Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Να πώς θα ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς χάπια





Όταν έχετε πονοκέφαλο και δεν έχετε κάποιο χάπι εύκαιρο, η κατάσταση γίνεται απελπιστική.

Αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχει ένας επιστημονικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο και ονομάζεται βελονισμός.

Δείτε παρακάτω μια τεχνική που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους πονοκεφάλους, εύκολα και γρήγορα.

Η πιεσοθεραπεία είναι ένα είδος μασάζ, η αποτελεσματικότητα της οποίας έχει αποδειχθεί με πολλές επιστημονικές μελέτες. Από τη φύση της είναι ένας συνδυασμός βελονισμού και ρεφλεξολογίας, αλλά δεν απαιτεί ειδικές ιατρικές γνώσεις.
Πώς να κάνετε μασάζ στα σημεία πίεσης

Πρώτα, καθίστε σε μια άνετη θέση και χαλαρώστε. Το μασάζ δεν παίρνει πολύ χρόνο: κατά μέσο όρο από 30 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό.

Κάντε μασάζ σε ένα σημείο με ελαφριά πίεση ή κυκλικές κινήσεις. Συνήθως, ο πονοκέφαλος εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια του μασάζ ή 5 με 10 λεπτά αργότερα.
Υπάρχουν 6 βασικά σημεία που μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο


Το σημείο του τρίτου ματιού ή γιτάνγκ, βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια στο σημείο που η γέφυρα της μύτης περνάει στο μέτωπο. Αυτό το σημείο είναι υπεύθυνο και για την απομάκρυνση της κόπωσης των ματιών.


Αυτά τα συμμετρικά σημεία βρίσκονται στη βάση του εσωτερικού άκρου των φρυδιών. Το μασάζ σε αυτή την περιοχή κάνει καλό και στη ρινική καταρροή και βελτιώνει την οπτική οξύτητα. Κάντε μασάζ για 1 λεπτό με πίεση ή κυκλικές κινήσεις.


Αυτά τα σημεία βρίσκονται και στις δύο πλευρές των ρουθουνιών, ευθυγραμμισμένα με τα μάτια. Για να τα βρείτε, νιώστε το λακκάκι στο κάτω μέρος των ζυγωματικών. Βοηθούν στο να ανοίξουν τα ιγμόρεια, να μειωθεί ο πονοκέφαλος, ο πονόδοντος και ανακουφίζουν από την πίεση.



Αυτά τα σημεία βρίσκονται στη μέση του πίσω μέρους του κεφαλιού, ανάμεσα στα αυτιά και τη σπονδυλική στήλη. Το μασάζ σε αυτά τα σημεία βοηθά στην ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση, τον πόνο στα μάτια και τα αυτιά, στον έντονο πονοκέφαλο και την ημικρανία.


Τα σημεία αυτά βρίσκονται 2-3 εκατοστά από την γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους. Νιώστε ένα μικρό λακκάκι για να βρείτε το σημείο. Η πίεση που εφαρμόζεται σε αυτό το σημείο ανακουφίζει τον πόνο από τους κροτάφους και τα μάτια.


Αυτά τα συμμετρικά σημεία βρίσκονται ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Η πίεση σε αυτή την περιοχή ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη, τον πονόδοντο και την ένταση στους μυς του λαιμού.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου