός εξοπλισμός είναι σε θέση να στείλει ή να λάβει σήματα από το τσιπ.


Ο γιατρός στη συνέχεια ανακάλυψε ότι αυτή η γυναίκα ήταν θύμα σωματεμπορίας.

Η επιστημονική φαντασία, έχει προειδοποιήσει για τις δυνατότητες των συσκευών παρακολούθησης εδώ και χρόνια, αλλά συνήθως σε σχέση με το πώς μια κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία. Ωστόσο κάποιοι χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία στον πραγματικό κόσμο για σκοτεινούς σκοπούς κι αυτό το κάνει ακόμα πιο άρρωστο από κάθε φαντασία…

Και μην ξεχνάτε, όλα ξεκίνησαν με σκυλάκια και γατάκια. Τόσο αθώα…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου