Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Βαμπίρ και Βαμπιρισμός : Τα δαιμονικά όντα που διψούν για αίμα



Τα Βαμπίρ είναι ένα είδος όντων που είναι αγαπημένα στους Συγγραφείς όπως ο Stephen King αλλά και άλλοι, και έχουν εμφανιστεί σε ταινίες, βιβλία ή και θρύλους που υποστηρίζουν πως τέτοια πλάσματα όντως υπάρχουν. Απο που προήλθε όμως η φήμη για την ύπαρξή τους;


Φυσικά ίσως το πιο διάσημο Βαμπίρ είναι ο Δράκουλας του Bram Stoker, η φήμη του οποίου αποδίδεται στον ιστορικά «πραγματικό» Δράκουλα, τον Ρουμάνο Πρίγγιπα Vlad Tepes (1431-1476), από τον οποίο δανείστηκε στοιχεία του χαρακτήρα για να τα ενσωματώσει στο δημιούργημά του.

Τα βαμπίρ με τα οποία είναι εξοικειωμένοι οι άνθρωποι ως όντα (όπως ο Δράκουλας) είναι ανθρώπινα πτώματα που επέστρεψαν από τον τάφο για να βλάψουν τους ζωντανούς. Αυτά τα βαμπίρ έχουν Σλαβικές καταβολές και η ιστορία της ύπαρξής τους μετρά μερικές εκατοντάδες χρόνια. Όμως υπάρχουν άλλες εκδοχές Βαμπίρ που δεν είχαν τίποτε το ανθρώπινο, και θεωρήθηκαν υπερφυσικά και δαιμονικά όντα που δεν είχαν καν ανθρώπινη μορφή!

Ο Matthew Beresford, Συγγραφέας του “From Demons to Dracula: The Creation of the Modern Vampire Myth σημειώνει πως : «υπάρχουν ξεκάθαρες βάσεις για τα Βαμπίρ στην Αρχαιότητα, και έτσι είναι απίθανο να αποδείξουμε από που προήλθε ο μύθος για τους αιμοδιψείς βρικόλακες. Υπάρχουν ενδείξεις πως ο θρύλος τους γεννήθηκε εξαιτίας της χρήσης Μαγείας στην Αρχαία Αίγυπτο, αφού ένας Δαίμονας φαίνεται πως επικαλέστηκε το πρώτο Βαμπίρ». Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διάφοροι τύποι Βαμπίρ ανά τον κόσμο. Υπάρχουν ασιατικά βαμπίρ, τα κινέζικα Τσόγκζι, που είναι εχθρικά πνεύματα που επιτίθενται στους ανθρώπους και τους ρουφούν την ζωτική ενέργεια, οι αιμοδιψείς οντότητες που εμφανίζονται στην Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών και πολλά ακόμη!

Αναγνωρίζοντας τα Βαμπίρ

Ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν στοιχεία των Βαμπίρ που πηγάζουν από την Λαογραφία και την Λογοτεχνία, φαίνεται πως δεν υπάρχουν εδραιωμένα χαρακτηριστικά. Μερικά Βαμπίρ λέγεται πως μεταμορφώνονται σε νυχτερίδες ή λύκους, ενώ άλλα δεν έχουν αυτή την ιδιότητα. Το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό του Βαμπιρικού είδους είναι η αναζήτηση για ζωτική ενέργεια ως τροφή, που συνήθως είναι το αίμα. Ένας από τους λόγους που τα Βαμπίρ δημιουργούν επιτυχημένους συγγραφικούς χαρακτήρες , είναι το γεγονός πως διαθέτουν πλούσια λαογραφική ιστορία.



Το ενδιαφέρον και η πίστη σε τέτοια όντα εδραιώθηκε κατά τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη. Στο βιβλίο του “Vampires, Burial, and Death: Folklore and Reality”, ο Λαογράφος Paul Barber ανέφερε πως αιώνες πριν «τα όντα αυτά γεννήθηκαν ως θρύλος μέσα από γεννήσεις παιδιών που είχαν κάποια γενετική ανωμαλία.» Κάτι τέτοιο ήταν για εκείνη την εποχή απόδειξη πως με τον θάνατό του το παιδί θα επέστρεφε από τους νεκρούς.

Η πίστη στα Βαμπίρ πηγάζει από την δεισιδαιμονία. Οι πρώτες αναφορές στα όντα αυτά εξάλλου ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο: Κάποια ανεξήγητη ατυχία χτυπούσε ένα άτομο, μία οικογένεια ή μία πόλη – πιθανότατα μία ασθένεια στα σπαρτά, ή μία θανατηφόρος πανδημία. Προτού μπορέσει η επιστήμη να εξηγήσει τα καιρικά φαινόμενα και αναπτυχθεί η μικροβιολογία, κάθε τέτοιο γεγονός θεωρούταν ανεξήγητο και γινόταν αφορμή για την ανάπτυξη του μύθου των Βαμπίρ. Οι Χωρικοί συνδύαζαν την πίστη τους πως κάτι τους καταράστηκε, και σε συνδυασμό με τον αέναο φόβο του θανάτου, συμπέρανε πως ίσως κάποιο πρόσφατα νεκροί ήταν υπεύθυνοι για το κακό.

Ενεργειακός Βαμπιρισμός: Υπάρχουν Αληθινά Βαμπίρ;

Με την μία ή την άλλη μορφή, τα Βαμπίρ αποτελούν μέρος της ανθρώπινης Λαογραφίας και Λογοτεχνίας για πολλλούς αιώνες. Η λατρεία στα Βαμπίρ έχει διαδωθεί ανάμεσα σε διάφορες ομάδες της υπο-κουλτούρας, που αγαπούν αυτό τον τρόπο ζωής, χωρίς αυτό φυσικά να τους μετατρέπει σε πραγματικούς Βρικόλακες, έστω και αν συνηθίζουν να καταναλώνουν αίμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως υπάρχουν άραγε Αληθινά Βαμπίρ;Η ενέργειά μας είναι αυτή που δημιουργεί τα πάντα στη ζωή και ρέει μέσα από το Σύμπαν. Ο Κάθε άνθρωπος δονείται σε διαφορετικές ενεργειακές συχνότητες, και είναι αυτές οι συχνότητες που ελκύουν ή απωθούν άλλους ανθρώπους, ή γεγονότα στην καθημερινότητα.Τα Ψυχικά ή Ενεργειακά Βαμπίρ, υπάρχουν και έχουν εξασκηθεί στον έλεγχο αυτών των ενεργειακών συχνοτήτων, που τους επιτρέπουν να «τρέφονται».

Όταν κάποιος τρέφεται από μία θετική ενέργεια, θα νιώσει τα θετικά συναισθήματα του ατόμου που δημιούργησε αυτή την δονητική συχνότητα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν κάποιος «τραφεί» από την ενέργεια που πηγάζει από την φύση. Μία άλλη μορφή τροφής για τα ενεργειακά βαμπίρ είναι η αρνητική ενέργεια. Μέσα από την δημιουργία αρνητικής ενέργειας, μέσα από άσχημες σκέψεις ή πράξεις μπορείς να παράγεις άμεσα αποτελέσματα ρουφώντας από οποιονδήποτε άνθρωπο το πεδίο ενέργειας που απαιτείται για να διατηρηθεί σε σωστή ψυχική υγεία. Τα ενεργειακά Βαμπίρ τέινουν να δημιουργούν τέτοια αρνητικά ενεργειακά πεδία, έτσι ώστε να «αιχμαλωτίζουν» μέσα τους τα θύματά τους, ρουφώντας την όποια ενέργεια διαθέτουν.

Αυτή η τακτική, της δημιουργίας ενεργειακών πεδίων ως παγίδα δεν χρησιμεύει σε κάθε ενεργειακό ή ψυχικό βαμπίρ. Μερικά δρουν με μία φυσικότητα, ενώ άλλοι χρειάζεται να εξασκηθούν έτσι ώστε να τελειοποιήσουν αυτή την «ενεργειακή αφαίμαξη». Φυσικά χρειάζεται τεράστια ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και επικέντρωσης για να καταφέρει κάποιος να αναπτύξει αυτό τον τρόπο ενεργειακής αποστράγγισης.

Αυτή η ενέργεια, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ανθρώπινο ον και χρησιμεύει επίσης και στην θεραπεία των ψυχικών τραυμάτων του ατόμου. Χωρίς αυτό το ενεργειακό πεδίο, θα παύαμε να υπάρχουμε. Έτσι και τα ενεργειακά Βαμπίρ δεν μπορούν να υπάρχουν ή να δρουν δίχως τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας, για αυτό και εθίζονται σε αυτή, αναζητώντας την ολοένα και περισσότερο.

Μερικοί άνθρωποι, μονάχα με την παρουσία τους, φαίνεται να αντλούν ενέργεια από εκείνους τους ενεργειακά απροστάτευτους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω. Αυτά τα Ενεργειακά παράσιτα συχνά σχετίζονται με ανθρώπους που διαθέτουν τα σημάδια αυτής της αδυναμίας. Η Αδυναμία, η έλλειψη κίνητρου και ενέργειας, η χαμηλή φυσική κατάσταση, η ψυχική διαταραχή, αλλά και γενικότερα το αίσθημα της αδυναμίας είναι τα στοιχεία που αναγνωρίζονται εύκολα από ένα ενεργειακό Βαμπίρ, που επιχειρεί να έρθει πιο κοντά στο άτομο που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά.

Τα ενεργειακά Βαμπίρ δρουν μέσα από τον Ψυχικό παρασιτιμό, που σημαίνει την υποσυνείδητη αφαίμαξη του θύματος. Αυτές οι πανίσχυρες ενεργειακές επιθέσεις μπορούν κυριολεκτικά με το πέρασμα του χρόνου να εξουθενώσουν πνευματικά ένα άτομο, που εθίζεται με την σειρά του σε αυτό τον παρασιτισμό, και αδυνατεί να αποκολληθεί .

Αν αναλογιστείτε λιγάκι τις αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους, σίγουρα θα διαπιστώσετε πως βρεθήκατε έστω και μία φορά θύματα αυτής της ενεργειακής επίθεσης. Οι ενεργειακοί Βρικόλακες υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας, όμως τρέφονται με το ενεργειακό μας πεδίο και όχι με αίμα. Η Λαογραφία και οι δυσειδαιμονίες βοήθησαν στην ανάπτυξη του μύθου αυτών των ζοφερών πλασμάτων. Μα μέσα από αυτές τις λαογραφικές παραδόσεις, μπορούμε να ανακαλύψουμε την βαθύτερη αλήθεια. Στην περίπτωση των Βαμπίρ, η πραγματικότητα είναι απλή, μα εξίσου επικίνδυνοι. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που τρέφονται με την ενέργειά μας, και μας εξουθενώνουν ψυχολογικά και πνευματικά. Αν γνωρίζουμε και αναγνωρίσουμε τα σημάδια μίας τέτοιας ενεργειακής επίθεσης, ίσως να κατορθώσουμε να την αποτρέψουμε. Γιατί η ενέργειά μας είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει κάθε μέρα να προστατεύουμε. Η θετική ενέργεια και η θετική μας σκέψη, μακρυά από πλάσματα σαν τα αιμοδιψή Βαμπίρ…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου